Sınıf öğretmenlerine kodlama egitimi vermeli miyim?

Kodla Büyü
Kesinlikle Hayir öğretmeyin . Bu onlarin isi degil , bizim isimiz. hem bu isin basit bir is gibi görülmesine neden olur ve isimizin ciddiyeti kalmaz.kodlamayi bilisim ogretmeni anlatmali. Ben matematik, fen,turkce anlatabiliyormuyum hayir. O zaman neden sinifci kod anlatsin. Herkes kendi isini yapsin ki verimlilik olsun. Yoksa adı sadece öğrettim olur.
 
Son düzenleme:
Hocalarım ben bazen sınıfta deliriyorum ama yine de çıkışta öğrenemeyen öğrenciye anlatıp öyle eve yolluyorum.Bu kodlama işi bayağı zor yazılım mühendisliği dersi okudum araç kiralama sistemi veritabanı programı yaptım cmmi konusunda bir ara sizlerden yardim da istemiştim.
Meraklı birçok sınıf öğretmeni var isteyene merak edene yardımcı olun.Ben de eğer kayseri acarsa yan alan veya yl ile bilişime geçmeyi deneyeceğim.
 
hocam bu işi çok basite alıyorsunuz, hayatta doğrular değil gerçekler vardır. ben size gerçeklerden bahsedeyim hocam kardeşimin çalıştığı fabrikayı örnek vereyim mesela kimse kimseye işini öğretmez çünkü işini öğrettiğinde kendisine ihtiyaç kalmayacağını bilir. kardeşim fabrikada çalışıyor onunla ara sıra sohbet ediyoruz.
din kültürü dersi, ingilizce dersi vb dersler için ilkokula öğretmen atanıyorsa kodlama için hayli hayli atanabilir zira bu ders bu ülkenin geleceğinde çok önemli ve sınıf öğretmeninin verebileceği gibi bir fikirle basitleştirilemez. ben bu çocuklar eğitim almasın demiyorum adam gibi eğitim alsın diyorum.
bana şu soruyu cevaplar mısınız : din önemli ingilizce önemli de bilişim önemsiz mi?

Sizin ve aynı düşünce olanların fikirlerine saygılıyım.
BT öğretmeni ilkokula atanmasın diyen yok ki. Ben öyle bir şey yazmadım. Atanamıyorsa bir çözüm bulmak lazım kodlama konusuna. Ülkedeki konjüktür ortada. "Öğretmen atanamıyorsa bizde bilgimizi öğretmeyelim" ne demek ? Benim yazdıklarımla ne ilgisi var .

İlkokulda ki öğrenciye uygun yöntemlerle Matematik öğreten, okuma yazma öğreten neden kodlama öğretmesin.

Paylaşım konusunda fikirleriniz ürkütücü
Peki adama sormazlar mı madem paylaşmamak lazım neden forumdasınız?

Diğer üyeler (size göre rakiplerimiz) enayimi sizin problemlerinizin çözümünü yazsın. Yada siz kimsenin problemine çözüm yazmadınız mı ?
Yazdıklarınız-yaptıklarınız ve gerçek-doğru ikilemiyle ne kadar örtüşüyor. Yaşım 40 hayat tecrübem iyi. Hayatım boyunca paylaşımdan kaçmadım. Hep bilmiyorum dedim. Hep sordum. Sorularım komik geldi çok güldüler ama hiç geri adım atmadım.
Paylaşıma kapalı insanların karşımda nasıl ezildiğini gördüm. Sakladıkları bilgilerin ne kadar basit ve sıradan olduğunu fark edince seslerinin kısıldığına şahit oldum.
Paylaşım için kapıları açmazsan o kapıdan çıkan olmadığı gibi girende olmaz.

Bizler fabrikada çalışan işçiler değiliz. Ülkenin geleceğini şekillendiren öğretmenleriz. Bizler rakip değil bir ekibin üyeleriyiz. Bunları içselleştirmemiş birinin öğretmen olmaması herkes için hayırlı.
 
Son düzenleme:
1. Yıllarca norm kadro fazlası olduk. İdarecilere görevlerimizi anlatıp kendimizi kabullendirene kadar yemediğimiz mobing kalmadı. Hala dersin geleceği mechul. Bu durumda kimse benden fedakarlık beklemesin.
2. Diğer üyeleri rakip gördüğümü nereden çıkardınız. Zümrelerimi çok seviyorum.
3. Paylaşıma kapalı olduğumu nereden çıkardınız. Hem scratch hem arduino konusunda yaptığım herşeyi paylaştım ve paylaşım başlığı açanda benim araştırın.
Paylaşım yazıp aratırsanız bir sürü paylaşımıma ulaşabilirsiniz şimdilik 2 tanesini aşağıya ekliyorum.
https://www.bilgisayarbilisim.net/konular/aurdino-baslangic-ve-projeleri-paylasim.156453/
https://www.bilgisayarbilisim.net/konular/scratch-ve-small-basic-projeleri-paylasim.137916/
4. Kimseyi bilgimle ezmem, bilgisizliğimlede ezilmem. Elimden geldiğince öğrenmeye açığım. Bilmemek değil öğrenmemek ayıp.
5. İlkokula diğer branş öğretmenleride atanamıyor olsaydı bir nebze de olsa size hak verirdim.☺
 
Son düzenleme:
Benim okulda açıköğretim iktisat mezunu din derslerine giriyor.Yiyecek içecek hazırlama mezunu ingilizce anlatıyor.Muhasebe mezunu sınıf öğretmeni.Ziraat mezunu fen dersi veriyor.Düzen baştan yanlış
 
Olumsuz fikirleri okuyunca üzülüyorum. Bencilliğin zirve yaptığı insanlarsınız.
Öğrenciyi düşünmeyen bireylerden öğretmen olmamalı. Zaten olsa da defolu olur.
"Ben mağdur oldum , o zaman kahrolsun eğitim-öğretim." diyorsunuz.
Allah bu milleti sizin gibi insanlara muhtaç etmesin.

Sorununuzu iş verenle çözün. Çocuklardan ne istiyorsunuz.
Açıkçası işin sakat doğması, birşeylerin yanlış öğrenilmesi veya öğretilmesi, gelecekte çocuklarda telafisi olmayan öğrenme eksikliklerine neden olacaktır. Bu iş, işin ehline verilmesi, bu işin sevdirilmesi, yeteri kadar üzerine eğilinmesi gerekmekte.
Kızım şu anda ilkokul 4 sınıfta. Sınıf öğretmenlerimiz değerli bir öğretmenimiz. Kendisi İngilizce, Din Kültürü gibi derslerin kendi ders sürelerinin azaltmasından yakınmakta. Burada bir öğretmene birden fazla alanda ders anlatmasını isteyecek olursak, şöyle sakat durumlar olacaktır. Öncelikle birçok sınıf öğretmeni bu işin üzerine yeteri kadar eğilmeyecek veya hafta içinde bu eğitim için gerekli önceliği vermeyecek veya veremeyecektir. Hepimiz biliyoruz ki sınıf öğretmenin önceliği kendi ana dersleridir. Sınıf öğretmeni olan birçok arkadaşım var. Din Kültürü, İngilizce dersleri yüzünden ders saatlerinin azalmasından yakınmaktalar. Haklı olabilirler, bu da ayrıca tartışılır.
Başıma gelen yine kendi çocuğum için yaşadığım bir durumdan örnek vermek istiyorum. Çocuğum hastalandığı için aile hekimine götürmüştüm. İyileşememesi ve daha durumunun kötüleşmesi sonucu araştırma hastanesindeki çocuk doktoruna götürdüm. Çocuk doktorunun aile hekiminin yazmış olduğu antibiyotik ilacını boşuna kullandığımızı söyledi. Uzun süredir kullandığımız antibiyotik ilacını çocuğa boşu boşuna günlerdir içirmişiz. Yani diyeceğim o ki işin başında yapacağımız yanlışlar, ileride bu çocuklardan çıkacaktır. Biliyorsunuz ki devlet işinde bir şey yanlış başlarsa, düzelene kadar yıllar geçer. Dediğiniz gibi kendimizden ziyade, öğrenciyi düşünerek hareket etmek lazım. Defolu nesillerin oluşmaması için işi ehline bırakmak lazım. Zaten aynı kişinin aynı sınıfa birden fazla alanda birşeyler öğretmeye çalışması bence eğitim-öğretimin tabiatına aykırı.
 
Olumsuz fikirleri okuyunca üzülüyorum. Bencilliğin zirve yaptığı insanlarsınız.
Öğrenciyi düşünmeyen bireylerden öğretmen olmamalı. Zaten olsa da defolu olur.
"Ben mağdur oldum , o zaman kahrolsun eğitim-öğretim." diyorsunuz.
Allah bu milleti sizin gibi insanlara muhtaç etmesin.

Sorununuzu iş verenle çözün. Çocuklardan ne istiyorsunuz.

Hocam asıl burada bencil olan sensin. Bilişimci olmadığın için bilişimcileri anlamıyorsun ve anlamak istemiyorsun. Biz bilişimciler çocuklar kodlama dersi almasın demiyoruz tam aksine kodlama dersi alsın diye gündem yaratıyoruz. Bir işi kim ehli ise o yapmalı, yarım yamalak olmamalı. Sınıf öğretmenleri genelde yaşlılar ve teknolojiye uzaklar.
Bizler öğrencileri düşünüyoruz, onların kodlama dersini en güzel şekilde almalarını istiyoruz ama sen milli eğitimde çalıştığın için "amir" gözüyle bakıyorsun.
Bana "ilkokulda ingilizce dersine neden sınıf öğretmenleri girmiyor" bunu açıklar mısın?
 
Öncelikle paylaşmak güzeldir, bilgi paylaştıkça çoğalır düşüncesine fazlasıyla inanırım. Biz de daha hiç bir şey bilmediğimiz zamanlarda bu düşünceye inanan ve maddi beklenti olmadan bilgisini paylaşanlar sayesinde bir şeyler öğrenip bilgi birikimimizi oluşturduk. Meselenin diğer kismı ise eğitimin ciddi bir iş olduğudur. Hele okullarda formal eğitim işinin ciddi bir planlama ile yürütülmesi her aşamasının uzmanlar tarafından tasarlanması gerekir.
 
İlkokulda B.T alanıyla ilgili bir ders yok. Böyle bir dersin olmaması sebebiyle ilkokul öğrencileri Bilişim çağında Bilişimden uzak bir eğitim faaliyeti sürdürüyor.
Bizim burada amacımız bilişimi sınıf öğretmenlerine öğreterek onların derslerinde B.T kullanmasını sağlamak.
Eğer ilkokullara B.T dersi gelirse tabii ki bunu sınıf öğretmeni veremez.
Sınıf öğretmenlerine derslerinde B.T alanını kullanması için B.T öğretmeliyiz fakat B.T ile ilgili ilkokullara bir ders gelirse bu dersi verme görevi B.T Öğretmenin görevidir.
yanlış biliyorsunuz hocam, ilkokulda kodlama dersi var ve sınıf öğretmenleri giriyor.
oysa ilkokuldaki din kültürü ve ingilizce derslerine branş öğretmenleri giriyor
 
Son düzenleme:
sınıf öğremeni olarak verilmemeli diyen arkadaşlara katılıyorum. okulda veya diğer memurluklarda hala google dan aratıp site adresi yazan var. nesil meselesi biz (33 yasındayım ) nispeten teknoloji ile tanıstık. daha eskiler pek anlamıyor. ilgi alanına da girmiyor. facebook, whatapp yeterli.

daha universitedeyken cok meraklıydım web tasarıma, hazır site kurmuştum liseden arkadaslarla resim yukleyecegimiz, paylasım yapabiliecegimiz. ( 2005 yılı olabilir )
şimdi ödevleri internetten verip, site uzerinde çözdürüyorum. değerlendirmesi kolay, kağıt ve toner masarfım yok.

sizin ders verip vermemiz açıkcası sistemi pek alakadar etmez. adamların derdi bilişim dersini sınıfcılara vermekse ( verilmesine karsıyım ) her turlu bu verilir. 1 gunde teog, lys-ygs değişti bu ulkede.

ama serbest etkinlik dersinde ( haftada 4 - 5 saat ) ufak resim, parcaları birleştirme yoluyla basit karakter yapımı en azından o çocukların ufkunu açar ( tabi bunu yapabilecek sınıfcı sayısı cok değildir, ilgi alanı değilse kodlama yerine resim yaptırır )

zaten verilecek eğitimle kimse kodlama,tasarım, programlama ogrendigini iddia edemez. amaç 2 ve 3. sınıfta cocuklara boyle bir sey de varmıs demek, ilgisi varsa ona göre kanalize etmez. varsa cevheri ortaya cıkarıp ona göre yonlendirmek.
 
Kodlama eğitiminde haddinden fazla geciktik. Günlük söylemlerle eğitim politikası belirlendi. Çocuklar bilgisayar kullanmayı bilyorlar denilerek bt sınıfları kapatıldı, dersler kaldırıldı. Ancak çocukların tek bildiği başka ülke çocuklarının yazdığı oyunları oynamaktı.Ağır sanayiyle kazanılamayacak paraları yazılımdan kazanmak vardı .Ancak eğitime yön verenler akşam düşünüp sabah icraata geçirdikleri için bu treni de kaçırmamıza sebep oldular.
 
İnternette bir sürü eğitim var. Ben olsam ordan öğrenirim. Öğrenmek isteyen her şekilde öğrenir ;) ne diyordu HZ Ali ilim Çin'de de olsa arayın. Şimdi Çin'de olmasa da olur direk nette arayıp bulmak lazım :)
 
Bizde yaparak yaşayarak öğrenme esastır.Ozellikle şu robot işi bir harika. her sınıfa verilse serbest etkinlikler dersinde koy mbotu ortaya çağır öğrenciyi notebook yanına hareket ettirsin.Bu heyecanı eve gidip anlattığını düşünün.Turkce ve blok kodlama çok da zor değil.Bence bu robot ve yazılım işi artık ilkokullara girmeli.Yabanci dil okadar önemli degil.Yarin otomatik lisan çeviriciler yaygınlaşacak yabancı dil sorunu ortadan kalkacak.
ben bakan olsam 5.sinifi komple robot ve kodlamaya ayırırım hem de bilgisayar öğretmenleri bayram ederdi.
 
İlkokula Kodlama dersi gelmesiyle ilgili sürekli söylenti vardı ama müfredata girdiğini bilmiyordum.
Şimdi ilkokul (1-2-3-4) sınıflarda kaç saat zorunlu kodlama dersi var veya bu ders seçmeli mi?
Eğer ilkokulda kodlama dersi varsa neden çevremdeki sınıf öğretmenleri bu dersle ilgili bir şey söylemiyor.
hocam uygulanıyor mu uygulanmıyor mu bilmiyorum, ama yeni müfredat tanıtımı yapılırken yeni eğitim modelinin ingiltereden alındığı ingilterede kodlama dersinin 1. sınıftan itibaren zorunlu olduğu ancak maliyenin bu olayı kabul etmemesinden dolayı kodlama dersini sınıf öğretmeninin vereceği söylendi. şu anki uygulamayı sınıf öğretmeni arkadaşlar daha iyi açıklayabilirler.
 
bizim kadar mağdur olan başka bir branş var mı acaba? rehberlik branşına bakıyorum, nöbet verildi diye ortalığı alt üst ediyorlar, birlikte hareket ediyorlar. bizim branşımızı ilgilendiren bir konu sınıf öğretmenlerine veriliyor, arkadaşlar hay hay demiş. Hayır efendim! Öğrenci için de bizim branşımız için de saçma bir durum bu. Sınıf öğretmenlerinin ne kadar yetkin olacaklarını bir sorgulayın. Ya da bu durumu ne kadar önemseyeceklerini. Sonra kodlama eğitimi işe yaramadı diyerek yine güzel bir fikir çöpe gidecek. İngilizce öğretmeni nasıl ki ilkokuldan liseye kadar her kademeye ders verebiliyor ise bizler de girebiliriz.
 
cek'ler, cak'lara bakmayalım hocam. Haftalık ders çizelgesini paylaşın. Kodlama diye bir ders, MEB okullarında, herhangi bir kademede henüz yok maalesef.

https://www.ogretmenlericin.com/meb...aren-lise-bitene-kadar-ogretilecek-16396.html
hatta bakan açıklama yapmıştı kodlama 1. sınıftn 12. sınıf kadar zorunlu olacak diye, sonra sadece hazırlık olan okullarda 9. sınıflarda zorunlu oldu. 7. ve 8. sınıflarda maliye kabul etmedi, ilkokullarda sınıf öğretmeni derse girecek denildi ama uygulama nasıl bilemiyorum.
 
Cek cak lar o zaman için di afşin bey, ilkokulda olmadığım için uygulamayı bilmiyorum sadece, uygulamayıda biraz araştırdım: kodlama dersi 1. Sınıflardan 4. Sınıfa kadar her kademede yeni müfredata eklenmiş ama tüm dersler adı altında matematik dersinde veriliyormuş. Dönem başında Yeni müfredatın değerlendirmesini hepimiz yaptık ve 1 den 4. Sınıfa kadar kodlama dersinin olduğu görülüyordu zaten. Hepimizde uygulamanın yanlış olduğunu derse bilişim öğretmeninin girmesi gerektiğini yazmıştık. Ama dersin Uygulamasının nasıl olduğunu bilemezdim elbet. Çünkü ilkokulda değilim. Sizin buyeni müfredattan haberiniz yok galiba?
 
Sınıf öğretmenlerine kodlama dersi vermek yerine dersi BT öğretmenlerine versinler bence. Din kültürü, ingilizce gibi derslere o dersin kendi öğretmeni girebiliyorsa kodlama derslerine de BT öğretmenleri girsin bence. Nedense bilişimcileri hep bitirmeye yönelik bir bir hareket var. Yıllarca kadro sıkıntısı yaşayan, Norm fazlası kaygısı yaşayan, dersi hep azaltılan biz oluyoruz. şimdi de 5. sınıflardan ders gidiyor. Dersimiz gidiyor ama dersin kitabı çıkıyor. Ama ne gariptir ki herkesin ihtiyaç duyduğu bilgilere ve donanıma da sahibiz. FATİH projesi, Akıllı tahtalar, EBA, Fiber internet, Tabletler vs için hep ihtiyaç duyulan aranan kişileriz aslında.

Olayı farklı boyutlara çekmek istemiyorum ama hep üvey evlat gibiyiz. Yakında bizi "Artık size ihtiyaç kalmadı." deyip diğer kurumlara atarlarsa şaşırmayın.

Bana kalırsa kimseye bi şey anlatmayın hocam.

(Kusura bakmayın çok doluyum çoooook. Eminim hepiniz de benim gibisinizdir.)
 
Hazırda var olan dersi kaldırıyorlar, 3 ve 4. sınıflara kodlama anlattırmaya çalışıyorlar. Bence kendi kendine muhalefet ediyorlar. Madem çok önemli bir konu bu kodlama o zaman neden 5. sınıftaki dersi kaldırıyorlar. Boş verin hocam herkes kendi öğrensin. Biz de zaten herşeyi kendimiz öğrenmiyor muyuz. üniversitede gördüğüm derslerin hepsi tarih oldu. Yeni derslerin ve konuların hepsini kendimiz araştırıp öğrenmiyor muyuz? Onlar da kendileri öğrensin.
 
Geri
Üst