SIRF TEŞEKKÜR ETMEK İÇİN BAŞLIK AÇTIM.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mfk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Durum
Konu kilitlenmiştir.

mfk

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
İSTANBUL'DA ÇALIŞIYORUM ZATEN ÇOĞUNUZ BİLİYORSUNUZ. İSTANBUL İL MEM DEKİ YETKİLİ ARKADAŞLAR OKULLARI YIKIM KAPSAMINDA OLUP, DİĞER OKULLARDA MİSAFİR OLAN BT ÖĞRETMENLERİNE, "BİR OKULDA İKİ FORMATÖR OLMAZ" DİYİP GÖREVLENDİRME ÇIKARTTIRMADILAR. ŞİMDİ DÜĞÜNÜME 2 AY KALA HAFTADA 8 SAAT DERSLE, KURU MAAŞLA NE ZAMAN ÇIKACAĞI BELLİ OLMAYAN GÖREVLENDİRMEYİ BEKLERKEN BİR YANDAN DA BORÇ ÖDEYECEĞİM. İLDEKİ ARKADAŞLAR HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. DERSİMİZ OLMADIĞINI BİLE BİLE 'NE HALLERİ VARSA GÖRSÜNLER' TAVRINIZ İÇİN, ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM MESLEĞİ SEÇTİĞİM GÜNE LANET ETTİRDİĞİNİZ İÇİN VE GENE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM BU SEFER BÜTÜN BT ÖĞRETMENLERİNE, HALA ÖYLE BU SATIRLARI OKUMAK DIŞINDA HİÇ BİR ŞEY YAPMADIĞINIZ İÇİN.

hocam eleştiri değil de meraktan soruyorum. Siz bu satırları yazmanın dışında bişey yapmış mıydınız. Yada bize ne yapmamızı tavsiye ediyorsunuz?

hocam yapacak birşey yok bir düzensizlik olduğu aşikar.her il farklı uygulamalar yapıyor.malesef mağdur olan çok..

öncelikle o görevlendirme yapmayan arkadaşlar suçlu okulların birleştirilmesi sizin suçunuz değil ayrıca orda çalışan formatör arkadaş iki okula birden bakmak zorunda değil iki okula birden formatör görevlendirilmesi yapılamaz. teknik bir hata yapılmış ancak sizin ekders probleminizden dolayı bu kadar insanı suçlamanızda yanlış sonuçta herkez birşeyler yapmaya çalışmıştız az yada çok siz birilerini suçlarken aslında siz bencilce davranmışınız

"Denize düşen yılana sarılır." Sanırım tam da bizlerin durumu için söylenmiş bir Atasözü... Ders saatleri yarı yarıya azaldı ve artık sıkınıtıları nedeniyle istemediğimiz FORMATÖRLÜK görevine razı hale geldik. Zümrelerimizin olaylara duyarsız olma nedeni sizin de tahmin ettiğiniz gibi İDARE ile birbirini İDARE edebilme yeteneğidir. Zaman zaman idaresi ile ters düşen, mevzuatların bütün olumsuz yanları ile çalışmaya zorlananlar isyan ediyorlar ve yandaş bulamamaktan şikayet ediyorlar. Bireysel çabalarımız halen sonuç getirmedi. Eğitek in formatörlüğe bakan hattı telefonlara cevap bile vermiyor. Maillere hep aynı "yönerge çalışmaları vs..." cevapları alıyoruz. 1 Ekimde müdür yardımcılığı sınavı var ve ciddi bir Bilişim Teknolojileri Öğretmeni kitlesi bu sınava girecek. Bakanın açıklamaları da durumun daha da kötüye gideceğinin bir anlamda işareti... Kısaca branştan kaçış yolları aranır hale geldi.

arkadaş ötesi berisi yalan, millet başına gelmeyince "bana değmeyen yılan bin yaşasın" havalarında idi ama şimdi herkese değdi .atanan da mağdur atanamayan zaten atanamıyor artık, gelin adam gibi bir eylem yapalım bunun başka çaresi yok.

alemitu' Alıntı:
arkadaş ötesi berisi yalan, millet başına gelmeyince "bana değmeyen yılan bin yaşasın" havalarında idi ama şimdi herkese değdi .atanan da mağdur atanamayan zaten atanamıyor artık, gelin adam gibi bir eylem yapalım bunun başka çaresi yok.

çok haklısınız hocam

Okulda 2 BT öğretmeni olması durumunda birisini kendi okulunda, diğerini de bt sınıfı bulunan ve bt öğretmeni olmayan bir okula görevlendirme yapabilirler ancak bu sene İstanbul'da böyle bir görevlendirmeyi de karışıklığa ve suistimale sebep olduğu için kabul etmiyorlarmış. Ben de bu konuda mağdur durumdayım :( Bu uygulamalar direkt olarak il veya ilçedeki koordinatörlere bağlı değildir mutlaka müdürler, kurul vs. sonucunda belirleniyor olması lazım.

aak' Alıntı:
hocam eleştiri değil de meraktan soruyorum. Siz bu satırları yazmanın dışında bişey yapmış mıydınız. Yada bize ne yapmamızı tavsiye ediyorsunuz?

istanbul eylemini organize etmek istedim. 30 kişi geldi.
ankara eylemine 300 kişi geldi. ilçemden 80 BT öğretmeninden 3 kişiydik. Siz h.içi iş bırakıp Ankara'da soluğu almadıkça kimsenin umrunda olmayacaksınız. Benim şahsi fikrim tabi bu.

cesur_yürek' Alıntı:
öncelikle o görevlendirme yapmayan arkadaşlar suçlu okulların birleştirilmesi sizin suçunuz değil ayrıca orda çalışan formatör arkadaş iki okula birden bakmak zorunda değil iki okula birden formatör görevlendirilmesi yapılamaz. teknik bir hata yapılmış ancak sizin ekders probleminizden dolayı bu kadar insanı suçlamanızda yanlış sonuçta herkez birşeyler yapmaya çalışmıştız az yada çok siz birilerini suçlarken aslında siz bencilce davranmışınız

Herkes bişeyler yapmaya çalışmadı. Böyle bişey yok. Bu masala kendinizi lütfen inandırmayın. Bu aralar olabildiğime bencilim gerçekten. Öyle böyle değil. Haklısınız. Ben teknik öğretmenim ve "Allah belasını versin böyle işin" diyip meslek lisesine tayin isteyeceğim. Böteli ne hali varsa görsün. Bana ne.

halukk' Alıntı:
Okulda 2 BT öğretmeni olması durumunda birisini kendi okulunda, diğerini de bt sınıfı bulunan ve bt öğretmeni olmayan bir okula görevlendirme yapabilirler ancak bu sene İstanbul'da böyle bir görevlendirmeyi de karışıklığa ve suistimale sebep olduğu için kabul etmiyorlarmış. Ben de bu konuda mağdur durumdayım :( Bu uygulamalar direkt olarak il veya ilçedeki koordinatörlere bağlı değildir mutlaka müdürler, kurul vs. sonucunda belirleniyor olması lazım.
Biz öyle bir ülkede yaşıyoruz ki eyalet sistemi ile yönetilen amerika birleşik devletlerinde bile bizdeki kadar farklı uygulama yok. Bırakın 81 ilde 81 uygulamayı, her koltuk sahibi başına buyruk kendi uygulamasını yapıyor. Çok güzel bir düzenimiz var. Bursa'da farklı ilçelere formatör görevlendirmeleri yapılırken, İstanbul işler karışıyor(!)muş diye kabul etmiyormuş. Nesi karışıyor anlamıyorum. 3-5 memur başı karışmadan iş yapacak diye o kadar bt öğretmenin hayatı sıkıntılı geçecekmiş peeh. Bu devirde bari adam gibi bahane bulsalar. Akşam sular kesikti formatör görevlendirmelerini yetiştiremedik deseler daha inandırıcı gelirdi bana.

Bu birilerinin insiyatifindeydi de bana görevlendirme çıkmadıysa da bu maddi kaybımdan dolayı hakkımı onlara helal etmeyeceğim. Keşke okusalar da insanları ne durumlara soktuklarını görseler. Bi okulda 2 formatör olmazmış. Hadi gelsin de sabahçı öğretmeni tutsun bakalım okulda. Adamın bi yeri bile yok orda ben varken. Ayakta mı durcak bu adam ne işi var okulda. Tüm düzen bozuk ve hala bi aklı başında insan lan biz napıyoruz demiyor. Çünkü İstanbul'da!! herkes mutlu. Ya Hatay da olsaydınız? Onların çektiği stresi çekseydiniz. Siz de burda 50 başlık açacaktınız. Durumunuz bu. Benim gibi 1 yöneticinin iki dudağının arasındasınız. Sen bu okulda misafirsin al sana sopa. Ben de müdürüme söz verdim web sitesini yapcam başka da bişeye elimi sürersem ne olayım. İşlesin bakalım o okul nasıl işliyormuş formatörsüz.

ARKADAŞIM HATIRLARSAN BEN BİR SORU SORMUŞTUM ''FATİH PROJESİYLE İLGİLİ''SENDE CEVAP YAZMIŞTIN : SEN NE PARACI ADAMSIN SİTEYE 7 SORU SORMUŞSUN DİYE.....sağlık olsun anlamanı umuyorum.herşey para değil amma senin bana o gözle bakıp eleştirmen zoruma gitmişti.ben formatör olabilirim amma çoğu bt öğretmenine toz yuttururum,sadece asp veya o tür dilleri kullanamayışım farkımız.sana gelince üzüldüm ve yeni ev kuracak biri olman münasebetiyle daha da üzgünüm amma ne yazıkki hiç kimse hiç bir görevi kendi işi olarak yapmıyor ki.inşallah en kısa zamanda görevlendirmeniz yapılır.rahatlarsınız maddi olarak.allah kolaylık versin borcuna...

mfk' Alıntı:
cesur_yürek' Alıntı:

Herkes bişeyler yapmaya çalışmadı. Böyle bişey yok. Bu masala kendinizi lütfen inandırmayın. Bu aralar olabildiğime bencilim gerçekten. Öyle böyle değil. Haklısınız. Ben teknik öğretmenim ve "Allah belasını versin böyle işin" diyip meslek lisesine tayin isteyeceğim. Böteli ne hali varsa görsün. Bana ne.
sayın hocam size yapılan haksızlığın sorumlusu kesinlikle bizlerin olmadığını düşünüyorumki siz bizleri suçlamışsınız. bu sorunu biz öğretmenlarden önce yukarıdaki uyuyan güzellerin görmesi lazım. yaşadığınız sorundan daha fazlasını yaşadım bunuda belirteyim. şu anda yaptığım işten zerre kadar zevk almıyorum. ayrıca gerçektende bencilsiniz. bunu son cümlenize bakarak söylemek durumundayım. benden size bir tavsiye hiçbi zaman kafanıza takmayın boşverin gitsin, iş olacağı yerden dönsün.

colorhand' Alıntı:
ARKADAŞIM HATIRLARSAN BEN BİR SORU SORMUŞTUM ''FATİH PROJESİYLE İLGİLİ''SENDE CEVAP YAZMIŞTIN : SEN NE PARACI ADAMSIN SİTEYE 7 SORU SORMUŞSUN DİYE.....sağlık olsun anlamanı umuyorum.herşey para değil amma senin bana o gözle bakıp eleştirmen zoruma gitmişti.ben formatör olabilirim amma çoğu bt öğretmenine toz yuttururum,sadece asp veya o tür dilleri kullanamayışım farkımız.sana gelince üzüldüm ve yeni ev kuracak biri olman münasebetiyle daha da üzgünüm amma ne yazıkki hiç kimse hiç bir görevi kendi işi olarak yapmıyor ki.inşallah en kısa zamanda görevlendirmeniz yapılır.rahatlarsınız maddi olarak.allah kolaylık versin borcuna...

ben bu para mevzularını kinaye amaçlı yazıyorum. Demek ki herkes sizin gibi anlıyormuş. Paraya ihtiyacı olamayan mı var? Ama full ek derse biz öğretmenliği sattık hocam. Benim 3 sene önce 30 saat dersim şimdinin parasıyla 400 lira ek dersim vardı. Senin de vardı. Ama şimdi 500 küsür var ve çocuk gürültüsü yok! Herkes öğretmenliği unuttu. Kimse savaşını vermedi. Ne paragöz adammışsınız yazdıysam dediğim gibi kinaye kullanmışımdır. Orda benim derdim senin kazandğın para değil buna karşılık öğretmenliği bırakmış olmanız. Ama karşılığında bi insan bana "ya ben de full ek ders alıyorum ama napıyım" diyince aklıma mesleğe ilk başladığım seneki ek dersim geliyor işte. Az kazanmıyorduk ki biz. Ama sizler şimdi ya napalım devlet bize bunu uygun gördü diyip görevlendirmenin çıkma tarihini bekliyorsunuz. Ben 24 saat derse giriyordum geçen sene. 250 - 325 arası ek ders alıyordum. Çok şükür diyordum hala öğretmenim. Şimdi ne öğretmenim ne dersim var, ne ek dersim. okulda 8 saat karşılında bi maaş ödenen garip bişeyim artık. Atsan atılamıyorum. Satsan satılamıyorum. ve bu durumu ordaki adamlar biliyor. Bildikleri halde bunu böyle yapıyorlar. Senin gücün neye yetiyorsa o kısmından başlayarak astını ezdirmeyeceksin. Millete muhtaç etmiceksin. Ama bizde durumlar böyle. Ol diyorlar herkes formatör oluyor. Ben sap gibi ortada kalıyorum. Sanki okulu yıkıp yapan benim.

sahrak' Alıntı:
mfk' Alıntı:
cesur_yürek' Alıntı:

sayın hocam size yapılan haksızlığın sorumlusu kesinlikle bizlerin olmadığını düşünüyorumki siz bizleri suçlamışsınız. bu sorunu biz öğretmenlarden önce yukarıdaki uyuyan güzellerin görmesi lazım. yaşadığınız sorundan daha fazlasını yaşadım bunuda belirteyim. şu anda yaptığım işten zerre kadar zevk almıyorum. ayrıca gerçektende bencilsiniz. bunu son cümlenize bakarak söylemek durumundayım. benden size bir tavsiye hiçbi zaman kafanıza takmayın boşverin gitsin, iş olacağı yerden dönsün.

ben 2 yıl düşündüm zümremi. Ama artık kesinlikle bencilim. Orda kinaye yok. İlk fırsatta paçayı kurtaracağım bu illetten. Evet hepinizi de suçluyorum. Orda da kinaye yok. Bence suçluyuz. Bir kurumda çalışanlar eziliyor ve hakları gasp ediliyorsa "biz ne yapabiliriz büyüklerimiz görmiyor mu? psikolojisi ile bişey olmadı olmayacak görüyorsunuz.. Olmayacak arkadaşlar bu işler inşallahla hayırlısı ile düzelmeyecek. Her gün birilerinin canı yanacak. Yok yani. Bi ilde vali "yapmıyorum lan" dese hepiniz eşşekten düşmüşe döneceksiniz. Bunu da biliyorsunuz. Sinmiş bekliyorsunuz. O yüzden suçlusunuz. İstediğiniz kadar sallayın bana. Suçlusunuz.

ben attım kilidi. An itibariyle çıktım bbnetten. mfk gider.

mfk hocam sonuna kadar haklısın, arkadaşlar yeni bir eylem hazırlıığında gelin örgütlenelim ankara"da bi daha yürüyelim.

Herkes umutlu herhalde ondan kimse birşey yapmıyor. Ne umut sa alım vardı git gide azaldı şu an kpss uçmuş lys yerlerde. ders vardı azaldı bir kaç seneye oda olmayacak. Ne iş yapacağız peki
1- Tamircilik+ ders+okulda beklemek+kağıt işleri
2-Tamircilik+kağıt işleri
3-Tamircilik+okulda bekleme modunda+ 2. sınıf muamele(Yani hiç bir iş yapmıyorsun(buda ilerde senin işinin milletin gözünde yatış anlamına geldiğinden eee bu seslere kulak veren (aslında kıskançlık) milli eğitim yavaş yavaş seni bu bölümü okuduğuna pişman eder.))
4- Tamirci, tamirci diye okul okul gezmek

Ah be hocam bu gibi durumları gördükçe çok üzülüyorum. Benim halim çokta iyi mi derseniz çokta iyi değil ama. Şimdi dediğiniz gibi İlçelerde İllerde Bakanlıkta Eğitekte artık nerde ne kadar bilgisayarcı varsa yahu bizim hakkımızda kararlar çıkarken hiç mi düşünmüyorsunuz tamam sizi etkilemiyorda etkilenen ya 4 yılını beraberce geçirdiğin sınıf arkadaşın yada Erzurumda da Edirne de seninle aynı bölümde aynı zorluklarla aynı hayallerle okudular.
Şimdi diyeceksiniz ki çalışmıyorlar. Yahu Dersimiz 2 saatken dersimiz çok fazla diye eylem mi yaptık ki çalışmıyorlar diyorsunuz.
Valla üzülüyorum maaşının saatini doldurmuyanlar mı psikoloji bozulup gece uyumayanlar mı daha neler neler. Bu durumlar için yapabilecek birşeyi olupta yapmayanlar yada kendi branşını kötüleyenleri Allah a havale etmekten başka bir çare yok. Bir gün o öğretmenin durumunu düştüklerinde anlarlar.

Ben burdan sadece üniversitedeki kendini yetiştirmiş, bilgili öğretim görevlilerimizi suçluyorum neden bilişim öğretmenlerini suçlayayım ki. Onlar sadece üniversitede verilen dersleri aldılar. Ve bunun sonucunda onların yetersizlikleri bizleri mağdur bir duruma soktu. Ve edecekte.

Hocam kolay değil o dönemler ama bu kadar yoğun stres yapmayın kendinize yazık, Allah yardımcınız olacaktır, zor da olsa geçecektir. halinden memnun olmayan gidişatı beğenmeyen bir avuç insanız, ankarada gördük ve anladık kaç kişinin bizim gibi düşündüğünü, şimdi yine eylem olsa yine aşağı yukarı aynı sayı olur hatta daha da az olur. Ankaraya urfadan geldik eşimle, üstelik dünya kadar borcumuz vardı, ek ders için halkeğitim kurslarında 20 saat derse 10 saat ekders karşılığı çalıştık, gıcık müdürün istedikleri cabasıydı, ve onca sıkıntıya rağmen geldik çünkü umutluyduk, ama artık pek umutlu sayılmam bu konuda. Sinir harbiyle birbirmizi kırmaktan daha ötesini yapamayacağız, neredeyse hepimize az veya çok dokundu ve dokunacak bu durum ama sesimiz ancak burdan çıkacak, bi süre sonra belki durum birazcık düzeltilecek tabi bu süre epey uzun olacak, öğretmen olarak derse girmeyeceğiz ama en azından şu buhrandan kurtulabileceğiz ve de en önemlisi yeterince alışmış olacağız.. Bu kadar karamsarım en iyi beklentilerimde bu kadar çaresiz. Elimizi taşın altına belki yeterince koyamadık belki ama hepimiz milli eğitimin bahçesinde kendimizi de yaksak çok bişey değişmeyecek bizle ilgili çizgi az çok belli. Yapabileceğimiz en fazla "biraz iyileştirme" sürecini hızlandırmak olur. Bakanlığın iyileştirmeleri de başlıca muamma.

bir öğretmenin ek dersi olmasın bizim memlekette lise mezunu tramway sürücüsü kadar değeri yok adamlar 5 saatden fazla bile çalışmıyor ve tam 2500tl maaş.
Tatiliniz var kışın tatliniz var öğleden sonra eve gidiyorsunuz ya az kaldı ek derslerimiz de normal memur işine dönüşecek.Yapacak birşey yok ne yapalım Allah kolaylık versin

ben eylem denince artık aklıma Ankaradaki Bt öğretmenleri geliyor ve hepsine çok kızgınım.
toplamı 5-10 kişiyi bile geçmedi gelenlerin.
bizler klavye başında atıp tutmayı çok seviyoruz. İcraata gelince koskocaman bir SIFIR.
Eylemden sonra gelmeyen arkadaşlar saolsun klavye başlarına geçip tebrik mesajlarını bizlerden esirgemediler.
Bir de utanmadan gelmeyenler; ya çok az kişi gelmiş diye burda atıp tuttular. Bildiğin kendi vicdanlarını rahatlatıyorlar.
Uzakta olanlara lafım yok. Ama sadece Ankaradan 200 kişi olmalıydı, büyük bir hüsran oldu.
Birdaha Ankarada olursa gidermiyim, kesinlikle mfk hocam gibi düşünüyorum. Hayatta gitmem.
Artık bende sadece kendimi düşünüyorum. Forumda yazılanları okuyorum, desteğimi klavye ile veriyorum.

Durum
Konu kilitlenmiştir.
Geri