sistem disk failure

Kodla Büyü
arkadaşlar
okuldaki bir bilgisayar ik önce cmos hatası veriyordu. daha sonra boot ayarlarından cd rom u seçtim. bu seferde
sistem disk failure hatası veriyor. bu kez de hard diski çıkardım başka bilgisayarda denedim hardisk te sorun yok.
bilgisayarın pilini değiştirdim yine aynı hatayı veriyor ve bilgisayarı powerdan kapatınca bios ayarları tekrar fabrika
ayarlarına dönüyor ne yapmam gerekir :(

şimdiden teşekkürler

hocam bios piliniz bitmiş muhtemelen de sabitdiskiniz sata, o yüzden bios ayarları sıfırlanınca sabit diskinizin sata ayarları biosta yapılmadığından tanınmıyoru.
çözüm yeni bir bios pili takmanız

bilgisayarda güvenlik kartı filan var, yada vardı da çıkarıldı gibi bir durum var mı. güvenlik kartlı bilgisayarlarda da böyle problemler oluyor.

hocam daha önceden çalışıyorsa demekki jumper la filan ilgili bir durum değil.
sata ayarları bazı modellerde integrated peripherals menüsü altında oluyor.

ATA Configuration : P-ATA Only, S-ATA Only, P-ATA+S-ATA Only
bu seçeneklerden P-ATA+S-ATA Only yi de seçebilirsiniz. yada sabit diskinize göre S-ATA Only seçip (ata ise atayı seçersiniz) ek olarakta S-ATA yada p-ata Keep enabled Yes seçersiniz

hocam pili değiştim diyorsunuz nasıl unutur başka türlü bilmiyorum, bilgisayarı düğmeden kapatınca demekki bir şekilde kısa devre oluyor ayarlar sıfırlanıyor.

hocam biosa girince integrated periphals menüsüne girin orda disabled olanları enabled ya da auto yapın.

Geri