Sistem harddiski görmüyor, ne yapmalıyım?

Kodla Büyü

beylem55

Üye
Sisteme virüs bulaşınca çöktü. Harddisk bios'ta görüyor fakat formatlayamıyorum. Açılışta disk inceleniyor kısmında kalıyor, ilerlemiyor. Biçimlendir gelmiyor, bölümlere ayıramıyorum. Sata hdd mi başka bi sistem üzerine yedek olarak taktım, bu kez o sistemde donup kalıyor, hdd çıkarınca o sistem sorunsuz çalışmaya başlıyor. Özel program kullanmalıyım sanırım ama açılışta çalışan bi program olmalı! Bu sorunu daha önce yaşayıp çözen varsa yardımcı olursanız sevinirim. Ne yapmalıyım?

hocam benzer bir durumla karşı karşıyayım ben de ne yaptıysam diske geçemiyorum açılışta resetliyor sürekli. Ama sizinki biraz daha umut verici görünüyor. Hiren Boot CD niz varsa yoksa indirebilirsiniz netten. Buradan da linki verilmişti. O cd nin kalıbını yazdırdığınızda boot cd oluyor. içinde hdd generator programı var hdd araçları bölümünde. o program eğer diskinizde bozuk sektörler oluşmuşsa düzeltiyor tam bir hard disk ilacı. Bir de elinizde varsa win98 cd si ile başlatmayı deneyin cd desteği ile başlatıp dos ortamında fdisk yapmayı deneyin o şekilde belki hallolur.

Geri