Sistem odasına verdim elektriği :))

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan adalim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

adalim

Aktif Üye
Baktım fatihcilerin geleceği yok sistem odasına verdim elektriği. :))

Altyapı tamamdı fakat fiber bağlı değildi. Haliyle eski tesisatı kullanıyorduk heryer kabloydu.

Eski modem başka bir odada. Modem ip adresini 192.168.1.254 yaptım ağ kablosuyla fatih prizlerinden birine bağladım.

Sistem odasındaki cihazları çalıştırdım. Tüm pcler ip aldı ve net çalıştı.

Böylece bende eski kabloları kesip çıkardım. Şu an sorun yok

İyi yapmışsınız. Elektriği üçlü prizle falan dışardan vermediniz inşallah? :|

adalim' Alıntı:

Altyapı tamamdı fakat fiber bağlı değildi. Haliyle eski tesisatı kullanıyorduk heryer kabloydu.

Eski modem başka bir odada. Modem ip adresini 192.168.1.254 yaptım ağ kablosuyla fatih prizlerinden birine bağladım.

İleride başınızı ağrıtacak ciddi sorunlar yaşamamanız için konu hakkında birkaç açıklama lüzümu hissettim.

-Şartname gereği okuldaki tüm modemler sistem odasındaki kabinette bulunan sabit raf üzerine splitter'ı ile birlikte taşınıp ADSL hattınız da Okul binası ana girişindeki krone bağlantısından eksik cat6 kablo ile sistem odasına getirilecekti.Splitter dönüşündeki telefon çıkışı ise yine Fatih Projesi altyapı çalışması ile çalması gereken telefona götürülmeliydi.Bunlar Gecici kabulden önce yapılması ve yapıldığının kontrol edilmesi gereken zorunlu işler.
Bunlar yapılmadan kabul alındıysa kabulü alanlar mesül ve suçlu duruma düşer.Şikayet halinde idari soruşturma beraberinde Ağır Ceza mahkemelerinde yargılanır.

-Kabul alınmadan yaptıysanız ki bu durumda da firma herhangibir olumsuz durum için hakkınızda tutanak tutup işlerini engellediğinizi iddia edebilir.

-Fiber Bağlantınız TT Erciyes Projesi kapsamındadır. Fakat MEB'in ihalesi veya isteği ie bir şartnameye bağlı kalınarak çekilmemiş. Firmanın bir hazırlık çalışmasıdır.
Metroethernet abonelikleri henüz MEB tarafından tesis edilmemiştir. Şu anki Metroethernet erişim maliyetleri çok yüksek ve okul veya MEB bütçesinden karşılanabileceğine dair resmi karar bulunmamaktadır. MEB çalışmaları ise henüz hazırlık aşamasında olduğu bilinmektedir.

-Eski ağ ekipmanlarınızı (switch,hub,access point,kablo,kanal,panel,kabinet v.s) ve kablolarını söken kişi veya kuruluşlar sözleşme gereği bunu tutanak altına alıp okul idaresine teslim tutanağı sunmalıdır.Okul idaresi ise kontrol ederek teslim almalıdır.

-Birden fazla modeminiz varsa şartname 11.5 maddesi 3.14.5 ve 3.14.6 maddelerine atıfta bulunarak L3 switch ihtiyacım var diyerek tüm modemleri aynı anda idari bilgisayarlarda kullanabilirsiniz.

tek başınıza çalıştırmasaydınız iyi olurdu bence
adamların sağı solu belli olmaz

adalim' Alıntı:

Sanane hocam çalışmamasından bıraksaydın yatmaya devam etseydi öyle. Üç gün sonra bütün hataların faturasını sana çıkarmazlar inş. Sen iyi niyetle yapmışsın bir şeyler ama bilki bu ülkede iyilikten maraz doğar :(

hocam ben de böyle yapmayı düşünüyordum. yorumları okuyunca gözüm korktu. :cry: vazgeçtim.

devletin malı sizin yaptığınız işten dolayı zarar görürse parasını sizden çatur çatur o zamanki değerinden alırlar .
ellemeyin okula zimmetlidir onlar .

Ben olsam ben de kasin yapardım ama bu yorumlar aklımı başıma getirmeye yetti. Devlet malı arızalıysa yapmıycan abi, sen bozdun der çıkarlar ilerde...

goodielife' Alıntı:
Ben olsam ben de kasin yapardım ama bu yorumlar aklımı başıma getirmeye yetti. Devlet malı arızalıysa yapmıycan abi, sen bozdun der çıkarlar ilerde...
onu daha kibarca diyorlar ciddi bir durum olunca benim başıma ufakta olsa böyle bişey gelmişti
idari sunucu terminal bilmem ne olan kasa bozulmuştu bir hafta raporlu olduğum zamanda o hafta bir it en son bilişimci oynamıştı demesinmi geldiğim zaman birde onun açıklamasını yaptık söyleyeni de gerçi rezil ettim, okulda herkese anlattım durumu herkes aşağıladı bu durum yüzünden söz konusu vatandaşı hiç deilse aklını başına getirmiş olduk. birşey diyeceği zaman sormadan iş yapmıyor artık.

ben de tam bu konuyla ilgili başlık açayım diyordum. ilk günden akıllı tahtalarda internet yok diye herkes başımda toplandı. nasıl olacak arkadaşlar bu iş? fatihciler seminer döneminde birşeyler yaptılar ama yapılanlar nedir, kablolar nerden çıkar nereye bağlanır kurulum hakkında bir bilgim yok, okulda da yeniyimzaten ilk günden üst baş toz oldu. bu süreç nasıl işledi kabinet kurulurken, şimdi neler yapılacak. konuya hakim arkadaşlar yazabilirse sevinirim. hepimiz faydalanalım

sgulkurusu' Alıntı:
bu süreç nasıl işledi kabinet kurulurken, şimdi neler yapılacak. konuya hakim arkadaşlar yazabilirse sevinirim. hepimiz faydalanalım

İlk olarak Mebbis basvurular sayfasına okul yöneticileri kimi zaman BT rehberine veya Bilişim öğretmenine sorarak yada birlikte okul bilgilerini girdi.
Girien okul bilgilerine göre Vestel gelip keşif yaptı.Kimisi yalan yanlış eksik fazla ET'ler kuruldu.
Okul müdürleri sirkülasyona uğradı. Her gelen okul düzeni ile oynadı sınıfların yerini öğretmen odasının yerini değiştirmeye tahtaları söküp yerdeğiştirmeye kalktı kimisi de söküp başka okula depoya yolladı.Okul türleri değişip durdu.
Kimi okul yıkım kararından dolayı altyapı listesi dışı kaldı. Kimi okulun binası yıkılıpmayıp, yapılmadı öylece dura kaldı.
Kimi bina yıkımı başladı tahtaları, tahtası eksik okullara vestele servis ücreti ödenerek yıkılacak veya sınıfları başka birşey yapılan okullardan,kantinine tahta takılan okuldan transfer edildi. Ödemenin genelde talep eden okulca yapıldı.
Altyapı öncesi yine bilgi girişi istendi yine bilinçsiz girişler oldu. Keşif yüklenici taşeronlarca gelişigüel yapıldı.
Sistem odaları için okul yönetimleriyle bazen kıran-kırana yer tartışması yapıldı.
Şaft işi tam curcuna oldu. Şaftı olan okulda şaft açıldı. Koridorlar delindi. Bazı okullarda hızını alamayan taşeronlar 5 şaft birden açtı.
Okullarda odalarda değişiklikler tüm hızıyla devam etti.
Kimisi masasını taşıdı kimisi odasını değiştirdi. Bu hengamede firma bir türlü data prizi yerini denk getiremedi.Denk getirdiğini takmaya başladı :puhaha:
Okullarda kayıt dönemi,sınav dönemi o bu derken modemleri sistem odasına aktarmayı firmalar bir türlü beceremedi.Becerende kendi kafasına göre sadece MEB hattını taşıdı.Oysa şartname hepsini taşı diyordu.Bazı okullarda kurumnet filan vardı.Onları da modemleri ile sistem odasına taşıyan oldu taşıyamayıp öylece bırakan oldu.
Telekom geldi Erciyes projesi dedi okullara Şartnamesiz telepsiz kafasına göre hiçbir usulle bağdaşmayan yalanşap fiber çekti.Kimisi kabinete bile bağladı.Ama ucunda abonelikte yok internette.Daha bakanlık bu konuda ihalede yapmadı.TELEKOM İŞ BAŞINDA. :verymad:
Fiber için switchlere bağlantı yapılmadı.Şartname heryerinden dökülmeye devam etti.Firma inatla bu benim şartnamemde yok deyip sallamaya devam etti.Ağ ile fiberi birbirine bağlamadı.
16.9.2013 'de bakanlık nihayet işlerin tam anlamıyla yapılamadığını ve Firmaların ihale süresinde işini tamamlayamayıp cezai şarta düştüğünü fark etti.Tüm kurulum işleri firmalarca durdurulması İl MEM'den istendiKAbullere başlanması söylendi.Ama ortada kabul alınabilecek okul sayısı her ilde bir elin parmaklarını geçmez.Hepsine Komisyon şartname gereği eksiklerini söyleyip ŞERH'ler düşüp süre vererek gidermesini söyleyecek. Birçok il kabullere başladı. İstanbul haftaya başlar.Okullarda çalışmalar durdu. Durumun vahameti fotoğraflar ile belgelenip MEB'e iletildi.
Açıkçası Kasım ayından önce ben Fatih Ağ filan çalıştırabileceğinizi düşünmüyorum.

Kendi çözümlerinizi uygulamaya kalkmayın başınız ağrımasın.Firmanın yapacağı iş için siz kalkıp da para ve zaman harcamayın.Hem işimize mdahale ettiler dereler hemde zeytinyağı olup üste çıkarlar. Kabullerde acımayın.Her eksik vidanın,dübelik,hasarın hesabını sorun.
Tüm modemleri sistem odasına aldırın.Fiber çekilmiş ise transreceiver veya SPF switch modüllerini takmasını isteyin. itiraz ederse şartname 11.3 11.5 3.14.5 3.14.6 deyin. ŞARTNAMEYİ Mutlaka okuyun 50 sayfa ama 50 araba laf dinlemekten ,forum forum gezmekten iyidir.İlçe Formatörleri ve en yakın meslek lisesi Elektrik öğretmenleri ile temasa geçip onlarla Ana elekttrik girişi meselesi,işçilik incelikleri gibi şeyleri öğrenin.

Geri