sistem ses sorunu

Kodla Büyü

först

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar bilgisayarıma format atıp tüm sürücülerini tanıttım.Bilgisayarda müzik,video türünde bir ses dosyası açıp 5-6 kez dinledikten sonra bi yarım saat 1 saat ara verip tekrar açmak istediğim zaman seste hata veriyor.ne yapman gerek?sorun ne olabilir?

Bilgisayara codec yüklemişseniz onlardan kaynaklanıyor olabilir. Codec' kin kendini sonlandıramamasından kaynaklandığını düşünyorum.

hocam bilgisayarda gom player ve flv player var.ama onlardanda önce aynı hatayı veriyordu.

Hocam o zaman ses sürücüsünü kaldırın netten güncel sürücülerini bulup yükleyin, büyük ihtimalle hallolacaktır.

hocam anakart foxconn n15235 driverlarını netten bulup kurdum zaten.cdsi elimde yoktu.

aynı adresten indirdim.
foxconn n15235
g31mxp seri
ama orda soket numaraı seçiliyo 775 seçtim emin olmayarak ama diğer soketlerde benim seri çıkmıyor.

bozuk direct sound sürücü.Lütfen aygıt sürücüyü yükleyin yada ayarlar bölümünden başka aygıt seçin.kod hatası.
işte böle bi hata.
bilgisayarı kapatıp açınca bi süre çalışıyo,sonra yukarıda yazdığım hata geliyo.

Öncelikli olarak ses kartınıza ait olan doğru sürücüyü indirip kurabilmek için, ses kartınızın marka/model/seri gibi özelliklerini tam olarak bilmelisiniz. Bilgisayarınızın donanım özetini ayrıntılı olarak veren programlar var. Mesela, Everest gibi. Forumda Everest diye aratırsanız bol miktarda kaynak bulabilirsiniz.

Bir diğer unsur, ses kartınızın doğru sürücüsünü bulup indirdikten sonra ayar yapmanız gerekiyor olabilir. Zira ses kartınız başka donanımlarla çakışıyor olabilir. Ayarlara da kartın özelliğine göre ya denetim masasından, ya program files içindeki dosyadan, ya da system tray'daki simgelerden girebilirsiniz. Ayarlarda, özellikle ses çıkışını nerden verdiğine bakın, orada yazılı olan diğer alternatifleri seçip deneyin.

Ayrıca ses görüntü kalitesini direk etkileyen Directx sürümünü yükseltmeyi deneyin. (ses kartınızı sorunsuz kursanız bile bunu yapmayı unutmayın.)

Sorun devam ederse yazın başka alternatifler bulmaya çalışalım öğretmenim.

Hocam Bende aynı durum var geçici bir çözüm buldum, Bilgisayarımdan sağ tuş yönet, Oradan hizmetlere giriyorum aşağıda windows ses var yeniden başlat diyorum düzeliyor

Geri