Sistem Yükleyememek (Dinamik Disk)

Kodla Büyü

odabasalparslan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
İyi günler arkadaşlar.Dün akşam bilgisayarımda oluşan gariplikler sonucu yeni sistem yükleme kararı aldım.Acronis ile aldığım yedeği yüklemeye çalışırken, geri yükleme için ayrılan bölümleri tamamen silip en baştan 2 parçaya ayrılmış bir harddisk oluşturayım dedim.Win7 disk yönetiminde bir hata yaptım ve tüm bölümler basit birim oldu.Tekrar format attım olmadı.Acronis disk direktör ile parçaladım ama true imaj programı harddiski tek parça görüyor ve pasif durumda.XP cd'si mavi ekan hatası verip kilitleniyor.Win7 format atayım dedim.Sistem yükleme seçeneklerine gelince C ve D pasif ve Dinamik Disk yazıyor.Yok mu bunun çaresi arkadaşlar? Laptop katili olacam vallaa :)

Hocam merhaba;

Dos çalıştırabileceğiniz bir program temin edin ve Boot ederek çalıştırın. Sonrasında da FDISK ve komutlarına bakın internetten diski biçimlendirin sanırım olacaktır. Kolay gelsin.

Linux ile bilgisayarını boot et tüm bölümleri sil bırak biçimlendirme. Daha sonra win7 cd sini tak formatını at.

burhansenyuva' Alıntı:
Hocam merhaba;

Dos çalıştırabileceğiniz bir program temin edin ve Boot ederek çalıştırın. Sonrasında da FDISK ve komutlarına bakın internetten diski biçimlendirin sanırım olacaktır. Kolay gelsin.

Fdisk denedim olmadı.Çok alakasız belki ama ghost başlangıcı ile başlayıp dos ekranında format c: yazdım bekliyorum.(Bu arada bu komutu da bayağı özlemişim :))

hasari hocam onu da deneyeceğim :)

Sorun çözüldü arkadaşlar :D
Milli Eğitimde EBİTEFO olan bir arkadaşım (Reklamını da yapayım haketti Onur ŞAFAK :) ) kendisinde laptop harddiski için aparat olduğunu söyledi.Bu aparatla kend laptopuna harici disk gibi bağladı ve disk yönetiminden basit disk olayını halletti :)

Geri