sistemimi nasıl kurtaracam? yardım lütfen...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ferka63
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ferka63

Üye
xp yüklü bilgisayarımda \windows\system32\config\sistem dosyası bozuk veya silinmiş diyor.format atmadan sistemimi nasıl kurtaracam?İlgilenirseniz sevinirim..

cogullu' Alıntı:
xp cdsini boot edin ve tamir etmeyi deneyin(kurtarma konsolu)
açılmayan sistemde bunu yapabilen birini görmedim. kurulumu açıan windows üzerinde başlatsa belki ama açılmayan widowsta yapamadım şahsen

ayrıca kurtarma konsolunundan uğraştım biraz yapamadım.bildiğiniz bir yöntem varsa paylaşırmısınız?

hocam sanırım formattan kaçışın yok gibi :S

içerisinde alman gereken önemli bilgiler varmıydı?

SoundWay' Alıntı:
cogullu' Alıntı:
açılmayan sistemde bunu yapabilen birini görmedim. kurulumu açıan windows üzerinde başlatsa belki ama açılmayan widowsta yapamadım şahsen
ben yapıyorum hocam sonuç ne olur bilmem ama denemekte fayda var. ben boot dan bahsettim boot olayının windowsun açılıp açılmamasıyla bir alakası yok zannediyorum.

SoundWay' Alıntı:
cogullu' Alıntı:

Zaten sistem açılmıyor. XP cd si ile boot ediliyor ve disk üzerindeki sistem dosyalrında onarım gerçekleşiyor. Yani açılmayan sistemin bir fonksiyonu yok.. :)

Ya da Xp cd ile normal kurar gibi açın kurmaya başlayın sistem size soracaktır zaten yeni bir yüklememi yapalım yoksa olanı onaralım mı? bence buradan da olabilir.

cogullu' Alıntı:
SoundWay' Alıntı:
cogullu' Alıntı:
ben yapıyorum hocam sonuç ne olur bilmem ama denemekte fayda var. ben boot dan bahsettim boot olayının windowsun açılıp açılmamasıyla bir alakası yok zannediyorum.

hocam bize müsait bir anınızda kurtarma konsolu anlatırmısınız? :)

ferka63' Alıntı:
evet var. onu halledebilirim de bildiğiniz gibi çok uzun sürecek.bundan kaçmak istedim :)

uzun sürebilir ama dosya sistemini olduğu gibi bırakıp değişiklik yapmadan bi windows kurarsanız c deki hiçbir dosya silinmez. alacağınızıalır sonra c yi formatlayacak windows kurarsınız. Allah kolaylık versin :)

SoundWay' Alıntı:
uzun sürebilir ama dosya sistemini olduğu gibi bırakıp değişiklik yapmadan bi windows kurarsanız c deki hiçbir dosya silinmez. alacağınızıalır sonra c yi formatlayacak windows kurarsınız. Allah kolaylık versin :)
ama hocam belgelerimde önemli dökümanlar var onlar zarar görmezmi? neticede windows
2un içeriği değişmeyecek mi

erd commander diye bir cd var imaj dosyasını cd ye yazın boot edilebilir bir cd zaten. Cd ile bilgisayarı başlattığınızda yüklü olan işletim sistemini görüyor. İçerisinde tamir araçları var. şifreli olan hesabınızın içerisine bile girebiliyorsunuz. grafik arayüzlü bir cd, İşinize yarayabilir

belgeleriniz yada hiçbir dosyanız anlattığım yöntemle zarar görmez hocam. ancak "dosya sistemini olduğu gibi bırak değişiklik yapma" seçeneğini seçmeyi unutmayın o çok önemli. ben çok denedim bunu...

Hocam ERD 5.0 diye bir kurrtarma cd si var onu bulabilirseniz sistemi onunla boot edip recover veya repair system files diye secenek var o sekilde sistemi kurtarabilirsiniz...erd 5 bende var ama internete koyma imkanim yok internetten bulabilirsiniz...kolay gelsin

windows cdsini tak onarma kısmı gelince onarmayı seç açılan menüden c ye gel chkdsk yap denedim bende düzelmişti

cd sürücünüze win xp cd sini takın. çalıştıra E:i386\winnt32.exe \unnattend yazıp enter basın
system32 dosyalarını değiştirerek kurtarabilirsiniz.

1-cd den boot et.
2-kurulumda f8'e basmanı istediği yere kadar ilerle
3-onar seçeneğini seç.
4-bol şanslar :+1:

HOcam sizlere yardımcı olabilirim.Şayet pC nizde Önemli dosyalarınız varsa bunları kurtarmak için sakın ha sakın format atmayın.Yardımcı olabilirim

erd commander(winternals) isimli boot edebilen bir cd mevcut (alternatifleride var)

bu cd ile açılmayan bir çok makinaya sistem geri yükleme yaptım

ayrıca şifre kırma vb... bir çok özelliği var

Geri