SİTEM EDİYORUM!

Kodla Büyü
Cemal TANER' Alıntı:
Herkesin kendine göre bir mazereti olabilir ama , önemli olan mazaretlere rağmen yapmaya çalışmak değil midir.? Yaş gelmiş kırka; 8 -5 hem de meslek lisesinde atelye şefi olarak çalış ki okulum umem oldu onun yükü, hafta içi salı perşembe okulda mesaiden çık manisadan izmire git orada kurs ver , hafta içi yine pazartesi cuma akşamları 8 den 10 a kadar internetten kurs ver. hafta sonu sabah 7 de evden çık git izmire yine kurs ver ordan dön sat 2 den akşam 6 ya kadar okulda kurs ver. her sabah evde kahvaltıyı sen hazırla 3 tane de çocuk. Evet evet benim hiç mazaretim yokmuş :)

Cemal TANER' Alıntı:
Evet evet benim hiç mazaretim yokmuş :)

Hocam çok yaşa sen. Sabah sabah iyi güldürdün beni. Da bir şeyi merak ettim; en zoru sabah kahvaltısı hazırlamak demi ? :)
 
muratbdg' Alıntı:
Not: Sözlerimdeki kitle BÖTE mezunu olan zat-ı şahanelerdir
:?: :?: :?:

Sayın meslektaşım şaşırmanızı yada kızmanızı anlıyorum .
Lütfen olayı kişisel düşünmeyin ben burada BÖTE mezunu olup materyal hazırlama alanında başarılı ürünler çıkartamayan branşdaşlarımızdan bahsettim. Bir ders materyali hazırlar materyal kötüdür TEF mezunudur-- ki çok güzel hazırlayan 100 den fazla arkadaşım var-- dersinki yahu adam eğitimini almamış normal ama BÖTE mezunu olunca" ee abi sen okulda ne gördün" diyesi geliyor insanın benim notumda bahsettiğim sayısı azımsanamıyacak kadar olan bu kitleydi, alanın hakkını veren ister TEF ister BÖTE mezunu olsun arkadaşlarım üstlerine alınmasın ve kızmasınlar lütfen.
 
mfk' Alıntı:
Öğretmenler, eğitilmenin kendilerine maddi bir katkı sağlamayacağını düşündüklerinden sanırım ve aldıkları maaştan da yaptıkları işten de memnun olduklarından sebep bu eğitimlere katılımda istekli olmuyorlar. Bi de buna benim gibi ne olacağım kaygısı yaşamaktan bişey yapmaya hali kalmamışlar da eklenince BT zümresinden verim almak zorlaşıyor sayın hocam.
:+1:
 
adeministrator' Alıntı:
ist_koord' Alıntı:
Niyazi SARAL' Alıntı:
Sevgili Hocalarım,

Bildiğiniz gibi BBnet & Cizgi Tagem Mesleki Eğitim Programı Çerçevesinde biz dizi web seminer ve ders organizasyonu yapıyoruz ancak hayal kırıklığı yaşadığımı bildirmeliyim. Derse katılmak isteyen ve kontenjan dışı arkadaşlar olup rica minnet edenler bir yana derse "öylesine" kayıt olup ancak katılm yapılmamaktadır.

Bunu bari siz öğretmenler yapmayın. Bu kadar gayret ve emeğe yazık. Cemal Hocam da Ali Rıza'da derslerinde kontenjanın 1/3'ü öğrenci gördüklerinde moralleri sıfır oldu. Diğerleri ne olur, bu işi nasıl geliştirebiliriz gerçekten bilmiyorum. Çok üzüldüm doğrusu. Demek ki insalar öylesine tıklıyorlar.

Lütfen derslere katılmayacak olanlar dersin hocasına veya Betül arkadaşımıza (bbayrakdar@cizgi-tagem.org) mesaj yazsınlar veya sınıftan ayrılsınlar ki diğer arkadaşları alalım.

Kafası çalışan ve tecrübeli bir arkadaşım "Bedava iş değersizdir, Niyazi abi" demişti. Hak vermek kesinlikle istemiyorum.

Saygılar,

Sayın Niyazi Bey;

bazen yanılmamak üzer insanı işte şu anda o durumdayım. İsterdim ki yanılıpta mahçup olayım ama bende bu işe sizin kadar olmasada yıllarımı verdim.http://www.bilgisayarbilisim.net/he...iyorum-ve-katkinizi-bekliyorum-t59608-45.html

ne demiştim size
"Sayın Niyazi Bey

1,5 senelik İzmir ve neredeyse 3 senelik İstanbul çalışmamdan sonra bulunduğum coğrafya Genelinde bir değerlenedirme ile yaptıklarınızın size kişisel maddi tatmin dışında birşey getirmeyceği düşüncesinde olmama rağmen gene de sizi atılımınzdan dolayı tebrik etmek isterim.
Şimdi bir dünya adam kızacaktır.
Peki neden :
İstanbulda açılabilecek eğitimler :
Flash CS3-4-5-6 v.b. :)
Photoshop CS....
DW CS 3-4-5,
.Net C#

kimler katılmak ister desem şu site üzerinden sanırım 100-200-300 kişi ben diye bağırır
İstanbulda action script 3.0 eğitimi açıldı katılan sayısı 3 kişi

çok sormuşumdur öğretmenlere bu eğitim paralı olsa gelirmiydiniz diye
aldığım cevap "paralı olması değilde şu günler gelmesek"
yüzyüze eğitimde gelmiyeceği günlerin hesabını yapan öğretmenlerle olanların dışında, eğitim aşkı ile yanan cancağzalarımla karma metodla yaptığım eğitimde ne oldu peki hocam üşenmemiş bilgisayarın başına çocuğunu koymuş belli aralıklarla sayfa tıklanıyor, işin komiği hocam bir sorular soruyor temelin temeli bu adam bu sayfaları okuyup bu soruları nasıl sorar diye kafayı yemek işten değil.
Şimdi sizin senkron ve hele asenkron eğitimler vereceğinizi okuyunca şu sıkıntılı günlerde yüzüme bir gülümseme geldi iyi niyetinize sağlık diyorum.

Bence elinizde toplama değil iyi bir kadro varsa önce arkadaşlarmıza
eğitim materyali nasıl hazırlanır anlatsın birileri
böylece bir öğretmenin hazırladığı sunumu yurtdışından gelen doktora öğrencisi arkadaşımıza gösterince mahçup olmayız.

Not: Sözlerimdeki kitle BÖTE mezunu olan zat-ı şahanelerdir TEF mezunu arkadaşlarla ilgili bizim cisco eğitimlerini veren eğitmenlerle konuşup öle görüş belirtmem gerekir. gErçi Cemal Hocam Cisco veriyordu Teknik öğretmenlerle ilgili yaşadıkları üzerinden o yorum yapabilir."


malesef karşınızdaki kitle Fen Bilgisi Öğretmeni de olsa, İngilizce Öğretmeni de olsa, BT öğretmeni de olsa gelişime kapalı sebep, yetişkin eğitiminde geçirdiğim yıllar boyunca mazeretsiz olanını görmedim. Malesef hepsininde kendince geçerli bir mazereti var.

Her ne olursa olsun gelişmeye açık bir camia ile güzel günlerde buluşmak dileğiyle.

Hocam BÖTE ve TEF karmaşasını ve
Bence elinizde toplama değil iyi bir kadro varsa önce arkadaşlarmıza
eğitim materyali nasıl hazırlanır anlatsın birileri
böylece bir öğretmenin hazırladığı sunumu yurtdışından gelen doktora öğrencisi arkadaşımıza gösterince mahçup olmayız.
kısmını anlayamadım. Herneyse yerel birçok eğitime katılmaya çalıştım. Katıldıklarıma da gittim. Ancak öğretmen seviyesi benim altımda ise özellikle de öğretmen yanlış şeyler söylüyorsa müdahale etmek zorunda kaldım ki hoş olmuyor. Öğretmen kendini rencide olmuş hissediyor. Böyle durumlarda gitmedim. Ülke geneli hizmetiçi eğitimleri de yazdım ama hiçbiri çıkmadı. Diyeceksiniz ki siz neden vermiyorsunuz? Birkaç kez hizmetiçi verdim ondan sonra da tövbe ettim. Ancak bilişim teknolojileri öğretmenlerine kurs vermedim. Yalnız kesinlikle yapılacak bir iş değil. Çok iyi hazırlanmak ta gerekiyor. Türkçe kaynağımız pek yok. Yabancı kaynaklardan derleme yapmak, örnek bulmak falan gerekiyor.

Mazeret olayın gelince; hocam bekar olsanız hiç problem yok. Çocuğunuz yoksa da problem yok. Çocuk varken zaten 8-17 çalışıyoruz ondan sonra çocuğumuzu göreceğiz ama o saatte kurs var, kurs bittikten sonra da çocuk uyumuş. Eve gidip kapıda karşılaşınca gözünün içini bir görseniz sanırım siz de gidemezsiniz. Evlisiniz, çocuğunuz var, misafiriniz geliyor vb durun benim şu an uzaktan eğitimim var bilgisayarın karşısına bir geçeyim denmiyor. Ama hizmet içi olursa misafir kabul edilmeyebilir.

Değerli hocam;
BÖTE ve TEF karmaşası yok, BÖTE bitirip hala materyal hazırlamayı bilmeyenlere öncelikle materyal hazırlama eğitimi verin dedim.

Öncelikle bu başlık Niyazi beyin sitemi ve bu bir hizmetiçi eğitim değil ama arkadaşlarımız buraya da devam etmemişler.
Gelelim hizmetiçi ile ilgili söylediklerinize müdahele dediğiniz ders yanlış anlatılırken düzeltmekse öğretmenin rencide olması çok umurumda olmaz bilgisi olmadan yada derse hazırlanmadan geliyorsa bana saygı duymuyor demektir belki doğru değil ama bana saygı duymayana saygı duymam ve üzülürmü diye düşünmem. Ayrıca müdahele etmeniz bence çok doğru öğretmenin yanlış bilgi ile diğer öğretmenleri yanıltmasını engellediğiniz için sizi tebrik etmek isterim.

Mazeret olayına gelince söylediklerinizi anlıyor ama katılmıyorum.
Ben bekarım hocam, çocuğumda yok.
Uç bir örnek olsun dedim Üniversiteden arkadaşlarım gelse bende yılların dostluğu onlarla vakit geçirsem ve BT Formatör Öğretmen listelerini hazırlamasam olurmu desem ki yılların arkadaşlığı nasıl bırakırım onları bu kabul görürmü elbette hayır çünkü o listeleri hazırlamak benim GÖREVİM sizlerde mesleki gelişimi hobi değilde görev olarak kabul edip gerçekten önemli olduğuna inandığım mazeretlerinizi birde öyle değerlendirseniz emin olun sizde katılmazsınız.
 
materyal geliştirmenin gönül ve yetenek işi olduğunu düşünüyorum. okulu hepimiz diploma için okuyoruz. gerisi bizde bitiyor.
 
mfk' Alıntı:
materyal geliştirmenin gönül ve yetenek işi olduğunu düşünüyorum. okulu hepimiz diploma için okuyoruz. gerisi bizde bitiyor.

Değerli meslektaşım ;

Gönül kısmına katılıyorum ama yetenek gerektirdiğine katılmıyorum sadece bu işi meslek olarak görüp çalışmak gerek . Eğer BÖTE mezunu materyal geliştirmeyi bilmeden - öğretim tasarımını bilmeden mezun oluyor ve gerçek hayatta öğrenirsinle çıkıyorsa o zaman diğer derslerine de inanılmaz o zaman bir sınav mecbur olur(sınavın içeriği doğruluğu ayrıca tartışılır ama alanını bilmeden mezun oluyorsa öğretmen bir sınav gerekir).

İşin komiği alanında uzman olmadan çıkarsa öğretmen gerisini işin içinde öğrenecekse pedagoji bilen başka branştan birinede benim alanımda ne arıyorsun deme şansı olmaz. Benim alanımda ne arıyorsun bu işi bilmiyorsun dedimi diğer branştaki adam ee sende bilmiyorsun der üzüldüğüyle kalır kişi.(Kastımız gerekli ilkelere uygun materyal tasarlamak burada genele yaymayalım).
 
Konu çok farklı yerlere saptı. Benim sitemim insaların kendilerini eğitmek için vakit ayırıp ayırmamaları tercihine değil. Her kişi farklıdır, buna kendileri karar verir.

Ben "katılacağım" derken, insanların çok ağır olacak belki "sanki samimiyetsizliiğne" sitem ediyorum. Ciddiye alınmıyoruz; sıkıntım burada. Halbuki verdiğimiz emek (kesinlikle teşekkür istemiyorum; ben sadece önem veilmesini bekliyorum) bunu hak etmiyor.

Biz insanlara çok şey verebiliriz. Burada birçok öğretmenin başka mesajlar altında da "Bize karışmayın, biz öğretmeniz, teknisyen değiliz" dediğine şahit olduk. Hayır haklı değilsiniz! Bence bir bilişim öğretmeni teknisyenin bildiği herşeyi bilmeli ve üstüne öğretmen olabilmelidir. Çağın gereği budur.

Dost acı söyler, beklemek ve isyan etmek yanında donanmak ta gerekir. Yarın neye gebe kim bilebilir?
 
Hocam ben özellikle java eğitimine katılmak istiyordum katılamadım. CCNA eğitimine katılmak istiyordum katılamadım. Benim bu derslere ihtiyacım var. İhtiyacı olmayan arkadaşlardan ricamız katılmayacaklarsa kayıt olmasınlar. Bari ihtiyacı olanlar katılsın. Böyle dersler verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Eğitim dvd lerinizide aldım emeğinize sağlık....
 
Ah ulan ah. 1998 ilk pc yi ve 28 tl ye bir aylık internet 9 tl tlf faturası (maaşım 127 milyon yani 127 TL)
Piyasada birkaç site adı hpsinde aynı konular kopyala yapışırla birbirlerirnden almışlar. Ne görsel ders ne ebook , ingilizce kaynak bile az hoş ingilizcem berbat ya.

Peki şimdi . Her yer ders , yazılı kayanlar bir yana görsel derslerde çok. Ama kıymet bilen yok. Ne yapalım demekki ilgileri yada ihtiyaçları yok.
Organizasyonu yapanların emeklerine sağlık.
 
Geri
Üst