Siteye virüs bulaşmış...

Kodla Büyü

zlatanibo

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar okulun sitesine virüs bulaşmış dosyaları indirdim Nod 32 ile tarattım bulamadı bişey, tavsiye edebileceğiniz başka bir antivirüs veya yöntem varmı??

Dosyaları indirmeden direk ftp'nin halletmenin bi yolu var mı bunun öyle olsa daha kolay olcak

Hocam sitenizdeki index.html dosyalarına muhtemelen iframe virüsü bulaşmıştır. Meb alanı kullandığınızı varsayarak sadece index.html söyledim.

Bu virüsten korkmanıza gerek yok aslında biraz tedbirsizlikten bulaşıyor.

Yapılması gerekenler.

1- Tüm dosyalarınızı pc nize indirin. İndirme yaparken antivirüsüs devre dışı bırakın yoksa virüslü dosya diye anında silebiliyor.
2- Virüslü dosyaları zipleyin zipsiz klasör öylece kalsın.
3- Antivirüsünüzü aktifleştirin. (ben kaspersky öneriyorum anında tespit ediyor)
4- klasörü taratın (zipi değil dikkat!)
5- Klasörden hangi dosyalara bulaştığını ant,virüsün raporlama bölümünden görebilirsiniz. Örneğin ogretmenler/index.html ye bulaşmış olduğunu varsayalım tümüne bulaşmış olması muhtemeldir.
6- eğer antivirüsünüz bu dosyaya müdehale edip silmişse antivirüsü devre dışı bırakım az önce ziplediğimiz dosyayı başka biyere cıkarın.
7- index.html dosyasını metin editörü ile açın dreamveaver olabilir (ben başka bişey kullanıyorum)
8- index.html nin en alt satırlarını inceleyin yabancı bir kod göreceksiniz. (dreamveaverin kod görünümü bölümünden bakıyorsunuz tabi şuanda)
9- Kodu kopyalayın.
10 dreamveaverin find and replace özelliğinden faydalanarak hedef klasör olarak zipten yeni çıkardığımız klasörü seçin.
11- find bölümüne o kodu yapıştırın
12 replace bölümüne hiçbişey eklemeyin.
13- replace all butonuna bastığınızda tüm kodları silecektir kaydet butonuna basıp çıkın.

14- temizlediğimizi düşündüğümüz dosyaları tekrar zipleyelim. Antivirüsü çalıştırın. klasörü taratın. bişey bulamıyorsa sorun yok. Bişey buluyorsa demekki bu koddan başka kodlardaa mevcut aynı işlemleri o bulaşan dosyadaki koda da yapmalısınız.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ:
Muhtemelen pcnizde virüs var. Bu virüsü temizlediğinizden emin olduktan sonra FTP şifrenizi de değişmenizi öneririm. Ayrıca Cuteftp programını orjinal değilse kullanmayınız. Hatta bence hiç kullanmayın. Önerdiğim program aceftp adında bir programdır. Bu güne kadar hiç virüs bulaştırmadım.

Ama burada en büyük etken sizsiniz pcninizi çok hassas korumalsıınız. Okulunzudaki pclerden ftp ye girmeyiniz. Mümükünde bildiğiniz temiz pcleir kullanınız.

HOCAM HİÇBİŞEY ANLAMADIM DERSENİZ: dosyayı zipleyip bana eposta atınız ben halledip size gönderirim. yada rapide upload edin.

Bende bu konuda FTP programımdan şüphelenirim.
Site üyeleri tarafından Önerilen başka FTP yazılımı varmı acaba.CUTE FTP gibi özellikleri olan yada yakın ...kullanışlı bir FTP yazılımı.Aslında en beğendiğim yani html dosyalarını Cute FTP üzerinden editleyebilme özelliği .En azından html de basit ayarları yapıp kaydedebiliyorsunuz.
Yada siizn localhostunuzdaki dosyaları hash kontrolü yapıp , sadece ilgili dosyayı sizin belirlediğiniz süre aralarında (senkranizasyon) otomatik upload ediyor.Gerçi bu sık kullandığım bir özelliği değil.

ASlıda File Zilla denedim başka Denedim Ama bazen uploadlarımın yarıda kaldığını yada başarısız olabildiğini gördüm. CUTE FTP bana uploadlarda sorun yaşatmadı.Lakin işte böyle başlıktaki durumlara rastlanıyor.

Ömerbilgin hocam cok teşekkür ederim, kaspersky deneyeceğim. Yabancı kod dediğinizi biraz daha açabilirmisiniz, hangi paraflar arasında mesela

filezilla ücretsiz ve başarılı bir ftp programıdır. onunla virüs sorunu yaşamadım bende.

ftp programı olarak dreamvewer daki ftp yeterli bence. Yasal olmayan programlarda her zaman problem ihtimali yüksektir. Programı aktif etmek için başka bir program ile kırıyorsunuz, peki kıran programın virüsün veya trojenin kendi olmadığı veya sistem benzer birşey yüklemedikleri ne malum.

zlatanibo' Alıntı:
Ömerbilgin hocam cok teşekkür ederim, kaspersky deneyeceğim. Yabancı kod dediğinizi biraz daha açabilirmisiniz, hangi paraflar arasında mesela

Hocam yabancı kod ilgisiz alakasız zaten kodlara bakınca anlarsınız. html kodlarına pek benzemez sanki şifrelenmiş gibidir. Görmeden net bişey diyemiyorum

sadaslkjhlajdlşasdö asd asıudhasıuhdamsd böyle saçma sapan karakterler vardır. genelde son satırlara ekleniyor..

Msn ekleyebilirsiniz yardımcı olmaya calısırım omerbilgin [at] hotmail.com bitişik yazınız

Geri