Sivil itaatsizlik eyleminin amacı bellidir...

Kodla Büyü

pisagorean

Süper Üye
Süper Üye
Ben askerdeyken mart ayında çıkmış bu dalga. Neymiş herkes istediği kıyafetle okula gelebilecekmiş itaatsizlik yapıyomuş arkadaşlar. Külahıma anlatın. amaç başörtüsü serbestliği getirmek. Başörtüsüne karşı değilim devlet dairelerinde, böyle dalga dümenle sokulmasına karşıyım. Hükümetin başörtüsünü yasal olarak devlet dairesine sokmaya maçası yemiyo. O zaman böyle bişey yapın dedi yalaka sendikasına, insanlar istiyo ve buna engel olamıyoruz görüntüsü verelim ne şiş yansın ne kebap. Bu arada kotla mini etekle gelenler de olacak biri bişey derse aha onlar da öyle geliyo deriz eşitleriz durumu diye düşündüler :D Tam istedikleri gibi oldu ortam. Millet nasıl bi oyuna geldiğinin farkında değil. Diyorum ya okullarda serbest kıyafete karşı değilim sadece küçük oyunlara karşıyım adam gibi yönetmeliğe koy canımı ye. ha bi de sene başı öğretmenler kurulu toplantısında sivil itaatsizlik eylemi yapan arkadaşlar devam edebilirler ama biraz da öğretmene yakışır şekilde giyinmeliyiz. kot pantolon da fazla kaçıyor gibi laflar etme müdür.

önce mart ayı, sonrada öğretmenler kurul toplantısı geçti evet, dalgaları kaçırdın hoca, ya havaya zıpla (sevin) yada derine dal (üzül) ki dalgalar seni götürmesin...

Öğretmenleri birbirlerine düşürüyorlarya ne diyeyim.Siyasetçiler suya sabuna dokunmasın öğretmenler psikolojik savaş versin.Yeter artık.Resmen siyaset iki yüzlü davranıyor.Sıkıntıyıda inancıyla yönetmelik arasında kalan öğretmen arkadaşım çekiyor.Geçen dönem sonunda herkes destek verdi.başörtüsüyle ders anlatılabileceği gösterildi.imza da toplandı.eeeee daha neyi bekliyorlar.niçin sorunu giderecek adım atmıyorlar..offf offf.ikiyüzlü siyasetçiler off.

sanal_kisi' Alıntı:
önce mart ayı, sonrada öğretmenler kurul toplantısı geçti evet, dalgaları kaçırdın hoca, ya havaya zıpla (sevin) yada derine dal (üzül) ki dalgalar seni götürmesin...
Benim sevineceğim, üzüleceğim veya dalga dümen içinde boğulacağım bi durum yok hocam. Başörtüsü ile gelmek isteyenler sendikalarına desin ki biz böyle itaatsizlik anarşistlik adı altında değil adam gibi yazılı çizili yönetmelikle koruma altına alınmış bi şekilde gelmek istiyoruz bunu hükümete yaptırın desin. Başı açık arkadaşlarda kot falan giyerek moda girmesin çünkü bunun amacı bellidir. Kot giyen ikazını her türlü yine alır üzülür.

bilisimburada' Alıntı:
Öğretmenleri birbirlerine düşürüyorlarya ne diyeyim.Siyasetçiler suya sabuna dokunmasın öğretmenler psikolojik savaş versin.Yeter artık.Resmen siyaset iki yüzlü davranıyor.Sıkıntıyıda inancıyla yönetmelik arasında kalan öğretmen arkadaşım çekiyor.Geçen dönem sonunda herkes destek verdi.başörtüsüyle ders anlatılabileceği gösterildi.imza da toplandı.eeeee daha neyi bekliyorlar.niçin sorunu giderecek adım atmıyorlar..offf offf.ikiyüzlü siyasetçiler off.
Aynen anlatmak istediğim bu hocam. Samimiyetten uzak eylemlerle bu iş yürümez. Başörtüsünü serbest kılmak kotu yasaklamak istiyosan adam gibi çıkar bunu yönetmelikte yazarsın. Yoksa biri daracık kotunu giyer diğeri başını kapatır bunun sonunu getiremezsin. Ne kot giyene neden kot giydin demeye hakkın olur ne başını örtene böyle giremezsin deme hakkın olur. Öğretmenle idareyi karşı karşıya getirip kaos yaratmaktan başka da bi işe yaramaz.

Bu arada sivil itaatsizlik eyleminin kapak fotoğrafına baktığımız zaman erkek öğretmen kravatını çıkarıp atıyor. Bu fotoğrafın altında çağ dışı giyim diye bir ibare geçiyor :D Yani takım elbise çağ dışıysa çağın gerektirdiği giyim tarzı nedir buna bi açıklama getirilsin. Kapak fotoğrafına başörtülü bi öğretmenimizi koy ve yasaklar kaldırılsın de mert ol. Böyle gülünç duruma düşmeyin.

sayın hocam başörtüsü durumu geçmişi belli nerdeyse parti kapatılacaktı. ne yapalım din düşmanı var diye ülkede bayanların saçını kapattırmayalım mı ?

demek ki böyle olması gerekiyormuş ,,, chp li ler üzülsede akp li ve mhp li bayanlar başını kapata kapata ne güzel gidiyorlar. ve bunlara müdürlerde kızmıyor. bilginize

tabi bunu protesto etmek için okula kısa etekle vs saçma elbiselerle gelen öğretmenlere de ne diyelim onların da düşüncesi belli ne dersen de değişmez

06Davut' Alıntı:
sayın hocam başörtüsü durumu geçmişi belli nerdeyse parti kapatılacaktı. ne yapalım din düşmanı var diye ülkede bayanların saçını kapattırmayalım mı ?

demek ki böyle olması gerekiyormuş ,,, chp li ler üzülsede akp li ve mhp li bayanlar başını kapata kapata ne güzel gidiyorlar. ve bunlara müdürlerde kızmıyor. bilginize

tabi bunu protesto etmek için okula kısa etekle vs saçma elbiselerle gelen öğretmenlere de ne diyelim onların da düşüncesi belli ne dersen de değişmez
Hocam olay başörtülünün devlet dairesine girmesi girmemesi değil. Benim anlatmak istediğim itaatsizlikle bunu yaptırmaya çalıştırırlarsa kısa etekliye de laf edemeyiz ona din düşmanı, chpli, ateist diyemeyiz. Eğer sen bunu yasal hale getirmezsen başörtünle kısa eteklinin yaptığından bi farkın kalmaz. Ben diyorum ki kılık kıyafet yönetmeliğini değiştir. Etek boyundan rahatsızsan yaz, kottan rahatsızsan belirt, başörtüsüne serbestlik istiyosan onu da ekle o yönetmeliğe. Bunu yapmak zor değil. İtaatsizlik eylemi adı altında yaptıracağına bunu açık ve net bir şekilde kanuna nizama uydurarak yap. Bunun bir yararı olmaz belki amacına ulaşırsın başörtüsünü devlet dairelerinde serbest yaparsın (ki buna karşı çıkacak bir kitle göremiyorum) fakat bu sefer kısa etekliye de laf edemez hale gelirsin.

Yarın bir öğretmen boynunda haçla okula gelirse ne diyecekler çok merak ediyorum.

nosTRa' Alıntı:
Yarın bir öğretmen boynunda haçla okula gelirse ne diyecekler çok merak ediyorum.
Sivil itaatsizlik adı altında bazı şeyleri meşrulaştırmaya çalışırsan o da olur. İşte bu noktada başörtülüye göz kırparken haçlıya laf edersen olmaz hocam. Nitekim bunu son toplantıda yaşadık. Müdür eyleme desteklediğini ancak kot pantolona da karşı olduğunu söyledi bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler adama.

Valla ben kot pantolon tişört ve kirli sakal ile gidiyorum. İdare ağzını birşey derse uymayanları gösteriyorum ki artık demiyorlar...

nosTRa' Alıntı:
Valla ben kot pantolon tişört ve kirli sakal ile gidiyorum. İdare ağzını birşey derse uymayanları gösteriyorum ki artık demiyorlar...
İşte bi zamandan sonra bu çığırından çıkacak hocam. Senin giyiminden rahatsız olmaya başlayacaklar ve uyaracaklar sen de uymayanları göstereceksin haklı olarak. Bu sefer bişey diyemeyecekler ama sana karşı bi şekilde cephe alacaklar. E hani özgürlük, özgürlükten kasıt nedir? Özgürlükten kasıt sadece başörtülülerse onu söyle. Arkadaşım sivil itaatsizliğimizin amacı başörtüsüdür siz yanlış anladınız olay farklı mecralara kaydı de.

bu arada haberlerde duymuştum aslı varmı bilmem ama tv de denilene göre memura sivil elbise gelecekmiş, bu barış paketinde mi neydi, daha iki gün olmadı tv de göreli

pisagorean' Alıntı:
nosTRa' Alıntı:
İşte bi zamandan sonra bu çığırından çıkacak hocam. Senin giyiminden rahatsız olmaya başlayacaklar ve uyaracaklar sen de uymayanları göstereceksin haklı olarak. Bu sefer bişey diyemeyecekler ama sana karşı bi şekilde cephe alacaklar. E hani özgürlük, özgürlükten kasıt nedir? Özgürlükten kasıt sadece başörtülülerse onu söyle. Arkadaşım sivil itaatsizliğimizin amacı başörtüsüdür siz yanlış anladınız olay farklı mecralara kaydı de.
Kottan rahatsız olan varda sakaldan başörtüsünden rahatsız olan idareci yok mu...açıktan ses çıkaramıyor ama dediğiniz gibi cephe alıyor....Ama artık eskisi kadar giyimden rahatsız olan yok.Bizim müdür ilahiyatçı ama kot falan birşey demedi sadece bu itaatsizlik eylemi türü şeyler olmasın diye genel bir ifade kullandı.Ayrıca isteyen mini etek isteyen haçla gelsin isteyende başörtülü neden karışılsın ki....Belli sınırlar konu başörtüsünde yüz görünecek şekilde denebilir mini etekte aşırı olmamak kaydıyla denir vs halledilir.
Kanun ve yönetmelik neden çıkmıyor çünkü ileriki seçimlerde elde koz bulunsun.
Onlar halledemiyorsa biz halk olarak neden halletmeyelim.?Böylece ellerinden bir kozuda almış oluruz .değilmi.?

ilon' Alıntı:
pisagorean' Alıntı:
nosTRa' Alıntı:
Kottan rahatsız olan varda sakaldan başörtüsünden rahatsız olan idareci yok mu...açıktan ses çıkaramıyor ama dediğiniz gibi cephe alıyor....Ama artık eskisi kadar giyimden rahatsız olan yok.Bizim müdür ilahiyatçı ama kot falan birşey demedi sadece bu itaatsizlik eylemi türü şeyler olmasın diye genel bir ifade kullandı.Ayrıca isteyen mini etek isteyen haçla gelsin isteyende başörtülü neden karışılsın ki....Belli sınırlar konu başörtüsünde yüz görünecek şekilde denebilir mini etekte aşırı olmamak kaydıyla denir vs halledilir.
Kanun ve yönetmelik neden çıkmıyor çünkü ileriki seçimlerde elde koz bulunsun.
Onlar halledemiyorsa biz halk olarak neden halletmeyelim.?Böylece ellerinden bir kozuda almış oluruz .değilmi.?
Hocam açıkçası isteyen istediği gibi gelsin tarzı bi özgürlük de olamaz. Yani en medeni ülkelerde bile böyle bi durum söz konusu değildir. O ülkelerde zaten bunu yazılı olarak belirtmeye gerek yok çünkü insanlar sınırlarını bilir. Bizde böyle bi özgürlüğün suyunu çıkarırlar.

Geri