Siz Olsanız N'apardınız?

Kodla Büyü

yasarsahbaz

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Hocalarım haftasonu bir format sırasında yaşadıklarımı paylaşıyorum :)

Ablamın bilgisayarında NTLDR eksik (Ctrl+Alt+Del) hatası vardı. Elimde xp cd'si ile gittim. Ntldr, ntdetect.com dosyalarını kopyaladım ama hata devam etti. Sonra fixmbr, fixboot yaptım hata devam etti. Sonra chkdsk /r yaptım, hata devam etti. Bootcfg /rebuild yaptım hata devam etti. Zaten bu NTLDR eksik hatasının çözümünü birine söyleyince basit oluyor ama gidip kendim yapınca yemiyor :D
Neyse mecburen D sürücüsüne yeni bir XP kurdum. C'deki bilgiler önemli diye C'ye format çekmedim. D'ye xp'yi kurunca güzel güzel çalıştı. Bilgisayar açılınca 30 saniyede İşletim sistemini seçmemi isteyen bir ekran geliyor(hepiniz bilirsiniz) Neyse bilgisayar açılınca C'deki Program Files, Windows, ntldr falan ne bulduysam kendi elimle sildim. Amacım C sürücüsünde yer açmaktı. C'ye biçimlendirme yapmak istediğimde "biçimlendirme tamamlanamadı" diye hata verdiği için bu uzun elle silme yolunu seçmiştim. Bilgisayarı yeniden başlatınca tekrar NTLDR eksik (Ctrl+Alt+Del) hatasını verdi. Halbuki işletim sistemi seçilmesi gereken ekranda varsayılan olarak üstteki işletim sistemi D sürücüsüne yeni kurduğum işletim sistemiydi ve C'deki windows dosyalarını silince sıkıntı çıkmaz diye düşünmüştüm. İkinci kez NTLDR eksik hatasını alınca siz olsanız n'apardınız? Ben tekrar format atıp kurtuldum ama daha kısa bir çözümü var mıydı?

BEN BÖYLE NTLDR EKSİK DEYİNCE İLK ÖNCE BİR PARDUS CDSİ BULUP ONUNLA FORMATLIYORUM SONRA XP ATIYORUM TEKRAR :)

hirens içinde ntldr hatasını gideren bir program vardı sanki.

beskaza' Alıntı:
BEN BÖYLE NTLDR EKSİK DEYİNCE İLK ÖNCE BİR PARDUS CDSİ BULUP ONUNLA FORMATLIYORUM SONRA XP ATIYORUM TEKRAR :)
Hocam benim durumumdayken C sürücüsünden dosya kurtarmanız gerekiyordu ve bulunduğum yerde seyyar xp ve internet yoktu :D

acaba bios ta virus varning seçeneği mi açık kalmış. Bu açık kaldığında mbr ye yazmaz bildiğim kadarıyla.

C sürücüsündeki boot.ini silindiyse bilgisayar D sürücüsündeki işletim sistemiyle açılacağını nereden bilecek :mrgreen: :P

bu tarz durumlarda mutlaka elinizin altında bir LIVE CD bulundurun derim..

İkinci kez ntdlr hatası senin hatandan kaynaklanmış.
Sistemi D sürücüsüne bile yükleseniz windows boot, ntdlr dosyalarını C ye atıyor. Birincil bölüm hangisi ise bu dosyalar orada olur. Sistem D de, C ye format atayım diyemeyiz bu yüzden.

latcakir' Alıntı:
acaba bios ta virus varning seçeneği mi açık kalmış. Bu açık kaldığında mbr ye yazmaz bildiğim kadarıyla.
Hocam MBR'ye yazdım. Ama NTLDR eksik hatasını vermeye devam etti. İşlemleri sorunsuz yaptım fakat NTLDR eksik hatası devam etmişti.

papakaa' Alıntı:
C sürücüsündeki boot.ini silindiyse bilgisayar D sürücüsündeki işletim sistemiyle açılacağını nereden bilecek :mrgreen: :P
Hocam D'de de boot.ini vardır diye düşündüm :D Ki zaten var.

ymb' Alıntı:
İkinci kez ntdlr hatası senin hatandan kaynaklanmış.
Sistemi D sürücüsüne bile yükleseniz windows boot, ntdlr dosyalarını C ye atıyor. Birincil bölüm hangisi ise bu dosyalar orada olur. Sistem D de, C ye format atayım diyemeyiz bu yüzden.
Bunu ben de hatayı yapınca öğrenmiş oldum hocam :D Bilgilendirme için teşekkür ederim.

Geri