Sizce bu nasıl, güzel değil mi? Alayım mı yorumlayın

Kodla Büyü

kafkas

Süper Üye
Süper Üye
İmkanın varsa HP veya Toshiba sayın hocam. Samsung alan arkadaşlardan duyduğum kadarı ile memmun değiller. Fiyatları uygun tamam ama iyi düşünmek lazım. :+1:

bencede hocam uzunnnn yıllar kullanmak istiyorsan toshiba al..

uygun fiyatlı olarakta acer iyi

Yesil26' Alıntı:
Önceki bilgisayarım toshibaydı süperdi ben de biliyorum toshiba 1 numara ama pahalı, dandik toshiba da çok dandik oluyor. gidip L500 e para vermem. aynı özelliklerdeki toshiba yaklaşık 3000 TL bakalım belkide toshiba u505 gibi birşey alırım

hocam, notebook lar biraz da şans işi bildiğin gibi. Ama Toshibaların fiyatı malum, o yüzden HP lere yönelebilirsin bence. Kronik arızası çıkmadığı müddetçe çok güzel bir tercih olabilir.

Karar vermek zor :)

Hürmetler

Hocam Samsung R620 3 hafta önce aldım.Su an onunla yaziyorum bu mesajı.
Fiyat/Performans olarak 1 numaralı laptop şu anda.
Tavsiye ederim.

dizzy' Alıntı:
Tavsiye ederim.
hocam makinenizde hdd yuvası kaç tane??(iki tane istiyorumda bazı toshibalarda mevcut :) :D )
Ayrıca Toshibada Tecra Serisi :+1: :++:
Yeşil26 hocam birde bu makinenin fiyatı nedir??

Laptopun ömrü zaten iki senedir. O yüzden illaki pahalı olmasına gerek yok, ben olsam yaa asus alırdım yada samsung, şuan samsung kullanıyorum gayet iyi, memnunum yani. Tasarım olarak sıradışı bir bilgisayar değil, ama zaten bende tasarımından çok kullanabilirliğine baktım. En iyi fiyat/performan şuan için bence samsung tercihi sizin, içinize sinen bilgisayarı alın.

bende laptopu yeni aldım, samsung R522-JS02TR ve gayet memnunum..Yorumlardan anlaşıldığı üzere en iyisi diye bişey yok,herkes tecrübeleri doğrultusunda bir cevap veriyor,ben samsungdan önce IBM kullandım ve 5 yıl boyunca tek bir sorun bile yaşatmadı bana,IBM i tek geçerim ama görüntü olarak sıkılmıştım artık..Bence laptop tercihi konusunda ne kadar düşünürseniz düşünün işin içinden çıkamazsınız hemn şuan karar verin ve alın derim ben :)

mustafayilmaz28' Alıntı:
dizzy' Alıntı:
Tavsiye ederim.
hocam makinenizde hdd yuvası kaç tane??(iki tane istiyorumda bazı toshibalarda mevcut :) :D )
HDD yuvası 1'den fazla olması durumunu ilk defa sizden duyuyorum. Açıkçası hiç dikkat etmemiştim. Yuva sayısı 1. 2 olan laptoplar nası oluyor? kasanın bayağı geniş olması gerek heralde. 17 inchin üzerinde olması lazım :)

Bu arada R620'da Numerik tuş bölümü olması + bir özellik.

hasari' Alıntı:
Laptopun ömrü zaten iki senedir. O yüzden illaki pahalı olmasına gerek yok, ben olsam yaa asus alırdım yada samsung, şuan samsung kullanıyorum gayet iyi, memnunum yani.

İhtiyaca göre değişir bu durum. Bence hp ve toshiba daha uzun süre sorunsuz kullanılabilir. Diğer markalar da iyi olabilir tabi.

Ama ayrılabilecek bütçenin maksimum değerlerinde bir bilgisayar almak daha mantıklı kanımca.

hürmetler

Yeni laptop aldım hoşuma gitti:)...
Qore 2 quad
ddr3 1066 Ram
500 gb HDD
win 7
Hp Pavillion Dv-7 2270 Us...
Ram ı ddr3 al anakartın da ona göre olsun...Benim tavsiyem

kafkas' Alıntı:
hasari' Alıntı:
Laptopun ömrü zaten iki senedir. O yüzden illaki pahalı olmasına gerek yok, ben olsam yaa asus alırdım yada samsung, şuan samsung kullanıyorum gayet iyi, memnunum yani.

İhtiyaca göre değişir bu durum. Bence hp ve toshiba daha uzun süre sorunsuz kullanılabilir. Diğer markalar da iyi olabilir tabi.

Ama ayrılabilecek bütçenin maksimum değerlerinde bir bilgisayar almak daha mantıklı kanımca.

hürmetler
Hp değilde toshiba için bunu söylersen sana hakveririm. Gelişen teknolojiye parelel ilerlemek varken eski teknolojiye saplanıp kalmak niye. Her geçen gün teknoloji gelişiyor. Bu gün çok iyi olan bir bilgisayar yarın işe yaramayabiliyor. Eğer bu bilgisayarı kullanacak kişi bilgisayarcıysa bence sürekli sistemini yenilemek zorundadır. Zorundadır diyorum çünkü normal kullanıcılar gibi günde 10-15 dk değil, bilgisayarcilar birgünde bilgisayar başında saatlerini harcıyor.
Kısaca bir örnek vericek olursak: Tıkladığı bir dosya eski bir bilgisayarda 10 saniyede açılıyorsa yeni bir bilgisayarda (sistem olarak yüksek) belkide 2 saniyede açılıcaktır. Sizin bu bir kaç saat içinde 300 tıklama yaptığınızı varsayarsak her tıklamada kaybınız 8 saniyedir toplamda 8*300=2400 saniye buda 2400/60=40 dakika demektir. Ve bunu hergün yaptığınızı düşünürsek 40*365 =14600 dakika 14600/60=243,3 saat buda yaklaşık senelik 10 güne denk gelir. Zaten bir zaman kaybınız oluyor ekstradan senelik 10 günüzü fazladan harcamış olursunuz. :)
Seninde söylediğin gibi ihtiyacına göre bilgisayar almak en mantıklısı, ama para varsa en iyisini almak lazım.

ben markalı ama pahalı bilgisayara karşıyım. toshiba yada asusun ürettiğini msi yada samsung da üretiyor. hemde aynı kalite ile.. ne gerek var 200 lira fazla ödemeye.. samsung msi yada dell tavsiyemdir hocam.. fazla para ödemeye gerek yok.. ayrıca samsunglar çok kaliteli ve güzel tasarımlı bilgisayarlardır.

mehmetbol' Alıntı:
yozdogan' Alıntı:
Ben Laptop'ta Asus'u tavsiye ediyorum sadece hocam...
:+1: :+1: :+1: :+1:
tamamen katılıyorum

önceki bilgisayarım toshibaydı her yönden çekmediğim sıkıntı kalmadı teknik destek sıfır
asus aldım memnunum ısınma problemi neredeyse sıfır (maşalllah diyeyim :wink: şansta var tabi)

dizzy' Alıntı:
mustafayilmaz28' Alıntı:
dizzy' Alıntı:
Tavsiye ederim.
HDD yuvası 1'den fazla olması durumunu ilk defa sizden duyuyorum. Açıkçası hiç dikkat etmemiştim. Yuva sayısı 1. 2 olan laptoplar nası oluyor? kasanın bayağı geniş olması gerek heralde. 17 inchin üzerinde olması lazım :)

Bu arada R620'da Numerik tuş bölümü olması + bir özellik.
Öle Büyük Felan değil hocam..
toshibanın satellite a200 veya a210 modellerinde mevcut çift hdd yuvası..

Geri