sizce hangisi (i5 mi i7 mi) arada 360 Tl farkvar?

Kodla Büyü
ben geçen yıl i7li dell aldım çok memnunum ama 360 tl iyi para. şu an olsa 3. nesilk i5 işlemci va daha iyi bir ekran kartını tercih ederim 7670 gibi chipler olan modeller var sanırım 1300-1400 aralığına bulunabiliyorlar. artan parayı kenarıya koyar garantinin bittiği günde ssd takardım hdd yerine inanılmaz fark var performans olarak. şu an üstündeki hddler laptopları inanılmaz yavaşlatıyor. ayrıca ssd daha uzun bir batarya ömrü sunuyor.

Hocam ihtiyaç bunu normal bir kullanıcı sorsaydı i5 derdim ama sizin ağır işlem gerektiren uygulamalar çalışılacağınızı düşünerek i7 derim o 360 tl fark bilgisayarınızı belki 1 yıl geç yenileme ihtiyacı hissettirecek. Burada ölçü sizin ihtiyacınız bence

20 aydır i7 kullanıyorum. bataryam öldü gibi. i7 ler bataryayı daha fazla zorluyor. i7-i5 tercihi önemli tabiki ama hdd nin 5400-7200 rpm farkı bence daha önemli.
bu arada dell in hdd sine müdahale etmek için üst kasayı komple sökmeniz gerekiyor.

Oyun oynayacaksan ekran kartını da değerlendirme kriteri arasına al bence.

Arkadaşlar benim bilgisayarım i3 işlemcili ve 4 gb rami var. Ancak sabit diskini alırken farkını verip ocz nin solid diski ile değiştirdim. Full kurulu bilgisayar 17 sn de açılıyor 8 sn de kapanıyor. Geçenlerde i7 işlemcili ve 8gb ram olan yeni alınmış bir bilgisayarı kullandım kağnı gibi geldi bana. İşlemci ve ram yüksek olmasına rağmen sabitdisk dar boğaz oluşturuyor. Siz i7 işemcili bir bilgisayarda bildiğimiz sabitdisklerden kullanırsanız farkı hissetmezsiniz yeterince. Arabanızda Porche motoru var ama murat 124 şanzımanı arabayı bırakmıyor gibi bir şey. Solid State diske yatırım yapmak daha mantıklı bence. İşlemciye boşuna fazla para vermeyin.

yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.
dikkat edecek o kadar şey varki:
ekran kartı aklımda elbet oyunlar için veya adobe vb programları gibi programlar yerinde durmuyor ileride ekran kartı bunları kaldırmayabilir, aynı şey işlemci içinde geçerli tabi. ssd desen performans için oda gerekli elbet ssd li laptopların fiyatı ateş pahası üstelik kapasite sorunu var, oda olsun buda olsun derken 2000tl nin altına inmek zorlaşıyor, yuvarlak bişeyler olsun hepsinden biraz biraz diyorum.
hız dan vazgeçtim, ileride gelişecek işimize yarayacak programları kullanabilmek için uğraşıyorum. bunun içinde işlemci ve ekran kartı ilk plana çıkıyor. tabi ilk başta işlemci. 1GB 128 bit ekran kartı ve i5 beni 10 sene götürür diye tahmin ediyorum. bu konularla ilgili daha geniş bilgi verirseniz sevinirim.

Hocam solid disk takmadan makineye i7 işlemci ve iyi bir ekran kartı da olsa yeterince hız elde edilmiyor. Solid diskli bilgisayarlar pahalı. Bilgisayarı alırken içindeki diski söktürüp 15-20 tl ye bir disk kutusuna koyup usb disk olarak kullanabilirsiniz. Yeni alacağınız solid diski de makineye aldığınız yerde taktırırsanız garanti sorunu yaşamazsınız. Ondan sonra görün performansı.

Kısaca;

Solid disk-i5 işlemci+4gb ram+onboard ekran kartı > mekanikdisk+i7 işlemci + 8 gb ram + harici ekran kartı

Ekran karti ve ssd onemli.grafik yazilimlari ekran kartini kullaniyor islemci darbogazini fazla ram takarak gecersin.

İşlemciden çok hdd daha çok fark yaratıyor bende laptopa http://www.seagate.com/tr/tr/internal-h ... xt-hybrid/ adresindeki hdd den taktım fark hissediliyor.

Açılış hızı programın açılış süresi gibi gıcık eden kısımlar genelde hdd ile bağlantılı i7 işlemcili bilgisayarda hala 5400 rpm hdd veriyorlar. Hızı en yavaş çalışan birim belirler. Şu sıralar bence bu hdd.

10 sene kadar önce
İşlemciler p3 800 ve ilk nesil p4 lerden oluşuyordu.
Ram ise 64-512 arasındaydı ki 512 oldukça lüks kalıyordu.
Hdd ler 40-80 gblık 5400 ve 7200 rpm hdd lerdi.

İşlemciler ve ram konusunda oldukça yenilik geldi. hdd ler kapasite dışında yerinde sayıyor.

ilk mesajı atan " güzel günler " son mesajı atan "gelecek" güzel bir tesadüf olmuş :)

ewet hız için ssd önemli doğru söylüyorsunuz ama ben hız olayına pek takılmıyorum. daha çok işlemci ve ekran kartına yoğunlaşmak ve mümkünse birazda ekonomi yapmak istiyorum. mümkündeğilse 2gb ekran kartı ve i7 alabilirim. ben sizden daha çok bu konuda yardım bekliyorum. ama daha çok ssd=hız ile ilgili yorumlar gelmiş. sizden istediğim 1 gb ekran kartı ve i5 gelecek te ne kadar yeterli olabilir i7 ile aralarında çok fazla bir özellik farkı varmı?

namikc' Alıntı:
ilk mesajı atan " güzel günler " son mesajı atan "gelecek" güzel bir tesadüf olmuş :)
:D
senide işin içine katarsak:
güzel günler + gelecek + naniiiiiiiiiiiiiiiiik
olur :mrgreen:
şahsen ben bu konuda çok karamsarım. fatih projesi ile de 10 sene daha idare ederiz sonra tamam herkes bilgisayarı öğrendi diye şutlarlar bizi.

güzel günler' Alıntı:
ssd model en uygun ürünlerden biri sony vaio ama ikinci el
http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar ... d-70259136

birde harddisklerde 500gb + 32gb ssd diye seçenekler var sanırsam hdd ile ssd yi karıştırmışlar bu modeli kullanan vaRMI PERFORMANSI NASIL ACABA.
32 GB lık kısıma genelde işletim sistemi kuruluyor tabii 32 yeter mi bilmem. büyük olan kısım depolama yani d sürücüsü için.

Hocam i5 veya i7 arasındaki fark cache bellektir büyük ihtimal arada ne fark varmış onu araştırın.

Zamanında p4 2 ghz ve celeron 1.7 ghz iki pc vardı evde. Arada pek önemli bir fark göremiyorduk. Fark celeronun cache bellek daha küçüktü. Sonra yeni bilgisayarlar çıktı şimdi ikiside çöp.

Geri