Sizce ne olabilir ? BTS' mdaki kasaların arızaları

Kodla Büyü

bilisim5587

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bugün BT sınıfında kenara atılmış bilgisayarları tekrardan ele aldım . 1 tanesini forum sayesinde hallettim geriye bir kaç kasam kaldı . şimdi bunları yazacağım. Çözüm hakkında bilgisi olan var ise çok sevinirim.
1. PXE -MDF exiting Broadcom PXE ROM . No Boot device detected. insert system disk and press f1 to continue. or press f2 to set up menü. (Dell Dimension 2350)
2. Bilgisayar beklenmedik şekilde kapandı ve yeniden balatıldı veya beklenmeyen bir hatayla karşlaştı.Windows yüklemesi devam edemiyor. Windows yüklemek için yeniden başlamak üzere tamam ı tıklatınve yüklemeyi yeniden başlatın
3.Power ' den elimi çektiğim anda kapanıyor.
4. Açıldıktan 1 dakka sonra kapanıyor.
5. windows XP Servise Pack etiketli CD' 'yi CD - ROM a yerleştirin . Tamam ' ı tıklayın yazıyor. Format atılırken yarıda kesilmiş.
6. Power çalışıyor ama no signal detected yazıyor .
Şimdiden teşekkürler.

Kasalar hakkında, işletim sistemi, anakart, işlemci vs. hakkında daha fazla bilgi verseydiniz daha fazla yardımcı olabilirdik.
Ayrıca yazdıklarınız problemler sadece bir kasa için mi yoksa her biri ayrı kasalar için mi ortaya çıkıyor?
Ben herbiri ayrı kasa içindir diye düşünüp, cevap yazıyorum.
1. Sabit diskiniz ile ilgili bir sorun olabilir. Bios'a girip, bilgisayar sabit diski görüyor mu kontrol edin. Eğer görmüyorsa, sabit diskin kablolarını kontrol edin. Olmazsa sağlam olduğundan emin olduğunuz bir sabit disk takıp, açmayı deneyin. Olursa demek ki kasanın sabit diski bozulmuş, değiştirirsiniz. Hata da boot edecek sürücü bulunamadı diyor, bu durum sabit disk bozulduğunda ya da işletim sistemi tamamen çöktüğünde ortaya çıkmaktadır. Bir de bios'tan boot ayarlarına bakıp, boot sırasının harddisk, cdrom şeklinde olmasını sağlayın.
2. Ekran kartı eğer harici ise ve anakartınızda onboard ekran kartı varsa, ekran kartınızı söküp, onboard olanı kullanmaya çalışın. Windows'u yeniden yükleyin. Olmazsa RAM'leri değiştirip, deneyin. Bunlar da çözüm olmazsa, sabit disk'ten şüphelenebilirsiniz.
3. Kasayı açıp, power düğmesinin anakarta bağlanan kablosunu çıkarın. Bu kablonun takıldığı iki pini bir tornavidanın ucuyla kısadevre yaparak bilgisayarı açın. Fanlar çalışmaya başladığında tornavidayı çekin. Eğer kapanmazsa, sorun kasanın power düğmesindedir. Yine kapanırsa güç kaynağından, daha kötüsü anakartla ilgili bir sorun olabilir.
4. Kasanın güç kaynağını değiştirip, deneyin. Power düğmesi basılı kalmış olabilir, düğmenin kablosunu çıkarıp, anakart üzerinden açmayı deneyin. İşlemci fanını kontrol edin. RAM'leri kontrol edin.
5. Windows'u yeniden yüklemeyi deneyin.
6. Ekran kartı harici ise söküp, onboard ekran kartı üzerinden açılmasını sağlayın, ekranın ve data kablosunun sağlam olduğunu düşünerek, RAM belleği söküp, takabilirsiniz. Eğer kasa içinde hoparlör, buzzer varsa yani bilgisayardan bip sesi gelebilecek durumdaysa, bu bip seslerine göre hatayı bulmayı deneyin.
Problemlerinizin çoğu, sabit disk, ekran kartı ya da RAM ile ilgili görünüyor. Yapacağınız şey, sağlam olduğunuz donanım parçalarını kullanarak her bilgisayarda bunları kontrol etmek olacaktır.

yakup hocam cevaplarn için sag ol. Power problemi olan tüm bilgisayarlar 2008 de exper ubak projesıyle gelen bilgisayarlar. Pazartesı gunu ozellıklerını yazarım. 5. kasaya imaj, format denedım ama yıne aynı yerde takılıp kalıyor. Onun dısında hepsını deneyecegım . Tesekkurler .

Geri