Sizce Seneye Ne Olur?

Kodla Büyü

bloodtwister

Aktif Üye
Arkadaşlar bu sene neredeyse hepimiz 5. ve 6. sınıflarla aynı konuları işledik. Ve yazılılarını aynı yaptık. en azından ben öyle yaptım. Bu sene kitap ve yardımcı kaynak yok denecek kadar az ve kötüydü. Ancak bir kaç arkadaşımızın özverili çalışmalarıyla oluşturulan kaynaklardan yararlandık hepsine buradan ayrıca teşekkür ederim. Herneyse acaba sizce gelecek seneye ne olur? acaba kitaplar basılırda bizde ordan güzel güzel dersmi işleriz, yoksa bu sene olduğu gibi bizi es geçerek kitap olmadan kafamıza göre devammı ederiz. eğer 2. seçenek olursa seneye 6. sınıflarda ne analtacaz. sonuçta o konuları 5. sınıfta anlatmıştık. büyük karmaşa....

bence 1. seçenek olur diye düşünüyorum maalesef :(. Keşke kitabımız olsa artık bu sene. Ve dediğiniz gibi çoğunluk, belkide hepimiz 5 ve 6 larda aynı konuları işledik, kitabımız olmazsa 6'larda çok düşünürüz gibi geliyo yoksa ne işleyeceğimize dair...

kitap olmaz bizim dersimizde seviye olduğu için. kitap beklemeyin artık arkadaşlar. ne anlatacaz da demeyelim lütfen anlatacak okadar çok konu varki ben bu dönem scratch da daha en başlardayım ona bile devam etsem seneye ancak biter.

5.SINIFLARDA
İNTERNET İLE İLGİLİ KONULAR
DONANIM
WORD İŞLEDİM
6.SINIFLARADA
PUBLİSHER
MOVİE MAKERDA FİLM YAPMA
SCRATCH YERİNE BEN ALGORİTMA VE TURBO PASCAL ANLATTIM

evrim0626' Alıntı:
kitap olmaz bizim dersimizde seviye olduğu için. kitap beklemeyin artık arkadaşlar. ne anlatacaz da demeyelim lütfen anlatacak okadar çok konu varki ben bu dönem scratch da daha en başlardayım ona bile devam etsem seneye ancak biter.

yahu neden olmasın kitap hocam, eskiden de seviye yokmuydu? hem sadece scratch işlemek mantıklımıdır bir eğitim programı varken? veya herkesin kafasına göre işlemesi? neden herkes ortak konuları işlemesin de dağınık işlensin?

elbette anlat anlat bitmez.. biter mi hiç? daha biz bitiremedik.. ama daha profesyonelce hazırlanmış içeriklerle anlatsak.. not tutturmak zorunda kalmasak mesela.. zamanı daha verimli kullanırız hem.. siz böyle diyorsanız................

impetus23' Alıntı:
evrim0626' Alıntı:

yahu neden olmasın kitap hocam, eskiden de seviye yokmuydu? hem sadece scratch işlemek mantıklımıdır bir eğitim programı varken? veya herkesin kafasına göre işlemesi? neden herkes ortak konuları işlemesin de dağınık işlensin?

elbette anlat anlat bitmez.. biter mi hiç? daha biz bitiremedik.. ama daha profesyonelce hazırlanmış içeriklerle anlatsak.. not tutturmak zorunda kalmasak mesela.. zamanı daha verimli kullanırız hem.. siz böyle diyorsanız................

sen hiç labsız okulda ders işledinmi hocam? kitap kime göre neye göre çıkacak? o kitap benim ne işime yarayacak? sen bana önce lab ver yemişim kitabını

tcoalngsau' Alıntı:
impetus23' Alıntı:
evrim0626' Alıntı:

sen hiç labsız okulda ders işledinmi hocam? kitap kime göre neye göre çıkacak? o kitap benim ne işime yarayacak? sen bana önce lab ver yemişim kitabını

arkadaş lab.ın yoksa bir aşağı basamak işlersin, il zümrelerinde kararlar alınabilir, nedenlerini belirtilerek farklı çözümler getirilebilir,

hem sen ne kadar alakasız bir şey yazmışsın, elbetteki önce lab. lar kurulmalı, biz buna bir şey mi demişiz.. o konuda da hakkımızı aramalıyız birlikte.. ama arkadaş saçmalamayın şurda Allah aşkına :?

kitapsız bir ders olur mu bir kitap çıkarsınlarda bizde ona göre derslerimizi işleyelim.diyorsanız kitap gereksiz o zaman ttkb kararlarındaki öğretim proğramınıda kaldıran da bizde kendimize göre plan oluşturalım.eski kitaplar aslında çok güzel.onlar yeni müfredata göre düzenlense iyi olur.

tcoalngsau' Alıntı:
impetus23' Alıntı:
evrim0626' Alıntı:

kardeş kitabı yemede mümkünse sen de başka okula tayinini iste labsız bu ders mantığa aykırı.

Önümüzdeki yıl dağıtmı yapılacak kitapların hangi derslere ait olduğu ile ilgili bir konu var forumda aratın meb'in linki var oraya girince bizim dersin önümüzdeki sene de kitabının olmayacağını görürsünüz. 2014-2015 eğitim-öğretim yılı için şu an kitap yok. Müdür yardımcısına söyleyin görmüşse fotosunu çeksin, yoksa sussun.

Re: Ynt: Sizce Seneye Ne Olur?

5 ve 6 larda aynı konuları işledim. İlk dönem bit donanım ve powerpoint anlattım. İkinci dönem ağ internet mail ve sanal disk ile wordu anlattım. eş durumundan yer değiştireceğim. yer değiştirecek olmsaydım 6 larda ilk dönem excel movie maker yetişirse audacity ikinci dönem ise stracth ve small basic anlatmayı düşünürdüm. Artık gittiğim yerde ne anlatacağımdan çok labın olup olmayacağını düşünüyorum.

Re: Ynt: Sizce Seneye Ne Olur?

Sözel kısımları anlatırken ( bit nedir, bitin önemi, bit ve sağlık vs...) kitaba ihtiyac duymadım değil. hafta sonu özellikle pazar günleri ders notu ya da sunum hazırlamak için zaman harcamak ve öğrencilere not tutturmak can sıkıcı fakat diğer kısımlarda ne anlatacagını secmekte ayrı bir güzellik.
Sözel kısımları anlatmak için kktc nin ders kitapları 9. Sınıf bit kitabı ve ismini şimdi hatırlamadığım hocamızın hazırladığı kitaptan faydalanmayı düşünüyorum. Asıl sorun öğrencilere not tutturmak. :x:x:x

arkadaşlar bence ders işleyebilmek için önce lab olacak tabi eksiksiz(mesela benim labda internet problemi var bir türlü çözemediğim + 3 tane bilgisayarımın güç kaynağı bozuldu ve bozulmaya devam ediyo elektrik voltajından ötürü) ondan sonrada kitap olacak hocalarım. eğerki seneye meb bizi düşünmeden hareket ederse bende power pointle başlar kafama göre informal bir şekilde dersimi anlatırım geçerim.

Geri