son aylarda ne anlatıyorsunuz

Kodla Büyü

nese1982

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
mrb arkadaşlar. ben biraz hızlı gittim plan bitmek üzere. 2 haftalık konu kaldı. şimdi öğrencilerin dikkatini çekecek ne anlatabilrim. malum son zamanlarda ders işlemek daha zor oluyor.
win 7 kurma
geliyo aklıma ama

joomlaci' Alıntı:
kesinlikle photoshop diyorum...öğrenciler ağzını açar dinler hocam...
hocam aklıma gelen ilk cevap ama pc lerim çok kötü. photoshop yüklü değil ve yüklemek çok zamanımı alır. birde ben photoshop bilmiyorummmm

Daha excel bitmedi hocam bizim. 1 hafta daha gider.

Hangi etkinlikleri yaptırıyorsunuz?

Hocam pc leriniz tam olarak nasıl bilmiyorum ama photoshop un kurulum gerektirmeyen Türkçe portable versiyonları var . CS3 portable 512 MB RAM li vestel promega PC lerde sorunsuz çalışıyor.

Farklı konu olarak aşağıdakilere de değinebilirsiniz;
Power point sunusuna ses dosyaları ekleme. Aynı sunuda bir kaç farklı sesi kullandırma
Movie maker de resimler ve ses dosyasını birleştirerek video oluşturma. Jenerik hazırlama , efektler verme
Publisher da hiç kod gerektirmeden web sayfası oluşturma. Arka plana ses ekleme. Ücretli, ücretsiz bir hosting edinip oluşturduğunuz sayfaları webde yayınlamayı gösterebilirsiniz.
Winrar ile dosyaları partlara bölme geri birleştirme.

movie maker da listeme alındı
publisher düşüneyim. ücretsiz hosting edinebileceğim güzel bi yer var mı?

2 ders saatinde bu müfredatı nasıl bitirdin hocam, birçok kişi daha excel de formül yazdırıyor. Hızlısın ne diyim :-)

hocam photoshopu yüklemene gerek yokki, portable kullan. www.bascek.com bu siteyi tavsiye ederim photoshop için gayet başarılı.

nese1982' Alıntı:
mrb arkadaşlar. ben biraz hızlı gittim plan bitmek üzere. 2 haftalık konu kaldı. şimdi öğrencilerin dikkatini çekecek ne anlatabilrim. malum son zamanlarda ders işlemek daha zor oluyor.
win 7 kurma
geliyo aklıma ama

Türkiyede hiç kimsenin doğru düzgün bilgisayarı kullanmayı bilmediğini ama genetik olarak her şeyi bildiğimizi zannettiğimizi anlatın hocam... Ben 3-5 haftada bir yapıyorum... Büyükler anlamıyor en azından şimdiden küçükleri bilinçlendirelim...

hızlı mı gittim acaba. excelde çok ayrıntıya girmedim. seneye biraz ayrıntı lazı demekki. eğer,egersay boşluksay dört işlem karakök,üst alma, alan hesaplamaları ,yüzde hesaplamalarını verdim verdim. siz ne anlatıyosunuz ki excel de bu kadar.

nese1982' Alıntı:
hızlı mı gittim acaba. excelde çok ayrıntıya girmedim. seneye biraz ayrıntı lazı demekki. eğer,egersay boşluksay dört işlem karakök,üst alma, alan hesaplamaları ,yüzde hesaplamalarını verdim verdim. siz ne anlatıyosunuz ki excel de bu kadar.

Ortalama , min , mak formüllerine değindim ek olarak. Uygulama yaptırmaya çalışıyorum mümkün olduğunca.

Powert point ve access'i nasıl anlattınız? Hangi kaynaklardan yararlandınız? Uygulama olarak neleri yaptınız?

access kendim anlattım tablodan başladım sorguyu raporu ve formu verdim.power point de kendim anlattım öğrenciler biraz biliyodu o yüzden özet anlattım 3 haftada bitirdim. birde proje verecekler.access ve excel ile ilgili özetler
www.aktifkolik.com

Kaçıncı sınıflarda dersiniz var? BTS uygulamaları kaldırabiliyor mu?

ben 7 ve 8 lere small basic anlatmaya basladım...ilgilerini çok çekiyor...herhalde maraşta programlama anlatan tek deli benimdir...olsun...çocukların biraz ufku acılsın

hocam düz lisemi veya Anadolu lisesi mi sizin okullarınız? bu konular müfredatta yok ta

Uzun süre ilköğretimdeydim. Yakın zamanda Anadolu Lisesi'ne geçenlerdenim

Geri