Son norm belirlemede seçmeli dersler eklendi mi?

Kodla Büyü

realforever

Seçkin Üye
Seçkin Üye
İyi günler arkadaşlar bugün müdürüm bana norm fazlası olduğumu söyledi.Sistem sadece 5-6. sınıflardaki dersleri eklemiş dedi.7. ve 8. sınıflardaki dersler eklenmedi dedi bana ve dolayısıyla 10 saat dersim oldugunu ve norm fazlası olduğumu söyledi.İlçedeki mebbis şefini aradım seçmeliler eklenmez dedi bana.Sizde de durum böyle mi arkadaşlar

İlçedeki mebbis şefini de, sizin müdürü de birbirine bağlayıp...... :mrgreen: :mrgreen:

5-6'lar zorunlu, 7ve8'ler eskisi gibi öğretmenler kurulu seçmelisi.. 1er saat yani. Eğer önceden seçöiliyorsa 7-8leri 1er saatten eklettirin hemen vakit kaybetmeden.

Anlayamadığım müdür nasıl eklenmedi dedi, sistem onları eklemiş diyerek sizi keklemiş. Orada ders saati var, oraya kaç girerse sistem onu kabul eder. Bir tane Text_box aracı sizin 5-6ları bulup ayırabiliyorsa helal olsun. :puhaha:

merhabalar bizim normumuz tam olarak neye göre belirleniyor ders saatine göre mi laboratuarın olup olmmasına göre mi anlayamadım bazıları bakanlığın bunu saklı tuttuğunu söylüyor doğru mu bu? Benim okulum ilkokul oldu ama laboratuarı var seneyede sadece 7 ve 8 ler kaldığı için orta kısmı başka okula gönderecekler ve sanırım laboratuarı dağıtacaklar. Okulumda öğleden sonraları gelen bir misafir okul var onların ders sayısı da 14 ü buluyormuş 7-8 leri seçmemişler o okulu tercih ederim diye düşünüyordum bilişim yerine teknoloji tasarım seçiyoruz hocam dedi müdür anlatamadım bilişim de seçebileceğini yani kısaca norm göstermemiş. Biraz karışık oldu ama arkadaşlar okulumu değiştirmek istemiyorum ilkokulda kalmamız bu saatten sonra imkansız mı onu merak ediyorum?

1- Norm ile bilgisayar sınıfının yakından-uzaktan-sağdan-soldan hiç bir alakası yoktur.

2- 5 ve 6.sınıflarda zorunlu 2 saat dersimiz vardır. 7 ve 8 lerde sonraki seneler için 2şer saat seçmeli yapılsa da bu sene uygulanmayacağından ötürü 7 ve 8 ler eskisi gibi okul öğretmenler kurulu kararıyla seçmeli dersleri seçerler. Toplam ders saatinde 5-6'ların zorunlu dersleri gösterilmek zorunda, 7-8'lerin seçmeli dersleri öğretmenler kurulu kararına göre yapılandırılır.(Bu sene için)

3-Okulunuzun ilkokul olmuş ama daha ortaokul devam ediyor. Yani okulunuzda 7-8ler var seneye, sizi onlar ilgilendirir gerisi isterse üniversite olsun, isterse ilkokul sizinle alakası yok. Seneye 7-8'lerin öğretmenler kurulu tarafından seçildiyse,seçmelileri(1e saatlik olanları) normunuzu kurtarıyorsa kurtarır, yoksa otomatikmen norm fazlası olursunuz dersiniz yetmediğinden.

4-Öğleden sonra gelen misafir okul'un 7-8'lerde bilgisayar seçmemeleri kendi insiyatifleridir, ama 5-6'lar varsa bilgisayar dersini girmek zorundadır. Teknoloji Tasarım diye bir seçmeli ders yoktur, gelecek sene için 5-6'da kaldırılmış olup 7-8'lerde zorunlu halde devam etmektedir o ders... (O okul bilişim TEKNOLOJİLERİ'ni Teknoloji Tasarım zannediyor olabilir, çok başımıza geliyor. :mrgreen: )

amip33' Alıntı:
1- Norm ile bilgisayar sınıfının yakından-uzaktan-sağdan-soldan hiç bir alakası yoktur.

2- 5 ve 6.sınıflarda zorunlu 2 saat dersimiz vardır. 7 ve 8 lerde sonraki seneler için 2şer saat seçmeli yapılsa da bu sene uygulanmayacağından ötürü 7 ve 8 ler eskisi gibi okul öğretmenler kurulu kararıyla seçmeli dersleri seçerler. Toplam ders saatinde 5-6'ların zorunlu dersleri gösterilmek zorunda, 7-8'lerin seçmeli dersleri öğretmenler kurulu kararına göre yapılandırılır.(Bu sene için)

3-Okulunuzun ilkokul olmuş ama daha ortaokul devam ediyor. Yani okulunuzda 7-8ler var seneye, sizi onlar ilgilendirir gerisi isterse üniversite olsun, isterse ilkokul sizinle alakası yok. Seneye 7-8'lerin öğretmenler kurulu tarafından seçildiyse,seçmelileri(1e saatlik olanları) normunuzu kurtarıyorsa kurtarır, yoksa otomatikmen norm fazlası olursunuz dersiniz yetmediğinden.

4-Öğleden sonra gelen misafir okul'un 7-8'lerde bilgisayar seçmemeleri kendi insiyatifleridir, ama 5-6'lar varsa bilgisayar dersini girmek zorundadır. Teknoloji Tasarım diye bir seçmeli ders yoktur, gelecek sene için 5-6'da kaldırılmış olup 7-8'lerde zorunlu halde devam etmektedir o ders... (O okul bilişim TEKNOLOJİLERİ'ni Teknoloji Tasarım zannediyor olabilir, çok başımıza geliyor. :mrgreen: )
cevap için teşekkürler güldürdünüz hocam bilişimi teknoloji tasarım zannetmeleri doğru olabilir. Bana yol göründü son bişey daha sorayım şu an çalıştığım okulda 2 yıldır çalışıyorum 3 yıl dolunca tayin isteyebiliyorduk ya. Norm fazlası olduğum için tayin istiyorum gideceğim okulda da yeni tayin için 3 yıl beklemem mi gerekecek yoksa bize özel bi durum mu olacak ya da bizim okulun orta kısmı hangi okula giderse beni otomatikman norm varsa oraya mı gönderecekler puff bu nasıl bi karmaşadır?

3 yıl olarak şehir dışını soruyorsun herhalde. 3 yıl sen aynı şehirde öğretmenlik yapta istediğin kadar okul değiştir onun önemi yok.Norm fazlası olmanın şu avantajı olabilir, norm fazlası atamaları denk gelirse normal atamadan önce oluyor bazen, ona denk gelirsen normal tayinlerden önce sizin istediğiniz yere gitme olasılığınız daha yüksek olur(il içi)...

Sizin okulun orta kısmı nereye giderse oraya mı gidersin? Bu sanırım ilden ile değişiyor.Okullarınız direkt başka bir okulla değiştiyse bu şans var. Bazı iller öyle yapmış diye duydum, ama ben Sakarya'dayım, burası bölgeleri değiştirdi. Mesela bizim okul 5 tane i.ö.o'nun ortaokul kısmını alacak, bizim ilkokul bölgemizdekiler de bu 5 ilkokul'a gidecek.Diyeceksin ki okulunuz o kadar büyük mü? Bizim birbirimizle ilişkiye girdiğimiz 5 okulun'da farklı okullarla ilişkileri var. :mrgreen: Biz de onlar için 5in 1'yiz sadece.. Bu sene gerçekleşecek daha, geçen sene yapılmadı ayrım.

biz ders saatimizi girerken seçmeli dersleri hesaba katmadık. Seçmeli dersler ile ders saatimizde artma olacaktır eminim

amip33' Alıntı:
Anlayamadığım müdür nasıl eklenmedi dedi, sistem onları eklemiş diyerek sizi keklemiş. Orada ders saati var, oraya kaç girerse sistem onu kabul eder. Bir tane Text_box aracı sizin 5-6ları bulup ayırabiliyorsa helal olsun. :puhaha:

Müdürüm ders sayısını 15 saat olarak girdi.Okul şifreside bende oradan devamlı takıp ediyorum.il ders sayısını 5-6. sınıfların ders sayısı toplamı olan 10 saate düşürdü.Bende anlamadım gitti.Bana özel uygulama mı yoksa genel bir uygulamam mı anlamadım.Bu arada haziran yada eylül norm güncelleştirilmesinde seçmeli dersler eklenir dimi

Hocam sizin ildeki arkadaş saçmalamış, hemen düzelttir. 5-6'lar 2 şer saat zorunlu, 7-8'ler 1er saat Ö.K. seçmeli.. 5-6'lar zorunlu olmasa, seni 0 ders mi gösterecekti o zaman? Adam sizin okulunuzdaki seçmeli derslere ne karışıyor yahu.

realforever' Alıntı:
İyi günler arkadaşlar bugün müdürüm bana norm fazlası olduğumu söyledi.Sistem sadece 5-6. sınıflardaki dersleri eklemiş dedi.7. ve 8. sınıflardaki dersler eklenmedi dedi bana ve dolayısıyla 10 saat dersim oldugunu ve norm fazlası olduğumu söyledi.İlçedeki mebbis şefini aradım seçmeliler eklenmez dedi bana.Sizde de durum böyle mi arkadaşlar

Seçmeli ders eklenmez ise, dersimiz 1 saat seçmeli iken neden normu seçmeli dersleri yazarak belirliyorlardı. O zaman nasıl yazılıyordu...

Geri