Son zamanlardaki BOOTMGR is Missing hatası

Kodla Büyü

gokhan_helvaci

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar. Son zamanalrda hangi bilgisayara sistem yüklemeye kalkışsam BOOTMGR is missing hatası alıyorum. Çözümü için de bir sürü yöntem deniyorum. Aşağıdaki çözüm yollarına benzer şeyleri deniyorum yani.

cd boot
bootrec /FixMbr
bootrec /FixBoot
bootrec /RebuildBcd

fakat bu hata başımıza gelmeden önce bir şey yapabilir miyiz? Ya da bu hatayı neden alıyoruz. Bilgisi olan arkadaş yardımcı olursa çok sevinirim. İyi çalışmalar...

Eğer koruma kartı vs. yoksa bilgisayarlarda, sabit disklerin gidici olabileceğini veya kullandığınız kurulum CD'lerinde problem olabileceğini düşünmek lazım. Bir ihtimal de virüsten şüphelenilebilir.

Ben genelde şu yöntemi kullanıyorum:
BOOTMGR yada NTLDR gibi sistem / loader dosyalarını , sisteminiz sağlamken C ve D sürücülerinde ayrı klasörlerde yedekleyin.
NTLDR eksik veya BOOTMGR eksik gibi hatalarda , sistemi live xp - mini XP gibi programlarla açıp, kopyaladığınız yerden alıp alıp tekrar C:\ ye yapıştırırsanız sorun çözülür.
Ama asıl çözüm buna neden olan asıl sebebi bulmak ...

sinaaat' Alıntı:
Ben genelde şu yöntemi kullanıyorum:
BOOTMGR yada NTLDR gibi sistem / loader dosyalarını , sisteminiz sağlamken C ve D sürücülerinde ayrı klasörlerde yedekleyin.
NTLDR eksik veya BOOTMGR eksik gibi hatalarda , sistemi live xp - mini XP gibi programlarla açıp, kopyaladığınız yerden alıp alıp tekrar C:\ ye yapıştırırsanız sorun çözülür.
Ama asıl çözüm buna neden olan asıl sebebi bulmak ...

Hocam son cümlenizle ilgileniyorum. "Ama asıl çözüm buna neden olan asıl sebebi bulmak ..."

Geri