Sonuç Alınamadı

Kodla Büyü
Re: loreal saç boyasında abdest oluyor mu?

Hocam abdestin geçerli olması için temizliğe engel olmaması yani suyun boyanın altına geçip saça temas etmesi lazım. O dediğin saç boyası temizliğe engel değilse abdest olur.

Hocam üzerinde su gecirir falan diye yazmıyor.Diyanete sormak lazım en garantisi. burada kullanan arkadaslar falan varsa çok hızlı bir şekilde cevap alırız diye açmıstım konuyu

Burada o ürünü kullanan arkadaşlar olsa bile söyledikleri sözleri , neye dayanarak söyledikleri bilgisini istemeyecek misiniz? Yani sonuç sizi yine Google vb... arama motorları aracılığıyla ilgili web sayfalarına yönlendirecek.

diyanete sordum, saç boyaları araştırılmış suda çözünebiliyormuş, yani su geçiriyormuş yani abdest olurmuş, ancak siz loreal diye marka belirtince yeni bir ürün ve su geçirmez özellikte yapmışlarsa abdest olmaz.. diyanet genel olarak abdest oluyor diye cevap veriyor..

konuyu görünce şaka zannettim ama ciddi ciddi sormuş arkadaş... Diyanet size en doğru yolu gösterecektir...

Başkanlığımız Bilgi Edinme Bürosuna göndermiş olduğunuz mailiniz 4982 sayılı "Bilgi Edinme Hakkı Kanunu" kapsamında olmadığından değerlendirmeye alınmamıştır.

T.C Diyanet işleri başkanlığı Alo Fetva Hattı : 190
aloFetva.png

http://kurul.diyanet.gov.tr/sorusor/
http://kurul.diyanet.gov.tr/SoruSor/SoruAra.aspx

Sizin sorunuza Diyant in resmi cevabı :

Saç boyası, abdest ve gusle engel midir?
Ana Konu: TAHARET (TEMİZLİK)
Alt Konu: Abdest
Soru Metni: Saç boyası, abdest ve gusle engel midir?
Cevap Metni: İçeriğinde kan gibi dinen temiz olmayan şeyler bulunmadığı sürece, el veya başa sürülen kına, boya gibi maddelerin katı atıkları iyice yıkanıp, sürüldüğü yerlerden temiz ve saf bir su akması durumunda, bunların deri ve saçlarda bıraktığı renk suyun deriye nüfuzuna engel olmaz (İbn Abidin, Reddü’l-muhtar, I, 329-331). Dolayısıyla deri üzerinde tabaka oluşturmayan, kına (Buhari, Libas, 66; İbn Mace, Libas, 34) saç boyası ve jöle gibi maddeler abdest ve gusle mani değildir.

Geri