miracle1985' Alıntı:Bize ne yapsalar haktır bu saatten sonra... BTR normu gelsinmiş. İyi de kardeşim ben tamirci olmak için okumadım. Bazılarının derse girmeden, elini hiçbir şeye sürmeden boş boş okula gidip gelmek işine geliyor olabilir. Şu anki idarenizle aranız çok iyi de olabilir. Ama bu durum hep böyle gitmez. Ben derse girdiğimde kendimi iyi hissediyorum, işe yaradığımı hissediyorum. Kendi çıkarları için derse girmeyeyim ekdersimi tam alayım zihniyetindeki insanlarla aynı mesleği yapmaktan utanıyorum. Yapılacak tek şey var aslında ama onu seçeneklere koymamışsınız bile... Müfredat yenilenip, her okula tablet dağıtmak yerine bt sınıfı kurulup, teknolojiyi tüketen değil üreten nesiller yetiştirmektir. Ama bu bencillikle bizden bir halt olmaz.
Ayni fikirdeyim hocam. Bir dönem faz 1 kurulu bir okulda calismisligim var. Beni eski günlere götürdünüz. Dersler benim içinde iskenceydi gerçekten. BTR normu verilmeli.fatih oncelikli.zaten her okul proje kapsamına zamanla alınmayacak mi?semihnef' Alıntı:Hepimizin haklı olduğu yanlar var ancak çözüm odaklı olmak gerekli. Fatih projesi başladığından beri BT sınıfı kurulumu yapılmıyor. 256 Ram lı p4 işlemcili bilgisayarlarla çalışmaya çalışıyoruz. Dyned gibi xp işletim sistemi için bile 1GB ram desteği isteyen programların kurulumu bizden isteniyor. Bu şartlarda ve bu teknolojik alt yapıda hele ortaokulda ödenek olmayan okullarda bilişim dersi eziyet haline geliyor. Ben il, ilçe ve köy okullarını görmüş biri olarak konuşuyorum ki başkentte bile bir çok okulda hala faz 1 bilgisayarlar kullanılarak ders işlenmeye çalışılıyor. Eğer ders zorunlu olarak devam edecekse BT Sınıfı kurulumları yeniden başlanmalı yada destek verilmelidir. Aksi taktirde beyaz tahtaya yazarak bilgisayar anlatmak birazcık kör dövüşü haline geliyor. Soruna tek yönlü olarak bakmamak gerekiyor. Bende dersin zorunlu olması taraftarıyım ancak teknolojik altyapı olmaz sa dersler angarya olmaya, öğrenciler, veliler ve bakanlık da üzerimize gelmeye devam edecektir. Bu sebeple BTR kadrosu bugünün şartlarında en mantıklı çözüm durumundadır diye düşünüyorum.