Sonunda öğrencilerin notları yükseldi.

Kodla Büyü

yalanaşk

Seçkin Üye
Seçkin Üye
yaklaşık 1 ay önce bir sınav yaptım ve tüm öğrenciler döküldü. Ben de sınavı tekrar yapmaya karar verdim ve bir çalışma kağıdı hazırladım siteden indiriğim yazılı kağıtlarından ve dökümanlardan yararlanarak . sonra o kağıttaki soruları sınıfta çözdüm ve anlatılacak kısımları tekrar anlattım. isteyenlerin mail adresine flashlarına attım. bu hafta yazılı yapmaya başladım yazılıdan önceki ders saatlerinde de öğrencilerim çalıştı ve çoğunun notu 4-5 5 alan ve hatta 100 alanları gördükçe
seviniyorum.. sadece bir kaç kişi 1-2-3 aldı onlar da zaten durumu her dersten kötü olan öğrenciler...

sizinle de paylaşmak istedim...

yazılı sorularını gönderir misin hocam beim öğrencilerde aynı durumda daha kolay nasıl hazırlarım diye düşünüyordum.

çalışma kağıdı falan vermedim,dersimi anlattım,önemli yerleri isteyenlerin not tutması gerektiğini söyledim,ve sınavımdan 99-98 alanlar oldu,ortalamada 75 falan çıktı..
çcukların biraz istemesi lazım yoksa düşük alıyorlar

yalanaşk' Alıntı:
yaklaşık 1 ay önce bir sınav yaptım ve tüm öğrenciler döküldü. Ben de sınavı tekrar yapmaya karar verdim ve bir çalışma kağıdı hazırladım siteden indiriğim yazılı kağıtlarından ve dökümanlardan yararlanarak . sonra o kağıttaki soruları sınıfta çözdüm ve anlatılacak kısımları tekrar anlattım. isteyenlerin mail adresine flashlarına attım. bu hafta yazılı yapmaya başladım yazılıdan önceki ders saatlerinde de öğrencilerim çalıştı ve çoğunun notu 4-5 5 alan ve hatta 100 alanları gördükçe
seviniyorum.. sadece bir kaç kişi 1-2-3 aldı onlar da zaten durumu her dersten kötü olan öğrenciler...

iyi yapmışsın hocam ellerine sağlık, bende, banane ben anlatırım kaç alırlarsa alsınlar diyenleri anlamıyorum, mesele işimizi yapıp çıkmaksa yapıyoruz tabiki orada bir sorun yok, ama mesele o değil bence çocukların dersten ne anladığı önemli, birde dersi sevdirmek.

yalanaşk' Alıntı:

çocuklardan ziyade sen kendini mutlu etmişsin...bende lab yok sürekli derste aktif olmak zorundayım.. 2 dk sussam gürültü kopuyor...sunu hazırlıyorum özet yazdırmaya çalışıyorum yinede kimi dinlemiyor...sınavları daha okumadım ama sınav çıkışında öğrenciler zordu dediler...ki sorularda zor değildi hepsi kendilerine yazdırdığım 3-5 sayfada vardı...ne not alırlarsa onu vereceğim...tekrar yazılı yapıp hem kendime işkence hemde onları şımartmıyacam...evet sadist bir öğretmen değilim....ama öğrencilerde farkına varmalı dersin....sizin tarzı uygun bulmadım...soruları ver derim kendinide yormazsın..

Öğretmenlik öğrencileri akademik notla mutlu etmek değildir bence hayatı ogretmektir.

volkankey' Alıntı:
Öğretmenlik öğrencileri akademik notla mutlu etmek değildir bence hayatı ogretmektir.
çocuklara okulda hayatı öğretemezsiniz, çünkü okulda farklı kanunlar sokakta farklı kanunlar var, çocuk okuldan çıkınca hayatın gerçekleri ile karşılaşır, bize düşen önce onlara doğruyu öğretmek, sonra eğitim hayatında gerekecek akademik temelleri vermektir. dışarıya müdahale şansımız yok, o yüzden çocuklara hayatı öğretebilmek gibi bir derdimizde yeteneğimizde yoktur.

hastasıyız dede' Alıntı:
volkankey' Alıntı:
çocuklara okulda hayatı öğretemezsiniz, çünkü okulda farklı kanunlar sokakta farklı kanunlar var, çocuk okuldan çıkınca hayatın gerçekleri ile karşılaşır, bize düşen önce onlara doğruyu öğretmek, sonra eğitim hayatında gerekecek akademik temelleri vermektir. dışarıya müdahale şansımız yok, o yüzden çocuklara hayatı öğretebilmek gibi bir derdimizde yeteneğimizde yoktur.

öyle bir derdin ve yetenegin yoksa bu senin ögretmenlik anlayisin.....

sinavda cikacak sorulari beraber yapip sonra sinavda sorup cocuklara akademik bir edinim kazandirdigildan da suphelerim var

Bence çok gereksiz bir uygulama olmuş. Benim 8 tane 5. Sınıfım var. Bu sınıflarda 23 alanda var 100 alanda. Amaç kötü öğrenciye kolay sorup yüksek almasını sağlamak olmamalı. Dersi önemsemeyen öğrenciye dersin önemli olduğunu göstermek lazım. Eminim senin öğrenciler bundan sonraki sinavlara hiç çalışamayacak nasıl olsa öğretmen bi sınav daha yapar diyecek.
Dip Not: 40 puan altı not alan bütün öğrencilerin velisini okula çağırdım gelenlerle görüştük ve çok olumlu geçti. 2 hafta önce performans ödevi verdim ve gördüğüm kadarıyla velisi okula gelen öğrenciler güzel ödevleri verdiler. Bende düşük bile alsalar performans notlarini yüksek verdim. Bazılarına sınıfta teşekkür ettim örnek gösterdim. Şimdilik 1 sınıf dışında diğerlerinden çok memnunum o sınıfada biraz gözdağı verdim bugün onunda sonucu olumlu olacaktır.

ben de bi kaç haftadır çalışma kağıdı yazılı hazırlamakla filan uğraştım, zor bir süreç gerçekten ve aynı zamanda da heyecan verici.. korkularım vardı nasıl olur düşük mü alırlar şöyle mi olur böyle mi olur diye..dün 5leri, bugün 6ları sınav yaptım. 5lerin durumları ehh idare eder cinsten.. 6.sınıflardan geçen yıl bizim dersi seçmiş olanlar gayet güzel puanlar aldılar 100 alan yok ama 90 üzeri alan bi çok öğrenci oldu, düşük alanlar genelde diğer derslerde de başarısız olan çocuklar zaten..bu öğrencilerle ekstra ilgilenmem gerekiyor.. öğretmenlik öğrencileri akademik notla mutlu etmek değildir tabii ki de, not sadece çalışıp çalışmadıklarını, dersi dinleyip dinlemediklerini belli ediyor, ya da derse ne kadar ilgili olup olmadıklarını..mesela geçenlerde 6.sınıftan geçen sene bilişim dersi seçmemiş bi öğrenci, zil çalınca sınıftan çıkarken sizin anlatımınız uykumu getiriyor dedi, normalde etkinlik filan yaptırıyordum o gün yazılıya da yetişsin diye ben anlatmıştım sürekli, canı sıkıldı herhalde onun da.. çocuğun öyle demesine bozuldum biraz, sonra o çıkınca diğer çocuklara da sordum öyle mi gerçekten sıkılıyo musunuz dedim, hayır öğretmenim çok eğlenceli, biz bilmediğimiz yeni şeyler öğreniyoruz filan dediler. bu biraz da ilgi alaka meselesi..derste hiç dinlemiyor zaten beni, hep başka şeylerle ilgileniyor, bugün sınavdan da zayıf not aldı zaten..yani istemeyene de zorla birşey veremeyiz ki..

volkankey' Alıntı:
hastasıyız dede' Alıntı:
volkankey' Alıntı:

öyle bir derdin ve yetenegin yoksa bu senin ögretmenlik anlayisin.....

sinavda cikacak sorulari beraber yapip sonra sinavda sorup cocuklara akademik bir edinim kazandirdigildan da suphelerim var
okul çocuğun doğruyu öğreneceği yerdir, gerçek hayatta ise doğrular pek uygulanmaz, gerçek hayatta nelermi var, sahtekarlık var, kavga var, mafya var, mafya ile beraber çalışan polisler var, birinin kafasını kıranın 5 dakika sonra geri bırakan savcılar var, savcıya bu hakkı veren kanunlar var, kanunları oluşturan siyasiler var, siyasilere oy veren insanlar var, yani kısaca tüm çarpıklıklar bir zincirin halkası olmuş iğrenç bir sistem kurulmuş, işte sana gerçek hayat senin yeteneğin varsa buyur gerçek hayatı anlat çocuklara. yada farklı bir öğretmenlik anlayışın varsa bizede anlat bizde öğrenelim, belki senden birşeyler öğreniriz bizde.
okulda gerçek hayatı öğreteceksen, bırak yaşayarak öğrensinler bizlerde evimize gidelim, ve hatta gerçek hayatı bizden iyi öğretecek öğreticiler gelsin, bir esnaf mesela, bir seyyar satıcı belkide bir inşaat ustası, yada sen şu hayat okulunu okuyanlardansındır belki sen kal biz gidelim olmazsa.

mavisi' Alıntı:
volkankey' Alıntı:

kurtaramayacakları notları verdiğinizde hayatımı öğrenir yoksa dersten mi soğur?
sen bunlara bakma hocam, orta okuldayken hem tarih hem coğrafya desine giren bir öğretmenim vardı, bize önümüzdeki hafta işleyeceğimiz sayfayı söylerdi ders zamanındada bize anlattırmaya kalkardı, öğrenci milleti işte çalışmazdım, coğrafya dersinde bir döverdi, tarih dersinde birdaha döverdi, sonrada notuma 1 verirdi, arkadaşların deyimi ile öğretmen bana gerçek hayatı öğretmişti, ama ne oldu üniversite sınavında ne tarih sorularının ne coğrafya sorularının yüzüne bakmadım, çünkü hala bu derslerden midem bulanıyor, sevgili öğretmen arkadaşlar bizim adımız öğretmen, işimiz öğretmektir, ders anlatmak değil.
"unutma yaşadıklarınla değil yaşattıklarınla anılırsın ve unutma ne yaşattıysan elbet bir gün onu yaşarsın"

Hayati öğretmekten kastım senin anladigin gibi degil...
Mesela çalışmadan başarının elde edilemeyeceği.. her zaman armut piş ağzıma düş olmaz yani.

Bir seyi elde edebilmek icin gercekten istemek azmetmek ve çalışmak gerekir ya da

Hazira dag dayanmayacagi ogretilebilir

Calisanla calismayanin bir olmadığı

Vs...

Anlatabildim mi

Geri