Sony Vaio netbook hızlandırma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

aak

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar Sony Vaio VPCW21M1E (buradaki http://www.istanbulbilisim.com.tr/Sony- ... Properties) netbookum var. Eşim kullanıyo ama tarayıcıda 2 sekme açınca hemen kasıyo. Şuan w7 homepremium kurulu.Bunu hızlandırmak için xp kurmayı düşünüyorum. Bir de makinayı hızlandırmak için ram i 1gb den 2gb çıkarmak istiyorum. Ancak kendi ramin aynısını internette de bulamadım. Farklı bir ram denedim ama ddr2 olmasına rağmen çalışmadı. o yüzden internetten rastgele ram alıp boşuna para vermek istemiyorum. alacağım zaman neye bakmam lazım. yada elinizde fazladan varsa satın alabilirim veya ucuz yoldan makinayı hızlandırmak için farklı bir öneriniz var mı?
sistemle ilgili resimleri de ekliyorum

Ekli dosyalar

• RAM 1.jpg
    RAM 1.jpg
    104.8 KB · Görüntüleme: 1,971
  • tn_RAM 2.jpg
    tn_RAM 2.jpg
    142.2 KB · Görüntüleme: 1,971
Ramin çalışmaması ilginç...
Linux düşünürsen peppermint 3 kur hızına şaşıracaksın.

hocam bende anlamadım ama makina hiç açılmadı

hocam linux aklımda ancak eşim kullanıldığı için ms office vb bi kaç program kullanılması şart.

hocam ram alırken sende biliyorsundur ki hızı ve ddr kaç olduğu önemlidir
örneğin ddr3 ramlarda 1333 ve 1600 var sen pc de 1333 ram varken 1600 takarsan çalışmaz veya tam tersi eğer ikiside aynıysa ram larin yerlerini değiştir veya tozlanmışlarsa temizlik yap

bb1' Alıntı:
hocam ram alırken sende biliyorsundur ki hızı ve ddr kaç olduğu önemlidir
örneğin ddr3 ramlarda 1333 ve 1600 var sen pc de 1333 ram varken 1600 takarsan çalışmaz veya tam tersi eğer ikiside aynıysa ram larin yerlerini değiştir veya tozlanmışlarsa temizlik yap

Biliyorum ama sadece 400mhz ile çalışacağını da düşünmemiştim. belki 1333 desteklemeyecek ama 800 de sorun çıkmaz diye düşünmüştüm. Zira benim 400mhz bulma şansım yok sanırım. çünkü bulunan bi ram değil

Geri