Soru: İl dışı çıktıktan sonraki işlemler???

Kodla Büyü
A şehrinde çalışan eşlerden birinin tayini il dışından B şehrine çıkmış olsun. A şehrinde kalan eş özür gurubundan tayin isteyecektir.

1- İl dışından A şehrine atanan eş, B şehrinde kalan eşin özür grubu isteyebilmesi için göreve başlamak zorunda mı?
2- B şehrine atanan kişi, A şehrine gidip görevden ayrılması gerekiyor mu? Yoksa sadece B şehrine gidip ayrılma ve başlama işlemlerini halledebilecek mi?
3- B şehrine atanan kişi ayrılma işlemini veklaten yaptırabilecek mi?

Re: Soru: İl dışı

hocam ılk ıkı soru cok onemlı ve bızzat benım ıcınde gecerlı fakat sunu soyleyeyım
1 soru ıcın atama karar namesını gostermek yeterlıydı gecen sene oyle yaptılar
3.soru ıse vekalet herseyı cozer ben ıl ıcınde gıtmedım esımın vekaletını arkadasa goonderdık malıye bılmem ne hepsnı hallettı ıstersen ornek bı vekalet ornegı gonderebılırım ozelden ıstersen yaz
2.soru ise mecburen o ılden cıkısını almak zoruundasın

BU SORU HAKKINDA KESIN BILGISI OLAN VARSA LUTFEN PAYLASSIN BENIM ICINDE COK ONEMLI BIR KONU

Geçen yılki kılavuzu inceledim anladığım şu: İl dışı tayinin çıktıktan sonra atama kararnamenle eşin tayin isteyebilir diyor.

3.2. Eş durumu özrü kapsamında yer değişikliği isteyenlerden aşağıdaki belgeler istenir:
a) Eşi; yasama organı üyeliği, belediye başkanlığı, 23/4/1981 tarihli ve 2451 sayılı Bakanlıklar
ve Bağlı Kuruluşlarda Atama Usulüne İlişkin Kanun’a ekli I ve II sayılı cetvellerde belirtilen
görevlerde bulunanlar, 27/7/1967 tarihli ve 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel
Kanunu, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 24/2/1983 tarihli ve 2802
sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanunu, kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Devlet
Memurları Kanunu kapsamında memur veya bu Kanunun 4/B ve 4/C maddeleri kapsamında
sözleşmeli personel statüsünde çalışanlar, bunların dışında özel kanunlarla kurulan kamu
kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile kamu kurum ve kuruluşlarında sürekli işçi olarak
çalışanlardan; eşinin çalışmakta olduğu kurumdan/kuruluştan alınacak görev yeri belgesi
(Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan ve başka bir il’e atamasının yapıldığını
belgelendirenlerden görev yeri belgesi aranmadan atama kararları yeterli kabul edilecektir),

hocam tesekkur ederım saolasın vekaletın bır ornegı bur da bu ıl ıcıne aıt sen bunu bulundugun ılı yazdıracaksın ve o ılı hedef gostereceksın

zorunlu_ogrt' Alıntı:
Geçen yılki kılavuzu inceledim anladığım şu: İl dışı tayinin çıktıktan sonra atama kararnamenle eşin tayin isteyebilir diyor.

3.2. Eş durumu özrü kapsamında yer değişikliği isteyenlerden aşağıdaki belgeler istenir:
a) Eşi; yasama organı üyeliği, belediye başkanlığı, 23/4/1981 tarihli ve 2451 sayılı Bakanlıklar
ve Bağlı Kuruluşlarda Atama Usulüne İlişkin Kanun’a ekli I ve II sayılı cetvellerde belirtilen
görevlerde bulunanlar, 27/7/1967 tarihli ve 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel
Kanunu, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 24/2/1983 tarihli ve 2802
sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanunu, kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Devlet
Memurları Kanunu kapsamında memur veya bu Kanunun 4/B ve 4/C maddeleri kapsamında
sözleşmeli personel statüsünde çalışanlar, bunların dışında özel kanunlarla kurulan kamu
kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile kamu kurum ve kuruluşlarında sürekli işçi olarak
çalışanlardan; eşinin çalışmakta olduğu kurumdan/kuruluştan alınacak görev yeri belgesi
(Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan ve başka bir il’e atamasının yapıldığını
belgelendirenlerden görev yeri belgesi aranmadan atama kararları yeterli kabul edilecektir),

Ekli dosyalar

• 1111.jpg
    1111.jpg
    233.1 KB · Görüntüleme: 1,001
Geri