Soru: Access Point'e bağlı PC1 ile modeme bağlı PC2 bağlan

Kodla Büyü

forumdas

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar şeklini çizdim.

Ben modeme direk bağlı: 192.168.1.34 ip'li A ile
Access pointe bağlı: 192.168.5.3 ip'li PC1'yi birbirine bağlamak istiyorum.

Aslında PC1(192.168.5.3) çalıştır'a \\192.168.1.34 yazınca bağlanabiliyorum ama \\bilgisyarın ağ adı ile bağlanamıyorum.

Ne yapmam gerekir?

Ekli dosyalar

• Soru.JPG
    Soru.JPG
    25.4 KB · Görüntüleme: 1,338
Merhaba

İp ile bağlandıktan sonra açılan ekrandaki girmek istediğiniz ana klasöre (Paylaşıma açtığınız klasör) sağ tıklayın ağ sürücüne bağlan a tıklayın bir isim verin. Sonrasında bilgisayarım altında D: , F:... gibi isimlerle görürsünüz ve ne ip nede Pc adı gerekmeksizin bağlanırsınız.

- İsim ile bağlanmıyor oluşuun sebebi; Türkçe karakter olabilir. Boşluk bırakmış olabilirsiniz. İsim uzun yada kısa olabilir. Birde Bir dns olmadığından ötürü isim ile ip yi eşleştiremiyor olabilir. Kolay gelsin.

burhansenyuva' Alıntı:
Merhaba

İp ile bağlandıktan sonra açılan ekrandaki girmek istediğiniz ana klasöre (Paylaşıma açtığınız klasör) sağ tıklayın ağ sürücüne bağlan a tıklayın bir isim verin. Sonrasında bilgisayarım altında D: , F:... gibi isimlerle görürsünüz ve ne ip nede Pc adı gerekmeksizin bağlanırsınız.

- İsim ile bağlanmıyor oluşunun sebebi; Türkçe karakter olabilir. Boşluk bırakmış olabilirsiniz. İsim uzun yada kısa olabilir. Birde Bir dns olmadığından ötürü isim ile ip yi eşleştiremiyor olabilir. Kolay gelsin.

İsmiyle bağlanmamasının sebebi Türkçe karakter değil, modeme bağlı bilgisayarlardan ismiyle de bağlanabiliyorum. Farklı ip aralıklarında bulunması. access pointin ip' sini 192.168.1.2 verdim.(Modemin ki 192.168.1.1 di) Sorun gene çözülmedi.

Yani access pointteki PC1'den ağ bağlantılarıma baktığımda sadece Workgroup'daki PCleri(access pointe bağlı bilgisayarları yani PC1, PC2, PC3, PC4) görüyorum. Oysa modemden istemcilere baktığımda 20 tane bilgisayar var.(access pointtekiler de dahil). Access point'tekiler Internete de modem arayüzüne de ulaşabiliyor.

Access pointin DHCP sini kapatıp , Ağ geçidi (Gateway) değerini de modemin IP si olan 192.168.1.1 ile değiştirip deneyin.

birde tüm pc lerin çalışma grupları (WorkGroup) aynı olursa daha rahat olur

yukarıdaki şemadaki sorun bende de var ama tek fark ap yerinde benim router var bu sorun da burda yazan yöntemle çözülür mü

Access pointin 192.168.5.3 olan ip sini 192.168.1.36 vb yap
yani modem 192.168.1.1 iken ap 192.168.5.... olursa sıkıntı olur.daha önce buna benzer bir sorun yaşadım

Sayın hocam,
Günümüz AP'lerinin bir kısmında 4 port + 1 Web Portu bulunmaktadır. Sizin AP'nin modem ile olan bağlantısı bu port ile yapılmıştır. Bu nedenle modeme bağlı bilgisayarlar ile AP'ye bağlı bilgisayarlar ayrı ağlarda çalışırlar. AP'ye bağlı bilgisayarlar modeme bağlı olanlara bağlanabilir ama modeme bağlı olanlar AP'ye bağlı olanlara bağlanamazlar (bu nedenle gerçekte bilgisayarlar birbirine bağlanamazlar). Çünkü AP'ler böyle bir bağlantıda router gibi davranırlar ve ağı bölerler.
Yapmanız gereken AP'lerin DHCP sunucularını kapatmak ve modemden gelen kabloyu AP'nin bilgisayarları bağladığınız türden bir portuna (muhtemelen sarı renkli) bağlamak olacaktır. Böylece AP bir tür switch gibi çalışacak ve tüm bilgisayarlar birbirini görecektir.

yakuphan' Alıntı:
Sayın hocam,
Günümüz AP'lerinin bir kısmında 4 port + 1 Web Portu bulunmaktadır. Sizin AP'nin modem ile olan bağlantısı bu port ile yapılmıştır. Bu nedenle modeme bağlı bilgisayarlar ile AP'ye bağlı bilgisayarlar ayrı ağlarda çalışırlar. AP'ye bağlı bilgisayarlar modeme bağlı olanlara bağlanabilir ama modeme bağlı olanlar AP'ye bağlı olanlara bağlanamazlar (bu nedenle gerçekte bilgisayarlar birbirine bağlanamazlar). Çünkü AP'ler böyle bir bağlantıda router gibi davranırlar ve ağı bölerler.
Yapmanız gereken AP'lerin DHCP sunucularını kapatmak ve modemden gelen kabloyu AP'nin bilgisayarları bağladığınız türden bir portuna (muhtemelen sarı renkli) bağlamak olacaktır. Böylece AP bir tür switch gibi çalışacak ve tüm bilgisayarlar birbirini görecektir.

hocam sıkıntı şu bende zaten router var dhcp özelliğini kapatıp kabloyu dediğiniz gibi bağladığımda internete bağlanamıyorum

hll_bilisim' Alıntı:
hocam sıkıntı şu bende zaten router var dhcp özelliğini kapatıp kabloyu dediğiniz gibi bağladığımda internete bağlanamıyorum
Sayın hocam, siz de gerçek router varsa ne yazık ki yukarıdaki yöntemler işe yaramazlar. Router'ınız amacına uygun olarak modeme bağlı olanlar ile kendine bağlı olanları ayırıyor. Modeme bağlı olanlar router'a bağlı olanlara ulaşamadığından (ayrı ağlarda olduklarından) birbirleriyle haberleşemezler. Yapılacak iş modeme bağlı olanları ayrı bir router'a bağlamak ve ağ yapısına uygun olarak yapılandırıp, routerları birbirine tanıtmaktır. Ancak bunlar ağlar konusunda yeterli bilgisi olmayanların yapabileceği bir iş değil. Eğer router'ı amacına uygun olarak kullanmayı düşünmüyor ve tüm bilgisayarlar birbirini görsün istiyorsanız, router yerine bir switch bağlayın.

Geri