Sorumluluk sınavları...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mkrkls
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

mkrkls

Seçkin Üye
Seçkin Üye
yeni yönetmeliğe göre
(2) Sorumluluk sınavları, ders yılı içerisinde yapılan yazılı veya uygulamalı sınav esaslarına göre kasım ve
nisan ayları içerisinde ilgili branş öğretmeni tarafından yapılır. Sınav tarihleri ve sınavı yapacak öğretmen/öğretmenler
okul müdürlüğünce belirlenir. Bir dersten sınava girecek öğrenci sayısının 20 ve üzerinde olması durumunda birden
fazla öğretmen görevlendirilir. Bu sınavlar dersleri aksatmayacak şekilde ders saatleri içinde veya dışında gerektiğinde
cumartesi ve pazar günleri de yapılabilir.

buna göre sınavlarda artık komisyon kurulmayacak ve ücret alınamayacak değil mi. bizim okul kasım ayı programını hazırlamış hafta içi görevler dağıtılmış

Bu sınavlar dersleri aksatmayacak şekilde ders saatleri içinde nasıl olacak

mkrkls' Alıntı:
yeni yönetmeliğe göre
(2) Sorumluluk sınavları, ders yılı içerisinde yapılan yazılı veya uygulamalı sınav esaslarına göre kasım ve
nisan ayları içerisinde ilgili branş öğretmeni tarafından yapılır. Sınav tarihleri ve sınavı yapacak öğretmen/öğretmenler
okul müdürlüğünce belirlenir. Bir dersten sınava girecek öğrenci sayısının 20 ve üzerinde olması durumunda birden
fazla öğretmen görevlendirilir. Bu sınavlar dersleri aksatmayacak şekilde ders saatleri içinde veya dışında gerektiğinde
cumartesi ve pazar günleri de yapılabilir.

buna göre sınavlarda artık komisyon kurulmayacak ve ücret alınamayacak değil mi. bizim okul kasım ayı programını hazırlamış hafta içi görevler dağıtılmış
...
derslerin erken bittiği günlerde bitişten sonraki ders saatlerinde yapılabilir. yada hafta sonuna toplarsınız sorun ortadan kalkar.
ama bu maddede asıl kast edilen eğitim - öğretime ara verilmeyeceğidir. yani matematik sınavı yapılacaksa sınav saatinde dersi olmayan bir matematik öğretmeni görevlendirilecek, öğrenci de sınavı olduğu zaman sınava girecek bitiminde dersine devam edecek demektir.

ücret kısmına gelince; aynı anda hem ders hem sınav ücreti alınamayacağı için eğer sınavlara çakışan dersler varsa çakışan ders saatlerinin ücretini alamazsınız, bunun dışında sınav ücretini alabilirsiniz. görevlendirilecek öğretmenlere ücret verilecektir.

mkrkls' Alıntı:
hocam bizim okul ücret verilmeyeceğini söyledi. nasıl olacaksa
..
ücret verilmeyecekse kim yapacak o sınavları

size sınav görevi versinler sonrada ücretini vermesinler. sizde yazın bir dilekçe yasal faizi ile birlikte tarafıma verilmesi diye bak bakalım kim vermiyor...

BaRBaRYaN' Alıntı:
mkrkls' Alıntı:
..

size sınav görevi versinler sonrada ücretini vermesinler. sizde yazın bir dilekçe yasal faizi ile birlikte tarafıma verilmesi diye bak bakalım kim vermiyor...

hocam siz hiç merak etmeyin, biz havada karada ve arada sınav yaparız. no problem. evine gider yaparız. öğle arası yemek yemez yaparız. akşam 5 ten sonra eve gitmez yaparız. :-1:
sen paradan haber ver, 5 saati vermeyip 2 saat verirlerse hiiiç görev alınmaz. yani ekders ücreti mantığı ile 1-2 saat verirlerse diyorum. kesin bir bilgi verin yarın okulda konuşayım idare ile

sinirlenmemek elde değil. ders içerisinde dersi aksatmayacak şekilde nasıl olacak anlamıyorum. dersi mi? boş verecez sınavımı? iş bilmez derse ömründe girmemiş okulla yakından uzaktan yakından alakası olmayan insanlar yönetmelik hazırlarsa olacağı bu.

Internet' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
mkrkls' Alıntı:
..

hocam siz hiç merak etmeyin, biz havada karada ve arada sınav yaparız. no problem. evine gider yaparız. öğle arası yemek yemez yaparız. akşam 5 ten sonra eve gitmez yaparız. :-1:
sen paradan haber ver, 5 saati vermeyip 2 saat verirlerse hiiiç görev alınmaz. yani ekders ücreti mantığı ile 1-2 saat verirlerse diyorum. kesin bir bilgi verin yarın okulda konuşayım idare ile
..
buyur hocam kesin bilgi
..
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARAR (http://mevzuat.meb.gov.tr/html/26378_0.html)
Sınav görevi
MADDE 12- (1) Her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ilgili mevzuatı gereğince yapılan bekleme, sorumluluk, dışarıdan bitirme, final, ortalama yükseltme, seviye tespiti, meslekî formasyon, adaylık eğitimi, beceri sınavı ve beceri/proje yarışması sınavlarında görevlendirilen öğretmenlere, öğrencilerin sınava girmeleri kaydıyla(13), her bir sınav komisyon üyeliği ve her bir sınav gözcülüğü için 5 saat ek ders ücreti ödenir.

(2) Sınav komisyonu üyeliği ve sınav gözcülüğü görevleri kapsamında;
a) Bir öğretim yılında bir kişiye 12'den fazla sınav komisyon üyeliği ve 15'ten fazla sınav gözcülüğü görevleri,
b) Bir sınavda aynı kişiye hem sınav komisyon üyeliği hem de sınav gözcülüğü,
c) Yöneticiler,
için ücret ödenmez.

(3) Meslekî ve teknik örgün ve yaygın eğitim kurumları ile çok programlı liselerde atölye ve laboratuvar dersleri için yapılan sınavlarda öğretmen yetersizliği nedeniyle sınav komisyonunun oluşturulamaması durumunda, bu maddenin ikinci fıkrasının (a) bendindeki “Bir öğretim yılında bir kişiye 12'den fazla sınav komisyon üyeliği için ücret ödenmez” hükmü uygulanmaz.

Ek ders yönetmeliğini güncellemedikleri müddetçe sınav başına 5 saat ücret verilmesi gerekir. Bir üstteki madde bununla ilgilidir.

BaRBaRYaN' Alıntı:
Internet' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
mkrkls' Alıntı:
..

..
buyur hocam kesin bilgi
..
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARAR (http://mevzuat.meb.gov.tr/html/26378_0.html)
Sınav görevi
MADDE 12- (1) Her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ilgili mevzuatı gereğince yapılan bekleme, sorumluluk, dışarıdan bitirme, final, ortalama yükseltme, seviye tespiti, meslekî formasyon, adaylık eğitimi, beceri sınavı ve beceri/proje yarışması sınavlarında görevlendirilen öğretmenlere, öğrencilerin sınava girmeleri kaydıyla(13), her bir sınav komisyon üyeliği ve her bir sınav gözcülüğü için 5 saat ek ders ücreti ödenir.

a) Bir öğretim yılında bir kişiye 12'den fazla sınav komisyon üyeliği ve 15'ten fazla sınav gözcülüğü görevleri,
c) Yöneticiler,
için ücret ödenmez.

(3) Meslekî ve teknik örgün ve yaygın eğitim kurumları ile çok programlı liselerde atölye ve laboratuvar dersleri için yapılan sınavlarda öğretmen yetersizliği nedeniyle sınav komisyonunun oluşturulamaması durumunda, bu maddenin ikinci fıkrasının (a) bendindeki “Bir öğretim yılında bir kişiye 12'den fazla sınav komisyon üyeliği için ücret ödenmez” hükmü uygulanmaz.

hocam sendikların anlaşmalarına göre 2 maddenin a fıkrası uygulanmaz. yani sınav sınırı 2 sene için uygulanmayacak.2013-2014----2014/2015 için sınav sınırlaması yok.

BaRBaRYaN' Alıntı:
Internet' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
mkrkls' Alıntı:
..

..
buyur hocam kesin bilgi
..
Sınav görevi

c) Yöneticiler,
için ücret ödenmez.

hocam yalnız şöyle bir durum var komisyon üyeliği ve sınav gözcülüğü diyor yukarda. ama yönetmelikte komisyonu kaldırmışlar,gözcülükten hiç bahsedilmiyor. dersin öğretmeni sınavı yapar diyor. ee komisyon yok ücret nasıl verilecek

Arkadaşlar bizim okulda genelde öğretmenin ders saatlerine sorumluluk sınavı konulmuş. Öğretmenlerde 5 saat ek ders verildiğine göre 2 saat sınav öncesi, 1 saat sınav, 2 saat sınav sonrası ek ders olduğunu düşünerek sınavdan önceki 2 saate, sınav saatinde ve sınavdan sonraki 2 saat derse girmiyorlar. yani madem 5 saat sorumluluk sınav ücreti veriliyor, sınav saatindeki 5 saat derse girmem diyerek girmiyorlar. böyle birşey varmı yoksa kafadan uydurulan bişeymi. ben yönetmeliklerde böyle bişey görmedimde.bilgisi olan varmı?

Doğrusu okul idaresinin öğretmenin ders programında boş olan zaman dilimine bu sınavları yerleştirmesi,5 saat sınav ücretini de vermesi gerekirdi.Komisyon sınavı olmadığı için 2 saat önce gelme vb aranmaz.

Ders saatine sınav gelirse sınav için ayrıyeten 5 ek ders veriliyor zaten burda sorun yokta işte 5 ek ders verince öğretmenlerde 5 saat ders yerine onu sayıp sınav saatlerindeki 5 saat derse girmiyor.bu hak varmı yoksa kaytarmak içinmi yapılıyor diye sormak istedim.bana pek mantıklı görünmedide

Geri