Sorumluluk Sınavlarında Gözetmenlik...

Kodla Büyü

Gök_Tuğ

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar görevlendirmem 28ine kadar... Bu süre zarfında sorumluluk sınavlarında gözetmenlikten ek ders alabiliyor muyum?
Bazı arkadaşlar normalde 4-3-4-3-4 aldığın ek dersini o hafta için 5-5-5-5-5 olarak alırsın bazıları da 9-8-9-8-9 olarak alırsın dediler...
Sizin lisede durum nasıl?

ben 3 senedir lisedeyim görevlendirmem olduğu zaman sınav görevi vermediler ama okul başında görevlendirme başlamadığı için sorumluluk sınavlarında görev alıyorum

İlk dönem ben aldım sayın hocam, girdiğin sınav sayısına göre düzenleniyor ekdersiniz ve açıkcası epey de yüklü bi ekders alıyorsunuz o ay :)

Hocam BTR görevlendirmeniz var ise gözetmenlik ve komisyon görevlerinden ücret alamazsınız. Hadi aldınız diyelim daha sonra biri farkına varırsa zimmet çıkar.

Hocam BTR'yim ve yeterli sayıda gözetmen yok hatta ayırtman bile yetersiz. Bu durumda gözetmenlik yazıyorlar her sınav için 5 saat de ek ders alıyorsunuz.. Tecrübeyle sabittir..

filatros' Alıntı:
Hocam BTR görevlendirmeniz var ise gözetmenlik ve komisyon görevlerinden ücret alamazsınız. Hadi aldınız diyelim daha sonra biri farkına varırsa zimmet çıkar.
Hocam bu süreçte yüksek olan ek ders yazılırsa da aynı sorunla karşılaşabilir miyim?

Görevlendirme olduğu için geçen sene bana alamayacağım söylenmişti. Okulun kadrolu öğretmenleri gözetmen olabiliyormuş. Girdiğim dersten öğrenci kalmıştı sınavını ben yapmadım, okulun kadrolu öğretmeni yaptı.

antipc' Alıntı:
Görevlendirme olduğu için geçen sene bana alamayacağım söylenmişti. Okulun kadrolu öğretmenleri gözetmen olabiliyormuş. Girdiğim dersten öğrenci kalmıştı sınavını ben yapmadım, okulun kadrolu öğretmeni yaptı.
Hocam bana yazacaklar ama net bilgi almak istedim sonradan sıkıntı çekmemek adına, farklı görüşler var çünki...

Gök_Tuğ' Alıntı:
antipc' Alıntı:
Hocam bana yazacaklar ama net bilgi almak istedim sonradan sıkıntı çekmemek adına, farklı görüşler var çünki...

Haklısınız hocam, araştırmak lazım. Bana söylenilen oydu, kadrolu öğretmeni sorumluluk sınavında görev alabilir denmişti.

herkes çalıştığı yerin yaptığı uygulamayı yazıyor ve doğru olduğunu düşünüyor. eğer eğitim öğretim saatleri içinde btr öğretmenliği göreviniz varsa sınav görevi verilmemesi lazım, hadi verildi diyelim ücret ödenmemesi lazım. btr görev tanımında "nöbette dahil başka görev verilmez" diyor. nöbete itiraz ediyorsanız sınav görevine de itiraz etmeniz gerekir. sınavdan da ücret aldığınız takdirde zaten ücretini aldığınız zaman diliminde (btr ücreti) bir ücret daha almış olursunuz. okul saatleri dışında ve hafta sonları ücret ödenir. doğrusu budur.

Arkadaşlar sorumluluk sınavı ders saatine denk gelirse kesilirmi kesilmezmi.. herkes başka bişey söylüyor. http://www.hurriyet.com.tr/egitim/25530611.asp adresinde "MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’ne göre, sorumluluk sınavlarında görevlendirilen öğretmenlere Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders saatlerine ilişkin kararın 12. maddesi kapsamında, sınavın ders saatleri içinde veya dışında yapıldığına bakılmaksızın, fiilen yerine getirilen her bir sınav görevi için 5 saat ek ders ücreti ödeneceği" yazıyor.. ders içinde olup olmamasına bakılmaksızın dediğine göre ödenir gibi duruyor. ama okul idaresi ben sınav ücretini 5 ek ders veriyorum, normal ders ücretini 5 ek ders kesiyorum derse orası karışık :)

sizin yorumunuz nedir? :)

Geri