SORUN ÇÖZÜLDÜ !!!!!

Kodla Büyü

untimely

Seçkin Üye
Seçkin Üye
SONY VAIO laptop win7 x64 pro. yüklerken

""""""windows bu bilgisayarın donanımı üzerinde çalışacak şekilde yapılandırılmadı"""""""

hatasını alıyorum kurulumun son aşamasında acil çözmem gerekli yardımlarınızı bekliyorum çok teşekkür ederim....

farklı win7 dvd leri ile denedim ama sonuç aynı dvd lerde sorun yok çok acil. teşekkür ederim

Re: çok acil YARDIM ARKADAŞLAR !!!!

Merhaba;

Bios üzerinden sata modunun açık olup olmadığına bakabilir misiniz.

Eğer SSD hdd takılı ise açılmamış herhangi bir ayarda tetikliyor olabilir.

Kolay gelsin.

Hocam yanlış anlamazsanız,
Bilgisayarınız 64 bit donanıma sahip demi?

son mesajdaki bağlantı sorun hocam... halledersin.

hocam kusuruma bakmayın ama sony vaio bios tan sata ayarını yapmak için gerekli yere bir türlü ulaşamıyorum biosa girince yol gösterebilirmisiniz

Hdd options / devices
Storage options / devices
Sata Options

Menüleri altında olabilir.
AHCI / SATA başlığı olur. listeden SATA / AHCI seçmeniz gerekir.

Kolay gelsin.

sony vaio da bios ta sata ayarına bir türlü ulaşamıyorum. advanced de yok advanced altında

raid configiration

intel r virtualization technollogy

execute disable bit capabilty

usb ports

memory card slot

optical disc drive

wriless devices

lan device var bunların karşısındada enable yada disable var sadece başka nerde olabilirki tüm menülere baktım

perfect xp yükledim pc açıldı sorun çıkmadı ama neden win7 yüklerken sorun alıyorum? arkadaşlar pc sony vaio bu konuda bilgi sahibi arkadaşlar

hocam win-7 32 ve 64 bit lik profesyonel sürümleri ile denedim sorun değişmedi.

Re: win bu donanımın üzerinde çalışacak şekilde yapılandırılmadı

Başlık düzeltildi konu taşındı.

bide sorun çözülse teşekkürler.

Harddiskin tüm bölümlerini silip denedin mi?

hocam denedim bütün bölümleri silip her defasında yeniden format atıyorum en son perfect xp deneyim dedim bari onda da kurdu ama yeniden başlattım açılışta takılıp kalıyor ekran gelmiyor. kafayı yiyeceğim pc sony vaio bios ta da maşallah bişey yok sata ayarına el atamıyorum o yüzden. 6 saat oldu yok bi çözüm bilgileri paylaşalım lütfen

Hocam emin olmayarak raid altına bakabilirsiniz. Eğer SATA ayarı kapatılmış ise XP lere sata driverlerini entegre edip öyle format atmak gerekir. Ayrıca W7 de ben şu ana kadar tanımadığı bir sata cihazı olduğunu görmedim. Size tavsiyem şu olacak. Disk bölümlendirme ekranında, farklı boyutlarda diski bölün ve yavaş format seçeneğini seçin. Diskinizde sorun olabilir. Farklı bir şeyle karşılaşırsanız yazarsınız.
Kolay gelsin.

hocam win7 de yavaş format yok ki ?

bilgi için sağolun yinede

Biçimlendirme işlemini xp cdsi ile gerçekleştirip format işlemi bittikten sonra w7 cdsi ile işletim sistemi yükleme işlemini deneyebilirsiniz.

hocam anlamadım tam olarak kastettiğinizi ?

Xp cdnizi takın disk biçimlendirme kısmında diski bölümlendirin ve yavaş formatı seçin. Formatlama işlemi bittikten sonra bilgisayarı kapatın. Yeniden açıp W7 cdsini takın, şimdi bölümlü disk üzerinden partition seçin ve sistemi kurmayı deneyin.

deneyim hocam ama inşallah bi çözüm olur anlayamıyorum ya bios ta sata ayarı yok format atılmıyor şaka gibi

Kardeş bana kalırsa senin hard disk mefta.

sanmıyyorum hocam yoksa xp neden kuruluyor ki makinaya işin garip tarafı şu yalnız xp kuruluyor fakat pc kapatıp açılınca xp bir daha açılışta kalıyor ????

untimely' Alıntı:
sanmıyyorum hocam yoksa xp neden kuruluyor ki makinaya işin garip tarafı şu yalnız xp kuruluyor fakat pc kapatıp açılınca xp bir daha açılışta kalıyor ????
Kardeş xp kapladığı alan 2-3 GB win7 kapladığı alan 25 GB yani badsector denk gelme olasılı xp göre 8 kat daha yüksek sen hard disk değiştir formatla bak bakalım nasıl tıkır tıkır çalışıyor.
Bilgisayarında gereğinden fazla işlemci yoğunluğu, makina da gürültü, fan hızında artış ve yüksek ısı var mı yok mu?

hocam valla hepsinin üzerine bastın :) fan zaten hiç susmuyor, dizüstü bilgisayar üstelik hdd yi ha deyince nasıl değiştiricem buda ilave bi sorun , hdd hatası olması yüksek anlattıklarından yola çıkarsak. usb den format atma imkanı sorunu çözebilirmi değişen bir olmaz galiba değil mi ?

untimely' Alıntı:
hocam valla hepsinin üzerine bastın :) fan zaten hiç susmuyor, dizüstü bilgisayar üstelik hdd yi ha deyince nasıl değiştiricem buda ilave bi sorun , hdd hatası olması yüksek anlattıklarından yola çıkarsak. usb den format atma imkanı sorunu çözebilirmi değişen bir olmaz galiba değil mi ?
CD'den çalışan işletim sistemi kullan hard disk alıncaya kadar. USB kurulum murulum fayda etmez gene de sen dene, kendini tatmin etmiş olursun.

önerin varmı hocam cd den çalışan işletim sistemi ile ilgili

Geri