sorun swich de mi

Kodla Büyü

uysalhalil33

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar sabahtan beri uğrasşıyorum ama sorunun üstesinden gelemedim
1.modemimiz airties rt-204 bu modemi geçen hafta aldık ve müdür beyin odasında kurulumunu gerçekleştirdikten sonra swiche bağladık ve tüm ağa internetimiz ulaştı.
2. bugün okula geldim bt ye girdiğimde bilgisayarlarda internet olmadığını fark ettim. bt ve okuldaki tüm bilgisayarlar müdrün odasındaki swichle internete bağlanıyor.
3. daha sonra okuldaki diğer bilgisayarları kontrol ettim. önce mdr yard bilgisayrında net vardı ancak ben bt nin kablosuyla felan oynayınca onuda çekip takmıştım müdr yardm cı neti de gitti
4. şimdi sadece müdrün bilgisayarında net var ve sadece 8 girişli bir swichin sadece 7 girişinden bağlanıyor diğerlerinde kablo takılı değil uyarısı alıyorum
5. diğer kabloloları mesala bt nin kablosunu da 7 girişi takdığımda yine ısık vermiyor
sonuç olarak swich sadece müdrün bilgisayarına sinyal gönderiyor o da tek girişten
başım ağrıdı uğraşmaktan bir çok sey denedim ama olmadı yardımınızı istiyorum
kablolar derseniz tüm kablolar ayrı ayrı gidiyorlar bt ,mdr yard , öğrt odası ve sayre swichten sonra direk kablolarla dağılıyor

müdürünüzün kablosunu diğer girişe taktığınızda uyarı alıyormusunuz? ineternete girebiliyormusnuz yada tam tersi girmeyen diğer kabloları müdürün bilgisayarının bağlandığını girişe taktığınızda sorun düzeliyormu? okuduğum kadarıyla bunu denemişsiniz. ozaman sorun kablolarda olabilir. yada pclerde olabilir.

hocam dediğinizi denedim ancak swich sadece mdr bilgisayarında tepki veriyor oda sadece 7.girişte
tüm bilgiyarlarda nasıl bir sorun olabilir dersiniz önceden bağlanıyordu hepsi ama haftasonu geçti yok oldu kablolar derseniz hepsi farklı hepsine bri anda ne olacak
swichin diğer girişleri de mdr bilgisayrına tepki vermiyor

hasari hocam kablolar daha önceden kullandığımız kablolar cuma gün herşey gayet normaldi ağ da sorun yoktu herşey bu sabah anlattığım gibi oldujakları değiştirmedim ki

hocam sorun switch gibi gözüküyor ama 7.girişin sadece müdürde tepki vermeside ayrı bir sorun. eğer 7.giriş hariç hepsi arızalandıysa diğer bilgisayarların 7.girişte çalışmaları bağlanmaları lazımdı. sorun sanki farklı bir durum gibi geliyor bana. acaba böyle bir virüs vs varmı olabilirmi?

hocam switch e bağlı tüm kabloları ve elektrik kablosunu da çıkarın hatta kabloları da fişten çıkarın bu gibi durumlar bazan elektrik gidip geldikten sonra olabiliyor hafta sonu elektrikler gitmiş gelmiş olabilir biraz dinlensin sonra yeniden salim kafayla bağlantıları tekrar yapın :idea:

Hocam siz genede düz mü çapraz mı bağladınız kontrol edin. Elinizde yedek switch var ise birde onunla deneyin.

:? arkadaşlar acil yardım lütfen ben mahrumiyet bölgesi bir yerdeyim ve buraya eş durumundan geldm diğer bt hocamız laba bir tane switch getirdi ona göre switch bozuk internet bir geliyor bir gelmiyor ha adam haklı çünkü gün içinde defalarca elektriğimiz kesiliyor labtaki bilgisayrlarda ağ simesinin üzerinde sarı ünlem işareti oluyor bu işaret bazen gidiyor ama labtaki 16 bilgisayarından sadece 4 5 tanesinde internetten oluyo oda cok yavaş su an yazdığım bilgisayrda dahil.. misal bu bilgisayrda az önce ünlem işareti yoktu yine gelmiş ben onar tanıla falan dedğimida şöle bir uyarı ile karşılaştım 'YEREL AĞ BAĞLANTISI GEÇERLİ IP YAPILANDIRMASINA BAĞLI DEĞİL' netten araştırdım herkes birşey sölemiş bu elektrikle de ilgili olabilir diyenler var veya IP adresi atanamıyor diyenlerde lütfen bana yardım edin ne yapabilirim ağ konusundan pek anlamadığım için baya problem yaşıyorum bu sorun mebin hattından mı kaynaklanıyo ne yapabilirim nereyi arayabilirim ne olur bu konuda bilgisi olan varsa yardım etsinnn :cry:

hocam switchden de olabilir modemdende yani bunu denemeden bilemezsiniz. elektiriğin gidip gelmesi bu tür sıkıntıları ortaya çıkarır. eğer giren 1 adet pc varsa onun ip adresini öğrenerek ip leri elle verebilirsiniz. elektrik her gidip geldiğinde modem ve switchi kapatıp 15-20 sn bekletip tekrar açmakta sorununuzu çözebilir.

okulumuz laboratuarındaki bilgisayarlarda internet simgesinde sürekli sarı ünlem işareti var ne yaptıysam bulamadım internetten araştırdım elle ıp verin diyor ama bende varsayılan ağ geçidi 0 görünüyor modeme nasıl bağlanacağım ne yapacağım bana lütfen biri yardımm etsin aşağıdaki resimlerde de gördüğünüz gib ip adresi de 169 .. ile başlıyo bunuda araştırdım cakışmadan dolayı dediler lütfen yardımlarınızı bekliyorum

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    110.6 KB · Görüntüleme: 629
  • Adsız1.jpg
    Adsız1.jpg
    63.2 KB · Görüntüleme: 628
Geri