Sorunlarımızın Çözülememesinin En Büyük Sebebi

Kodla Büyü

bariskoc006

Aktif Üye
Arkadaşlar kim ne derse desin hatta o kişiler bu düşünceme hemen karşı çıkacaklar ama sorunlarımızın çözülememesinin tek ve en büyük sebebi branşı bilgisayar öğretmenliği olmayan arkadaşların bulunması(sınıf,fizik, kimya, biyoloji vs.). Bu arkadaşlar çoğu ilde il formatörü durumundalar. Bilgisayar öğretmeni yetersizken oralara yerleşip kendilerini kurslarla geliştirip sonra da bu aldıkları bilgilerle çoğu bilgisayar öğretmeninden daha çok biliyoruz modundalar. Bakanlıkla iletişim halinde olan kişiler de o kişiler. Benim matematiğim çoğu matematik öğretmeninden iyidir ben de matematik öğretmeni olmak istiyorum desem çok garip karşılanır ama maalesef aynı konumdayız. Branşımız hala başkalarının elinde...

haklılık payı olabilir ama bence en büyük neden baştaki yöneticilerin bilgisayara karşı önyargıları ve sorunları algılayamaması...

hocam o dediğiniz artık eskide kaldı...12 bin bt öğretmeni var...formatör yazısına göre öncelikle bt öğretmeni olur yazısı var...artık bt öğretmeni varsa formatör oluyor...neden bu halde olduğumuzun sebebi bence egoist zümrelerimizin olması.geçen nisandaki eyleme giderken bas bas bağırdım bu koca şehirde...toplantıda ben gidiyorum...siz de gelin hakkınıza sahip çıkın...dersler gidiyor dedim...dedim dedim kendim dinledim koca maraştan 4 kişi gittik....o zamanlar herkes yerindeydi rahattı...şimdi ise norm fazlası olup gönderilmek üzere oldukları için napcaz netcez diyorlar..o yüzden bu yapılanlar az bize az....ben hayatımda bu kadar egoist bir branş görmedim...geçen toplantıda ders kitapları neden güncellenmiyor, ben artık bu basamakları işlemek istemiyorum, temel bilgisayar okuryazarlığı anlatacağım diyorum, öteki taraftan hanımefendinin biri yazın niye görevlendiriliyoruz, tatil matil diye dert yanıyor...yani herkes işine geldiği gibi davranıyor...
ortak sorunları görmüyoruz. OLAY BUNDAN İBARET.

Haklılık payı var hocam egitekte bilgisayar işleri ile ugrasan bilişim teknolojileri öğretmeni cok az. Ve bakanlıkta grafiker, programcı vs. Adamlar zaten ozellikle ozel sektor gibi işinde ii olan olan adamı almış. Kendi bakanlıgındaki ogretmeni almak istemiyor. Cunku yeterlilik duzeylerimizi sınırlı goruyorlar haklılarda. Sorunlarımıza duyuramıyoruz dolayısı ile.

Geri