Sorunların Çözümü için İnternet Baskısı Şartmış!

Kodla Büyü
Arkadaşlar son dönemde birtakım şeylerin hallolması için siyasilere baskı yapmak yetiyor sanırım. Artık günümüzde birçok atama, atılan adımlardan geri dönüşlere internet üzerindeki baskılar yön veriyor. Gerçi siyasilerin de değişiklik yapmada ki tarzı bu oldu. Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı bunu çok yapıyor. Öncelikle yapacağı değişikliğin taslağı yayınlanıyor, tepki gelmezse değişiklik aynen kabul görüyor. Bu durum %100 gerçekleşmese de birçok değişiklikte baskı önemli.

Son dönemde bir arkadaşımın yapmış olduğu internet eyleminden bahsetmek istiyorum. Kendisi zeki bir insandır. 4 yıl önce Siyasi Bilimler Kamu Yönetimine başladı. 2. sınıfta iken Açık Öğretim Fakültesi 2 yıllık Halkla ilişkiler bölümüne kayıt oldu ve geçen yol mezun oldu. Bu arkadaşımız internet üzerinden halkla ilişkiler mezunlarına ulaşıp örgütledi. Her gün düzenli olarak DPT ye, başbakanlığa, cumhurbaşkanlığına ... işte aklınıza neresi geliyorsa mail gönderdiler. En son DPT yetkilisi arkadaşa ulaşıp bize artık mail göndermeyin sizin sayılarınız çok sayıda artacak demiş. Hakikaten de öyle oldu yıllardır alım yapılmayan bölümden epey bir alım oldu. Bu arkadaşım şimdi Türkiye'nin güzel illerinden birinde Yurt Yönetim Memuru olarak işe başladı. Yanılmıyorsam 2000 tl gibi bir maaşı var ve haftada 2 gün çalışıyor. Ne zaman bu hikaye gelse aklıma Türkiye'de işlerin ses getirme ile çözüldüğüne inanırım. Bu konuda biz de üzerimize düşeni yapsak, belki değişikliğe etkimiz olmaz ama en azından bir şeyler yaptık ama olmadı nın düşüncesi içerisinde oluruz.

Saygılarımla.

Geri