Sorunu Çözemedim...

Kodla Büyü

falloosely

Aktif Üye
Öncelikle herkese kolaylıklar diliyorum. Benim sorunum bilgisayara sistem yüklemesi yapamamak. win7, morning xp, xp sp3 vs. tüm denemelerime rağmen yükleme yapamadım. Kur dosyalarını yükleyip yüklemeyle ilgili disk bilgi ekranı gelir gelmez 1 ya da 2 saniyelik süreçte bilgisayar kendini kapatıyor. Bootsector taraması yaptırdım sorun yoktu. Fdisk yaptım, 3 tane hdd denedim hep aynı hatayı verdi. Hdd lerden vazgeçip kasayı değiştirdim. Bu sefer de kur dosyalarından sonra disk alanını belirleyip yüklemeye başlıyor; ancak mavi ekran hatası veriyor. Bu sorunla daha önce karşılaşan var mı bilmiyorum, ama çözüm önerisi olanlardan yardım istiyorum. Yardımlarınınz için de şimdiden teşekkür ediyorum.

ramler anakart bios ayarı vb. Denedinizmi hocam. Veya bilgisayar yeni ise linux kurup sonra format belki işe yarar

Hocam bütün donanım birimlerini denedim, bilgisayar yeni değil çok eski. Daha önceden sistem kurulumu yaptım hiçbir şekilde sorun çıkarmadı; ama şimdi inat ediyor sanki...

benzer birşey başıma gelmişti benimki ısınmadan yapmıştı heryetini söküp tozlarını temizleyince düzelmişti ama senin sorun ne bilemiyorum labtop ise bilgisayarıaltını elle çok sıcaksa aynı şeydendir.

Sorununuzun ısınma kaynaklı olduğunu düşünüyorum;çünkü genelde ısınan bilgisayar kendisini kapatıp durur.Mavi ekran hatası ise genelde RAM kaynaklı oluyor,yuvalarına tam oturmamış ya da arızalanmış olabilir.Eğer elinizde bulunan mevcut işletim CD ya da DVD leri ile daha önceden sorunsuz kurulum yaptım diyorsanız,sorununuz donanımsal olarak görünüyor...

Öncelikle farklı bir güç kaynağı ile deneyiniz. Daha sonra işlemciyi kontrol ediniz. Termal macun yok ise termal macun kullanınız. Açıldıktan sonra işlemci fanını elinizle sıcaklığını kontrol ediniz.

Bence ilgli bilgisyarın hardiskini başka bir bilgisayara takarak yalın bir biçimde işletim sistemi kurun sonra hardiski çıkarıp ilgili bilgisayar takın bakalım bu kez nasıl bir tepki verecek?

bir ihtimal, işlemci fanından da kaynaklanabilir. işlemci fanı çok tozlu veya işlemciyi soğutamıyorsa, alttaki termal macunu kurumuşsa vb. durumlarda ısınmadan dolayı, mavi ekran hatası verebilir.

Teachnologist' Alıntı:
Öncelikle farklı bir güç kaynağı ile deneyiniz. Daha sonra işlemciyi kontrol ediniz. Termal macun yok ise termal macun kullanınız. Açıldıktan sonra işlemci fanını elinizle sıcaklığını kontrol ediniz.

Hocama katılıyorum. Termal macun zamanla özelliğini kaybediyor. Ve işlemci ısınıyor.

Geri