Sorunun kaynağını bulamadım arkadaşlar

Kodla Büyü

serkanholep

Seçkin Üye
Seçkin Üye
bilgisayarım açıldıktan sonra sürekli harddisk çalışıyor ve yaklaşık 5 dakika sonra kilitleniyor
Bad sektör olabilir diye 3 tane harddisk denedim (2 sata bir ıde ayrı ayrı denedim)
defalarca format attım (fdisk)
windows ilk kurulunca bir şey yok normal çalışıyor.fottballmanager 2008 kurunca harddisk yukarıdaki problemi yaşıyor. Ama başka bilgisayarlarda denedim oyunu kilitlenme falan olmuyor.
şimdi sorun harddisklerdemi
yoksa başka bir yerdemi
bu güne kadar yapamadığım bilgisayar olmamıştır
en kötü format atıp parça değiştirip fdisk yapıp düzeltmişimdir
ama şimdi kendi bilgisayarımı yapamıyorum

Yardımlşarınızı bekliyorum

ramında veya ön belleğinden olabilir.
birde tam dedatylı olarak oyun yükledikten sonra bilgisayarı açtıktan sonramı kitleniyor yoksa hiç görüntü gelmeden mi

windowsu kuruyorum ve kullanıyorum ama sade bir şekilde
sürücüler office kurulu oluyor
sonra oyunu kuruyorum ve başlıyor harddisk kazınmaya
sürekli bir hırt hırt sesi ve kırmızı harddisk ışığı
5 dakika sonra da ekran donuyor ışık sönüyor
işletim sistemi kilitleniyor ve reset
işlemciyi çokmu yoruyor oyun acaba
fenada değil bilgisayarım
2 gb RAM var ona göre diğer parçaalrda iyi yani

tüm oyunlar için mi aynı sorunu çıkarıyor, mesele herhangi bir grafik programı photoshop kurduğunda çalışırken aynı sorun varmı

oyunu kaldırdım blgisayar yine kilitlendi
birde daemon tools var o bir problem yaratırmı
ama şöyle birşeyde var
oyunu kurdum ve bilgisayar hata vermeye başladı
bilgisayarı resetliyorum oyunu hiç açmadan bilgisayar yine kilitleniyor belli bir süre sonra

şimdi buldum programı eve gidince deneyeceğim hocam
benim aklıma işlemci ısınması geliyor ama harddisk neden sürekli çalışsın
o kazınma sesi çıldırtıyor beni

benzeri bir olayı bende yaşamıştım. hdd, ekran kartı, ram hatta xp cd mi bile değiştirip denedim. bir oyun vardı onu kurunca hata mesajı ve kilitlenme oluyordu. sağlam bir antivirüs taraması yapınca o oyun cd sinde acayip acayip virüsler çıktı. temizleyip kurdum. tık yok. hiç sorun çıkmadı. hdd yi farklı alanlara yönlendiren ve kilitlenmeye sebep olan virüs ihtimalinide bir değerlendir derim.

kaanizm79' Alıntı:
benzeri bir olayı bende yaşamıştım. hdd, ekran kartı, ram hatta xp cd mi bile değiştirip denedim. bir oyun vardı onu kurunca hata mesajı ve kilitlenme oluyordu. sağlam bir antivirüs taraması yapınca o oyun cd sinde acayip acayip virüsler çıktı. temizleyip kurdum. tık yok. hiç sorun çıkmadı. hdd yi farklı alanlara yönlendiren ve kilitlenmeye sebep olan virüs ihtimalinide bir değerlendir derim.

düşünebileceğim en son şeylerden biri buydu.

ama virüs programı kurup taradım ve virüs buldu şu an oyunu da kaldırdım

birazdan aynı oyunu internetten indirip tarama yapıp kurcam

bakalım neler olcak

Geri