SOTHİNK DHTML MENÜYE LİNK VEREMIYORUM

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Nietzsche
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
N

Nietzsche

Misafir
Merhaba arkadaşlar sothing dhtml 8,1 de menü tasarladım ama yaptığım menülere mesela e-okula köprü veriyorum yeni pencerede aç seçeneğini seçip kaydediyorum ama index te deneme yaptığımda bana sitenin C sürücüsü altındaki indexini tekrar açıyor kaç keredir deneme yapıyorum aynı şeyi yapıyor. Acaba sorun nedir yardımcı olurmusunuz.

:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :x

ihtaner' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar sothing dhtml 8,1 de menü tasarladım ama yaptığım menülere mesela e-okula köprü veriyorum yeni pencerede aç seçeneğini seçip kaydediyorum ama index te deneme yaptığımda bana sitenin C sürücüsü altındaki indexini tekrar açıyor kaç keredir deneme yapıyorum aynı şeyi yapıyor. Acaba sorun nedir yardımcı olurmusunuz.
? :?: :?:

Link verme işlemini yaptıktan sonra tekrar publish yapmalısın, değişiklikler menu.js dosyasına işlenmiyor olabilir.

SOTHİNK DHTML MENÜYE LİNK VERME İŞLEMİ

Sayın hocam... ben 8.2 versiyonunu kullanıyorum. herhangi bir menü yada alt menü başlığına link vermek istiyorsanız, o öğeyi çift tıkladıktan sonra alt tarafta o öğe ile ilgili özellikler penceresi görünecektir. (Menu Item) (resme bakın)
bundan sonra link bölümündeki klasör ikonunu (yeşil kare içinde)
seçerek istediğin sayfaya link verebilirsin.
Ayrıca daha önce oluşturduğunuz bir web sayfası var ise ve bu sayfaya DHTML menü eklemek istiyorsanız o zaman o web sayfasını Frontpage yada Dreamweaver ile açıp istediğiniz açılır menüyü sayfanıza ekleyebilirsiniz..

daha başka sorularınız olursa yazın...

newmoon hocam bende sizin dediğiniz gibi yapıp eklıyorum ama bana file:///C|/Program%20Files/SourceTec/Sothink%20DHTMLMenu/Resource/js/stmenu.js yazıp yapmışi olduğum index sayfasını tekrardan yeni pencerede açıyor halbuki bende sizin dediğiniz gibi resimde kare için aldığınız yere mesela www.e-okul.meb.gov.tr linlini yazıp _blank ı seçip save and close yapıyorum ama yine yenileyip çıktığımda ana sayfadan denem yapınca file:///C|/Program%20Files/SourceTec/Sothink%20DHTMLMenu/Resource/js/stmenu.js diye bi adres barında yazı cıkıyor ve index i tekrardan açıyor.

Re: SOTHİNK DHTML MENÜYE LİNK VERME İŞLEMİ

newmoon' Alıntı:
Sayın hocam... ben 8.2 versiyonunu kullanıyorum. herhangi bir menü yada alt menü başlığına link vermek istiyorsanız, o öğeyi çift tıkladıktan sonra alt tarafta o öğe ile ilgili özellikler penceresi görünecektir. (Menu Item) (resme bakın)
bundan sonra link bölümündeki klasör ikonunu (yeşil kare içinde)
seçerek istediğin sayfaya link verebilirsin.
Ayrıca daha önce oluşturduğunuz bir web sayfası var ise ve bu sayfaya DHTML menü eklemek istiyorsanız o zaman o web sayfasını Frontpage yada Dreamweaver ile açıp istediğiniz açılır menüyü sayfanıza ekleyebilirsiniz..

daha başka sorularınız olursa yazın...

newmoon hocam bende sizin dediğiniz gibi yapıp eklıyorum ama bana file:///C|/Program%20Files/SourceTec/Sothink%20DHTMLMenu/Resource/js/stmenu.js yazıp yapmışi olduğum index sayfasını tekrardan yeni pencerede açıyor halbuki bende sizin dediğiniz gibi resimde kare için aldığınız yere mesela www.e-okul.meb.gov.tr linlini yazıp _blank ı seçip save and close yapıyorum ama yine yenileyip çıktığımda ana sayfadan denem yapınca file:///C|/Program%20Files/SourceTec/Sothink%20DHTMLMenu/Resource/js/stmenu.js diye bi adres barında yazı cıkıyor ve index i tekrardan açıyor.

hocam sitenizi nerede oluşturdunuz. masaüstünde ya da herhangi bir klasörde mi? Belki program gereken dosyayı farklı yerde arıyor olabilir.
tavsiyem ; bilgisayarınıza windows CD si ile IIS kurup sitenizi c:\inetpub\wwroot\ içine kopyalayın ve int. explorer da http:\localhost yazip deneyin.

HOCAM ben C de masa üstünde siteyi oluşturdum ama IIS kurulu mu bilmiyorum şimdi okuldayım eve gittiğimdde yaptiğim java scripti size burdan göndereyim birde siz onun içinde mesela e- okul var linklerde ona bağlantı yaıpı basit bı sayfa acıp indexine kaydetip bakın çalışıyormu siz çalıştırabılıyorsanız bende sorun var sanırım kafayı yiycem artık :? :? :?

merhaba newmonn hocam dediğim gibi hazırladıgım menunun tasarım aşaması sanırım bu onu sende bi deneyebilirmisin dhtml de açıp ben aşağıdaki e-okul a link vermeye çalışmıştım sanırım tasarım aşamasında açarsan görünür.

hocam kusura bakma ama ben link göremiyorum.. bir tavsiyem olacak.. siz link vermek istediğiniz sayfayı ve nereye hangi linkler verileceğini belirtin ben ekleyip size göndereyim.. belki böyle olabilir..

Geri