SPSS Veri Analizi yardım

Kodla Büyü

yakopasa

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar;

ben gazide yüksek lisans yapıyorum. SPSS uygulamaları dersi kapsamında hoca bize bir soru verdi ama hangi analizleri yapacağımı bilemedim yardımcı olabilir misiniz soru aşağıdadır.

Ortaöğretim öğrencilerinin utangaçlık düzeylerinin tespit edilmeye çalışıldığı bir araştırmada araştırmacılara utangaçlık ölçeği uygulanmıştır. Elde edilen puanlar aşağıda yer alan bağımsız değişkenlere göre analiz edilecektir.
Öğrencilerin ölçekten aldığı puanlar;
1.Öğrencilerin sosyo ekonomik durumlarına,
2.Öğrenim gördükleri sınıf düzeyine, (one way anova)
3.Cinsiyetlerine göre farklılık göstermekte midir? (indpendent sample t testi)

uygulamayı düşündüğüm analiz türlerini yanına yazdım sizce doğrumu litfen yardım edin

1.Öğrencilerin sosyo ekonomik durumlarına, burada düşük orta yüksek diye kategorik değişken haline getirip ölçüm yapacaksındır bu tek yönlü varyans analizi başka deyişle one way anovadır diye düşünüyorum. 2 kategorik değişken varsa t testi, 2 den fazla ise anova uygulamak gerekir.
2.Öğrenim gördükleri sınıf düzeyine, (one way anova) kategorik değişken sayısı ikiden fazla yani anova doğrudur.
3.Cinsiyetlerine göre farklılık göstermekte midir? (indpendent sample t testi) 2 kategorik değişken var bağımsız örneklem t testi uygundur. Başarılar hocam...

cemilelci' Alıntı:
1.Öğrencilerin sosyo ekonomik durumlarına, burada düşük orta yüksek diye kategorik değişken haline getirip ölçüm yapacaksındır bu tek yönlü varyans analizi başka deyişle one way anovadır diye düşünüyorum. 2 kategorik değişken varsa t testi, 2 den fazla ise anova uygulamak gerekir.
2.Öğrenim gördükleri sınıf düzeyine, (one way anova) kategorik değişken sayısı ikiden fazla yani anova doğrudur.
3.Cinsiyetlerine göre farklılık göstermekte midir? (indpendent sample t testi) 2 kategorik değişken var bağımsız örneklem t testi uygundur. Başarılar hocam...
hocam çok teşekkür ederim

1. ve 2. 2den fazla çeşit olduğundan one way anova, cinsiyetli ölçüm ise t testi. Öğretmenin sorduğu soruda enteresan bir durum yoksa cevap bu. Kolay gelsin:)

Geri