SQL Server 2008 R2 Kurulumu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ttalan46
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ttalan46

Seçkin Üye
Seçkin Üye
teşekkürler ama sql server kurulumunda çoğu zaman sıkıntı oluyor. Yazıyı uygun bir zamanda okuruz

ben önceden bunu kurdum.yeni yeni birşeyler yapmaya çalışıyorum.fakat ağ da kullanmasını yapamadım.ağ altında çalışan diğer bilgisayarlardan bağlanmak istediğimde nasıl bağlanacam bunu yapamadım.
kurulum yaparken "sa" olarak kurdum

C# - SQL Server Bağlantısı :

C Sharp ile SQL Server arasında bağlantı kurabilmek ve yaptığımız programın hem localhost üzerinde hemde ağ üzerinden başka bir bilgisayardan çalışabilmesi için(Sql Server'ın bulunduğu bilgisayarda) öncelikle şu işlemler yapılmalıdır:

1-Windows güvenlik duvarı ayarlanmalı veya kapatılmalı.
2-Management Studio içerisinden SECURITY>LOGIN seçeneğine yeni bir kullanıcı eklenmeli. Bu kullanıcının ağ kullanıcısı olduğunu belirtmek için SQL SERVER AUTHENTICATION seçeneği seçilmeli ve kullanıcı parolası belirlenmeli. Login(kullanıcı ekleme) ekranındaki Server Roles bölümünden kullanıcı yetkisi belirlenmeli. En iyisi sysadmin seçilerek tam yetki verilebilir. Ayrıca User Mappings bölümüden bu kullanıcının kullanacağı veritabanları seçilmeli.
3-Management Studio içerisinden SQLEXPRESS(Veya instance adı ne ise) üzerinde sağ tuş > Properties > Security > SQL Server Authentication işaretlenmeli.
4-Configuration Manager içerisinden SQL EXPRESS ve SQL BROWSER çalışır(running) duruma getirilmeli.
5-Configuration Manager içerisinden NETWORK CONFIGURATION ve CLIENT CONFIGURATION içerisindeki protokoller aktif(enabled) duruma getirilmeli.
6-SQL Server restart edilir.

Bağlantı Cümlesi :
SqlConnection bag = new SqlConnection("Server=PC_ADI\\SQLEXPRESS;DataBase=VTADI;uid=aliuzun;pwd=123");

Geri