SSD Disk Alacaklara yardımcı olabilecek bir yazı.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bigeast
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

bigeast

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Anakartınız Sata III destekliyor mu diye merak ediyorsanız Sisi Software işinizi fazlası ile görecektir. Fazla bilgi göz çıkarmaz. bu aralar millet sormaya başladı SSD alsam bilgisayarım hızlanır mı diye lakin Sata 3 desteği varmı diye merak edenler kolayca öğrenebilirler.

http://bilgedefteri.com/ssd-optimizasyonu.html

Ekli dosyalar

• sisi.jpg
    sisi.jpg
    92.1 KB · Görüntüleme: 3,291
SATA 3 desteklemese bile SSD bilgisayarı resmen uçuruyor. Özellikle dizüstü bilgisayarı olanlar ve imkanı olan mutlaka 120 GB dahi olsa SSD taktırmaya çalışsınlar.

yakuphan' Alıntı:
SATA 3 desteklemese bile SSD bilgisayarı resmen uçuruyor. Özellikle dizüstü bilgisayarı olanlar ve imkanı olan mutlaka 120 GB dahi olsa SSD taktırmaya çalışsınlar.

Yazacaklarımı bildiğinizi hatta daha fazlasını bildiğinizi umaraktan yazıyorum, lakin yazdıklarım kafasında soru işareti olanlar içindir.
SSD Sata II modunda da çalışıyor fakat cihazda belirtilen değerlere (okuma/yazma hızı) ulaşmak için mutlaka desteklemesi gerekiyor neredeyse belirtilen değerlerin % 50 değerinde bir çalışma performansı görülüyor.

önceden sata 2 modunda çalışıyordum. bios güncellemesi ile sata 3 desteğine kavuştum. 30 - 40 mb/s kaybım var. Ne yaptıysam eski test değerlerine dönmüyor.

alonewolfselman' Alıntı:
yakuphan' Alıntı:

Yazacaklarımı bildiğinizi hatta daha fazlasını bildiğinizi umaraktan yazıyorum, lakin yazdıklarım kafasında soru işareti olanlar içindir.
SSD Sata II modunda da çalışıyor fakat cihazda belirtilen değerlere (okuma/yazma hızı) ulaşmak için mutlaka desteklemesi gerekiyor neredeyse belirtilen değerlerin % 50 değerinde bir çalışma performansı görülüyor.
Sayın hocam, bağlantısını verdiğiniz makaleyi okudum, arkadaşlara da okumalarını şiddetle tavsiye ederim. Ben sadece anakartları Sata 3 desteklemiyor diye SSD almaktan çekinmemeleri için arkadaşları uyarmaktı. Tabi ki Sata 2 ile 3 arasında dünya kadar fark olacaktır ama mekanik disklere göre de yine de erişim süresinin kısalığı yönünden sabit diskin neden olduğu veri akışı dar boğazını aşacaklardır ki SATA 2'de bile mekanik disklere göre sabit disk başarımı 2-3 kat artacaktır.

Geri