SSD ne demek?

Kodla Büyü
Solid State Disk

ben aldım
ilk başlarda bs.ı upgrade etmeye gerek yok diye düşünüyordum ( Çift çekirdek işlemcili makinada 4 çekirdek isteyen oyunları çalıştırdı.)
kullandıkça normal HDD gibi yavaşladı

( arızalandı mı ? onu da bilemiyorum. ama yavaşlasa da çalışıyor . ) Samsung EVO SSD

hocam içerisinde fiziksel olarak dönen bir disk yok bunun yerine flash belleklerdeki gibi hafıza birimleri var dolayısıyla istenen veriye çok daha hızlı erişim mümkün, programlar daha hızlı açılır, PC çok daha hızı açılır-kapanır, elektrik kesintilerinde yada herhangibir sebepten dolayı pc nin enerjisi kesildiğinde veriler zarar görmez, neredeyse ağzına kadar dolu olsa bile pc de herhangibir yavaşlama olmaz olsada bunu hissetmezsiniz gibi daha bir sürü avantajı var, Ben intelin ürettiği bir modeli yaklaşık birbuçuk yıl önce aldım ve kullanıyorum, diğer harddiskimdeki lisanslı işletim sistemimi buna klonladım DVD yi söküp yerinede orjinal harddiski taktım mutlu mesut yaşıyorum.. :++:

Solid state disk normal bir hardiske göre veriye ulaşım hızı 100 kat daha hızlı ,disk mimarisi ile değil flah bellek mimarisi ile çalışır.kısacası son teknoloji harddiskler bunlardır ve normalden pahalıdır.

Geri