SSL Nedir? SSL Hatası Nasıl Çözülür?

Kodla Büyü
harun erdem' Alıntı:
SSL Nedir?

SSL (Secure Socket Layer), türkçesi "güvenli soket katmanı" dır. İnternet üzerindeki bilgi transferi sırasında güvenlik ve gizliliğin sağlanması amacıyla Netcsape tarafından geliştirilmiş bir güvenlik protokolüdür.

http://bilisimdersim.blogspot.com.tr/20 ... zulur.html

Sitenizi göremiyoruz hocam, içeriğini burada paylaşsanız. Saygılar.
 
SSL Nedir?

SSL (Secure Socket Layer), türkçesi "güvenli soket katmanı" dır. İnternet üzerindeki bilgi transferi sırasında güvenlik ve gizliliğin sağlanması amacıyla Netcsape tarafından geliştirilmiş bir güvenlik protokolüdür. Bu güvenlik, transfer edeceğiniz bilginin ( internet bankacılığında kullandığınız şifre, alışverişte kullandığınız kredi kartı bilgileri, arkadaşınıza gönderdiğiniz resim belge vb. olabilir) şifrelenerek karşı tarafa gönderilmesi ile sağlanır. İnternet tarayıcınızın adres çubuğunda bulunan kilit simgesi SSL tarafından gösterilir.

SSL Hatası Neden Olur?

SSL hatası, internete girdiğinizde güvenlik sorunu olabilecek durumlarda ortaya çıkar. Bu aralar çok sık yaşanmakta, daha önce neden olmuyordu diye soracak olursanız; yeni çıkan internet kanunu cevabını verebilirim. Bu kanun ile birçok internet sitesi güvenliğinizi tehdit edebilecek site olarak görülmektedir. Yasaklı sitelere giriş için kullandığınız programlar, değiştirdiğiniz DNS sunucuları yeni yasaya göre güvenlik tehdidi olabilir. Bunun yanında bilgisayarınızdan kaynaklı saat tarih ayarları, virüsler bu hatayı almanıza sebep olabilir.

SSL Hatası Nasıl Çözülür?
Kesin olarak çözümünü verebileceğimiz bir yöntem olmasa da şimdiye kadar çözülememiş bir SSL bağlantı hatası sorunu da olmadı. Aşağıdaki yolları deneyerek çözüme ulaşabilirsiniz. Çözülene kadar sıra ile denebilirsiniz.

1- Bilgisayarınızın tarih ve saat ayarlarını kontrol edin ve tarih saat ayarlarınızı düzeltin.
2- DNS ayarlarınızı elle değiştirmişseniz, DNS sunucu adresini otomatik olarak al seçeneğini işaretleyerek DNS adresini otomatik konuma getirin.
3- Tarayıcınızın proxy ayarlarını otomatik konuma getirin.
4- İnternet geçmişinizi temizleyin.
5- Virüs taraması yaptırın.
6- Bilgisayarınızda Ultrasurf vb. (yasaklı sitelere giriş programları) varsa kaldırın.

Yukarıdaki seçenekler muhtemelen sorunu çözecektir.
 
meb hattı okula göre değişiklik mi gösteriyor anlamadım iki okulda görev yapıyorum, ikisi de meb hattı kullandığı halde birinde girdiğim siteye diğerinde giremiyorum, garip:)
 
Geri
Üst