Staj- Çocuk gelişimi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kumruli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

kumruli

Aktif Üye
Çocuk gelişimi bölümü her sene hem yaz (okulda) hemde normal ( ana okullarında ) öğrencilerine staj yaptırıyorlar. Onlar bunu neye dayanarak yapıyorlar. Bizde yaz stajı yaptırmak mecburi değil onlarda idare neden mecburi kılıyor. Sanıyorum ülke genelinde böyle bir uygulama var ama dayanağı nedir _?

çocuk gelişimine özel bir uygulama olması lazım. Okullar işletme olarak sayılmadığı için onlar da işletmeye gitmiş olarak kabul edilmiyor, maaş da ödenmiyor , bitirmek için saat hesabı yapılıyor diye biliyorum

bir ara benim de kafama takılmıştı. sanırım böyle bir şey çıkmış daha sonra kalkmış falan tam net bir bilgi bulamamıştım. yaptırmayan yerlerde var.

bilgisi olan bir arkadaş aydınlatırsa seviniriz.

Ana okullarında yapılan işletmelerde beceri eğitim staj olarak sayılmamaktadır. Fakat Okulun kışında öğrencileri işletmeye göndermesi yanlış bir uygulamadır.Aynı sorunu bizde yaşadık. Bakanlıktan görüş sorduğumuzda öğrencilerin sadece özel kreş ve benzeri işletmelere gönderilmesi gerekir aksi takdirde okulda 24 saatlik ibe dersi açılması zorunludur dendi. ve öğrenciler stajlarını yazın okulda öğretmenleri ile kışın ise ibe dersi olarak yine okulda devam etmektedirler.

daisy5571' Alıntı:
Ana okullarında yapılan işletmelerde beceri eğitim staj olarak sayılmamaktadır. Fakat Okulun kışında öğrencileri işletmeye göndermesi yanlış bir uygulamadır.Aynı sorunu bizde yaşadık. Bakanlıktan görüş sorduğumuzda öğrencilerin sadece özel kreş ve benzeri işletmelere gönderilmesi gerekir aksi takdirde okulda 24 saatlik ibe dersi açılması zorunludur dendi. ve öğrenciler stajlarını yazın okulda öğretmenleri ile kışın ise ibe dersi olarak yine okulda devam etmektedirler.

hocam biraz karışık olmuş.

daisy5571' Alıntı:
Fakat Okulun kışında öğrencileri işletmeye göndermesi yanlış bir uygulamadır.

gönderebileceğimiz işletme var. göndermeyelim mi? okulun kışı derken neyi kastediyorsunuz.

öğrenciler çevredeki okullarda haftanın üç günü staj/uygulama yapıyor. bu yaptıknları neden staj sayılmıyor. biz bilgisayar bölününü gerekli gerekiz bir çok yere gönderiyoruz sayılıyor.

Geri