STAJ VE KOORDİNATÖR ÖĞRETMEN GÖREVLENDİRİLMESİ

Kodla Büyü

geantes

Site Gezgini
ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNE göre 10.sınıf 22 öğrenci 160 saatlik staj için toplamda en fazla kaç saat koordinatörlük ek dersi verilir. Toplamı bulup ona göre öğretmenlere paylaştıracam her kafadan bi ses çıkıyor yardım ederseniz sevinirim?

staj ile ibe farklı şeyler.
ibe 24 saatlik bir ders olduğu için ders yükünü hesaplamanın matematiksel bir formülü var. ama staj çalışması için aynı şeyi söylemek mümkün değil.
okul idareniz 1 ile 20 saat arasında istediği süreyi verebilir...

Sizin dediğinize göre hesaplarsam 22 öğrenci x 20 saat=440 saat haftalık kooordinatörlük ekders verebilir. Ama günde 8 saatten 2,5 gün yapar üç gün aynı işletme için nasıl ek ders yazılır ki??? Amacım verebildiğim kadar arkadaşlara ek ders yazmak.

Sayın hocam,
İşletmelerin sayısı, uzaklığı, öğrenci sayısı vb. durumlar dikkate alınarak 1-20 arası (büyükşehirdeyseniz) arası verilebilir. Ancak sizin durumunuzda 22 öğrenci için 2 bilemediniz 3 öğretmen görevlendirmek yeterli olacaktır, her öğretmene de 20 saat ya da 15 saat ücret yazılabilir, bunun üstü biraz zorlama olacağından büyük ihtimalle idareniz sıkıntı yaratabileceği gibi, olası bir teftişde neden aşırı öğretmen görevlendirdiniz şeklinde savunma isteyebilirler.

geantes' Alıntı:
Sizin dediğinize göre hesaplarsam 22 öğrenci x 20 saat=440 saat haftalık kooordinatörlük ekders verebilir. Ama günde 8 saatten 2,5 gün yapar üç gün aynı işletme için nasıl ek ders yazılır ki??? Amacım verebildiğim kadar arkadaşlara ek ders yazmak.
..
hocam her öğrenci için 1-20 saat demedim. her öğretmen için 1-20 saat arası ücret verebilir. Bunu belirlerkende
yakuphan' Alıntı:
Sayın hocam,
İşletmelerin sayısı, uzaklığı, öğrenci sayısı vb. durumlar dikkate alınarak 1-20 arası (büyükşehirdeyseniz) arası verilebilir. Ancak sizin durumunuzda 22 öğrenci için 2 bilemediniz 3 öğretmen görevlendirmek yeterli olacaktır, her öğretmene de 20 saat ya da 15 saat ücret yazılabilir, bunun üstü biraz zorlama olacağından büyük ihtimalle idareniz sıkıntı yaratabileceği gibi, olası bir teftişde neden aşırı öğretmen görevlendirdiniz şeklinde savunma isteyebilirler.
hocamın dediği gibi
- işletmenin okula olan uzaklığı
- işletmeye ulaşım
- işletme sayısı
vb.. durumlar dikkate alınır.

sizin durumunuzda hocamın da söylediği gibi 22 ayrı işletmeniz İSTANBUL benzeri bir il merkezindeyseniz ortalam 1 işletme için 4 saat düşünebilirsiniz.
22 işletme için 80 saat normaldir. 20 saatten 4 öğretmene maksimum görev verilir. her öğretmen ücret alsın derseniz ona göre 20 yerine 10 saatten 8 öğretmene de görev verilebilir.

ama her işletmenin okula 15dk uzaklıkla olduğu bir il / ilçe merkezindeyseniz işletme başına 1 saatten toplamda 22 saat bile verilebilir...

Olayı sanırım anladım teşekkürler. Öğrencilerin işletme yerlerini göre liste yapıp okuldan uzaklığına göre komisyon oluşturup bölgelere göre ücret belirleyecem. Mesela okul menemende olduğundan işletme çiğli de ise 5 saat karşıyaka da ise 6 saat gaziemir/balçova ise 8 saat verilebilir. 22 işletme için belirlenen ücretleri alt alta toplayp bilişimcilere 20 saat idarecilere 6 saat kalırsa da diğer alan şeflerine eşit paylaştırayım. Adilane olur mu?

geantes' Alıntı:
Olayı sanırım anladım teşekkürler. Öğrencilerin işletme yerlerini göre liste yapıp okuldan uzaklığına göre komisyon oluşturup bölgelere göre ücret belirleyecem. Mesela okul menemende olduğundan işletme çiğli de ise 5 saat karşıyaka da ise 6 saat gaziemir/balçova ise 8 saat verilebilir. 22 işletme için belirlenen ücretleri alt alta toplayp bilişimcilere 20 saat idarecilere 6 saat kalırsa da diğer alan şeflerine eşit paylaştırayım. Adilane olur mu?
..
ne yaptın hocam menemen - balçova 8 saat :) biz o saatte izmirden istanbula geliyoruz ;)
şaka bir yana her işletme için 4 saat makul kabul edilir sizin konumunuzda.

Geri