..hesmi' Alıntı:Burada okumuştum 12 öğrenci işletmeye gitmiş 5 öğrenci okulda kalmış hocam onu okuyunca oluyor demekki diyorum
bilisim-tef' Alıntı:biz yapıyoruz şimdiye kadar problem çıkmadı. yönetmelikte bildiğim kadarı ile bununla ilgili bir madde falan da yok. bir kısmının işletmeye gitmesi bir kısmının okulda kalması ile..
biz de hepsini işletmeye göndermek isteriz tabii ama para ödemeyi kabul eden yer bulamıyoruz maalesef. kamu kurumları ve belediye dahil.
hesmi' Alıntı:Bilişim-tef hocam sizin sayılar nasıl peki bizim 11.sınıflar 10 kişi 5 okul 5 işletme yapalım diyoruz sizin nasil
karaltan' Alıntı:bilisim-tef' Alıntı:biz yapıyoruz şimdiye kadar problem çıkmadı. yönetmelikte bildiğim kadarı ile bununla ilgili bir madde falan da yok. bir kısmının işletmeye gitmesi bir kısmının okulda kalması ile..
biz de hepsini işletmeye göndermek isteriz tabii ama para ödemeyi kabul eden yer bulamıyoruz maalesef. kamu kurumları ve belediye dahil.
işletmelerde beceri eğitimi yapan öğrencilere kanunen ücret ödenmesiyle ilgili yazı var hocam. bunu gösterebilirsiniz işletmelere
...bilisim-tef' Alıntı:biz yapıyoruz şimdiye kadar problem çıkmadı. yönetmelikte bildiğim kadarı ile bununla ilgili bir madde falan da yok. bir kısmının işletmeye gitmesi bir kısmının okulda kalması ile..
...6fatma8' Alıntı:arkadaşlar bizdede aynı problem var işletme bulamıyoruz 40 öğrencimiz var
bir kısmını okulda tutalım diyoruz ama farklı bir kurumda muhakkak çalışması gerekiyormuş sanırım 2 haftalığına da olsa
daha doğrusu işletmelerde beceri eğitim dersi ve staj kavramlarını karıştırıyoruz sanırım
başka kurumlara gönderdiğimiz işletmelerde beceri eğitim dersi olarak geçiyor ama okulda kaldıkları zaman staj oluyormuş işletmelerde beceri eğitim dersini alabilmeleri için illaki başka kurumlara gitmeleri gerekiyormuş
beni bu konuda aydınlatırmısınız
BaRBaRYaN' Alıntı:...bilisim-tef' Alıntı:biz yapıyoruz şimdiye kadar problem çıkmadı. yönetmelikte bildiğim kadarı ile bununla ilgili bir madde falan da yok. bir kısmının işletmeye gitmesi bir kısmının okulda kalması ile..
peki yönetmelikte 3-5 i gider 5-6 sı kalır diye bir madde varmı ?
6fatma8' Alıntı:arkadaşlar bizdede aynı problem var işletme bulamıyoruz 40 öğrencimiz var
bir kısmını okulda tutalım diyoruz ama farklı bir kurumda muhakkak çalışması gerekiyormuş sanırım 2 haftalığına da olsa
daha doğrusu işletmelerde beceri eğitim dersi ve staj kavramlarını karıştırıyoruz sanırım
başka kurumlara gönderdiğimiz işletmelerde beceri eğitim dersi olarak geçiyor ama okulda kaldıkları zaman staj oluyormuş işletmelerde beceri eğitim dersini alabilmeleri için illaki başka kurumlara gitmeleri gerekiyormuş
biizm sıkıntımızda burda 40 gün staj yaptıracak bir yer bulsak okulda tutmayız zatenbilisim-tef' Alıntı:BaRBaRYaN' Alıntı:...bilisim-tef' Alıntı:biz yapıyoruz şimdiye kadar problem çıkmadı. yönetmelikte bildiğim kadarı ile bununla ilgili bir madde falan da yok. bir kısmının işletmeye gitmesi bir kısmının okulda kalması ile..
peki yönetmelikte 3-5 i gider 5-6 sı kalır diye bir madde varmı ?
aksine bir ifade olmadıkça yapmakta bir sorun yok. sizin soru biraz komik olmuş. oluşabilecek binlerce durum, olasılık yönetmelikte yer alamaz heralde.
6fatma8' Alıntı:arkadaşlar bizdede aynı problem var işletme bulamıyoruz 40 öğrencimiz var
işletmede beceri eğitimine son sınıf öğrencileri haftada 3 gün olacak şekilde gider. staj ise 10.sınıfın sonundan itibaren yapılabilir ve süresi 40 gündür. işletmede beceri eğitimi için en az bir dönem işletmeye gidenler stajını yapmış sayılır. eğer son sınıf öğrencilerini okulda tutacaksanız ayrıca 40 gün daha staj yapmaları gerekir.
2 hafta, okulda kalmaları için bir kurumda mutlaka çalışma gibi zorunluluklar yok yani.
okulların döner sermayesi olması gerekiyormu bu yıl bize o yüzden gönderttirmediler okullara öğrencileriBaRBaRYaN' Alıntı:...6fatma8' Alıntı:arkadaşlar bizdede aynı problem var işletme bulamıyoruz 40 öğrencimiz var
işletmede beceri eğitimi okul dışında yapılabilir (haftada 3 gün işletmelere giderek)
işletmede beceri eğitimi okulda yapılabilir. 24 kredilik ders olarak. derste işlenecek modüller işletmeye giden öğrenciler için hazırladığınız İBE modülleri ile aynı olmalı. En az 2 sınav ve performans notu ile değerlendirilmelidir. İBE dersi işleyenler beceri sınavından muhaf tutulur. İBE için işletmelere gidenler yıl sonu beceri sınavına girer.
.
Öğrencileri okullara gönderebiirsiniz. BTR lere yardımcı olurlar. her okulda bilgisayar işi olur. yazıcının kartuşunu değiştirirler, bozulan bilgisayarları tamir ederler, bil. labı varsa güncellemelerinde işe yararlar. Öğrencileri okullara gönderdiğinizde bunun ücretini okullar değil ilçe MEM verir.
.............6fatma8' Alıntı:okulların döner sermayesi olması gerekiyormu bu yıl bize o yüzden gönderttirmediler okullara öğrencileriBaRBaRYaN' Alıntı:...6fatma8' Alıntı:arkadaşlar bizdede aynı problem var işletme bulamıyoruz 40 öğrencimiz var
işletmede beceri eğitimi okul dışında yapılabilir (haftada 3 gün işletmelere giderek)
işletmede beceri eğitimi okulda yapılabilir. 24 kredilik ders olarak. derste işlenecek modüller işletmeye giden öğrenciler için hazırladığınız İBE modülleri ile aynı olmalı. En az 2 sınav ve performans notu ile değerlendirilmelidir. İBE dersi işleyenler beceri sınavından muhaf tutulur. İBE için işletmelere gidenler yıl sonu beceri sınavına girer.
.
Öğrencileri okullara gönderebiirsiniz. BTR lere yardımcı olurlar. her okulda bilgisayar işi olur. yazıcının kartuşunu değiştirirler, bozulan bilgisayarları tamir ederler, bil. labı varsa güncellemelerinde işe yararlar. Öğrencileri okullara gönderdiğinizde bunun ücretini okullar değil ilçe MEM verir.
İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM GÖREN ÖĞRENCİLERE ÖDENECEK ÜCRETLER
facebooktwitterlinkedingoogle
Son günlerde, işletmelerde mesleki eğitime giden öğrencilerin ücretlerinin ödenmesi konusundaki 31/10/2013 tarihli ve 3135268 sayılı yazımız ilgi tutularak, il/ilçe millî eğitim müdürlükleri ve okul müdürlüklerince Genel Müdürlüğümüze ödenek talepleri gönderilmektedir.
Konu ile ilgili aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.
1. 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu’nun 25’inci maddesine göre; ilgili okul müdürlüğü, öğrenci ve işletme arasında imzalanan sözleşme kapsamında mesleki eğitim gören öğrencilere, mesleki eğitim gördükleri işletmelerce, yürürlükteki asgari ücretin net tutarının, ilgili işletmede çalışan personel sayısı;
a) 20’den fazla olan işletmelerce % 30’undan,
b) 20’den az personel çalıştıran işletmelerce % 15’inden
az olmamak üzere ücret ödenmesi gerekmektedir.
2. Buradaki işletme kavramından, öğrencinin Kanun kapsamında mesleki eğitim gördüğü;
a) Özel sektöre ait kurum ve kuruluşlar,
b) Kamu kurum ve kuruluşları (İl/ilçe millî eğitim müdürlükleri, okul öncesi eğitim kurumları, ilköğretim ve ortaöğretim kurumları dahil)
c) Bünyesinde döner sermaye işletmesi bulunan okul ve kurumlar için döner sermaye işletmesi,
anlaşılması gerekmektedir.
3. İşletmelerde mesleki eğitim gören öğrencilerin sosyal güvenlik primleri ise öğrencisi oldukları okul müdürlüklerince Genel Müdürlüğümüz bütçesinden karşılanacaktır.
4. Haftalık Ders Çizelgesinde “İşletmelerde Beceri Eğitimi” adı altında yer alan ve kendi okullarında öğretmen-öğrenci bütünlüğünde okulun derslik, atölye ve laboratuvarlarında işlenen dersler yüz yüze eğitim olup 3308 sayılı Kanun kapsamındaki işletmelerde mesleki eğitim olarak değerlendirilmeyecektir.
5. Genel Bütçe kapsamındaki kamu kurum ve kuruluşlarında beceri eğitimi gören öğrencilerin ücretlerinin, personel maaşlarının aylıklarının ödendiği kaynaktan(“01.4 Geçici Personel” ekonomik kodundan); döner sermaye işletmesi ile sözleşme imzalanarak mesleki eğitime devam eden öğrencilerin ücretlerinin ise döner sermaye işletmesi kaynaklarından ödenmesi gerekmektedir.
İşletmelerde mesleki eğitim gören öğrencilerin ücretleri yukarıda yapılan açıklamalar doğrultusunda ödenecektir. Bu amaçla Genel Müdürlüğümüzden herhangi bir ödenek talep edilmeyecektir.