Stajer Öğrenci ve Sigorta İşlemleri

Kodla Büyü

blue123

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar 12. sınıf öğrencileri sigorta işlemleri yapıyoruz..ve bunlar 30 gün boyunca sigortalı yapıyoruz..
sorularım
1:rapor alan öğrencilerin takibini nasıl yapıyorsunuz..(eğer öğrenci raporunu getirmemişse)
2:asıl sorum rapor alan öğrencinin tesbitini yapıp e-bildirgeden düşüpmü hesaplıyorsunuz
okulumuza 3 gün rapor alan öğrenci için 30gün tam sigorta ödemişiz ve ceza gelmiş..ben öğrencinin raporunu nasıl tesbit edecm öğrenci söylemezse

Öğrenci işletmeye 30 gün mü gidiyor.
Sigorta bildirimleri takip eden ayın sonuna kadar yapılabildiğine göre ayın kendisi hariç en az otuz gününüz daha var (eylül ayının bildirimini ekim ayının sonuna kadar); öğrenci raporunu söylemezse mazeretsiz gelmemiştir ve her durumda yok yazılır ve sigorta gün sayısından düşülür ve yok yazılır.

huseyin hocam
şimdi şöyle bir sorun var..öğrenci raporunu getrimedi bize ve biz 30 gün girdik..fakat bu öğrenci 2 gün rapor almış ve sgk bunu yakalamış..biz nasıl yakalayacağız rapor aldığını öğrenci bize söylemese???

Her ay koordinatör öğretmen size devamsızlık belgesi getirmiyormu? Getirilmesi yasal zorunluluktur ve siz devamsızlıklıkları bu belgelere göre girmeniz gereklidir.Ancak SGK fazla yatırdığınız prim için mi ceza yazdı ? Yanlış bilmiyorsam fazla yatırdığınız primin cezası olmaz eksik yatırılan prim için ceza kesilebilir.Fazla yatırdığınız prim varsa ancak teftisde zararın tazmini istenebilir ki zaten öğrenci sigortaları küçük meblalardır ve tazmin edilse bile ciddi bişey çıkacağını düşünmüyorum.
Konuyu doğru anladıysam açıklamalarım böyle ; eksik veya yanlış anladıysam düzeltirseniz sevinirim

huseyin hocam haklısısn
bizde senin gibi düşünüyoruz adamlar 3 gün rapor alan öğrencinin sigortasını tam gün girdik diye 600tl ceza gönderdiler okula...saçma bir durum gibi geldi ama araştırıyorum...

elinde e-bildirge sitesindeki xml dosyası oluşturma için hazırlanmış excell dosyasının doldurulmuş hali varmı e-bildirge sitesinden indirdim fakat nasıl doldurulacağı hakkında bilgi yok elinizde varsa örnek ekleyebilirmisiniz raporlu ve raporsuz iki öğrencinin girilmiş halide olabilir

hocam ceza kaç gün sonra geldi bizim mallar da bildirgeyi verdik rapor getirmeye başladılar da sormak istedim bizde ceza yiyeceğiz muhtemelen

hocam peki bu cezaları nasıl ödüyorsunuz bizde yapıyoruz nasıl ödececez gelirse yapan kişi mi ödüyor.

Evet ciddi bir sorun. Ben de sigorta işlemlerini yeni üzerime aldım. Bu ay e-bildirgeyi gönderdik. Sgk nın kendi sisteminde de sorun var sanırım. Raporlu öğrencilerin günlerini düşmek için rapor günlerini çıkardım. Ancak Ocak ayında(Aralık ayı için) yaptığım bildirge de şöyle bir sorun vardı.
1 gün raporlu öğrenci için devam ettiği günü 30, etmediği günü 1 girdiğimde sistem kabul etmedi yine aynı şekilde devam ettiği günü 29, etmediği günü 1 girdim yine kabul etmedi.
2 ve daha fazla raporlu günü olan öğrenciler için ise örneğin 3 gün raporlu öğrencilerde 28 gün devam 3 gün devamsız şeklinde girdim sorun çıkmadı.
Bir diğer öğrencimizi ise 29 devam 2 devamsız girdim yine sorun çıkmadı. Ancak 1 gün raporu olan öğrencileri sisteme giremedim.
Bunla ilgili bilgisi olan arkadaşlar var mı?

Arkadaşlar rapor alan öğrencinin sigorta primi kesiliyor mu? Ben bu sene başladım bu işe. Geçen sene yapan arkadaş kesmemiş. Ben de aynı şekilde devam ettim. Sadece devamsızlıkları kesiyorum. Sonuçta bizde raporlu veya sevkli olduğumuzda bizim primlerimiz kesilmiyor . Yanlış mı biliyorum ben?

rapor düşümü için http://uyg.sgk.gov.tr/vizite/welcome.do sitesine giriş yapıyorsunuz
prim ödeme aralığında eğer raporlu öğrenciniz varsa buraya düşer. ve raporlu olduğu buraya düşenlerin mutlaka düşmeniz gerekir. Eğer buraya düşmezse gerek yok

sonra aralık 15 ile ocak arası 31 gün olduğu için 1 gün raporu olana 30 girmelisiniz. yani bu ay 31 gün üzerinden hesaplanıyor raporlu olanlara raporsuzlar 30 gün.

Arkadaşlar Rapor alan kişi size bunu beyan etmese bile yasal olarak yükümlülüğünüz var ve rapor gün sayısını sigorta bildirgelerinde düşmezseniz eninde sonuda size de ceza gelecektir. herbir bildirmediğiniz rapor sayısı için 5510 sayılı kanunu ALTINCI KISIM İdarî Para Cezaları ve Fesih Hükümleri Kurumca verilecek idarî para cezaları başlığı altında
i) Kurum tarafından bu Kanunun 100 üncü maddesi kapsamında Kurum tarafından istenen bilgi ve belgeleri belirlenen süre içinde mücbir sebep olmaksızın vermeyen kamu idareleri, bankalar, döner sermayeli kuruluşlar, kanunla kurulmuş kurum ve kuruluşlar ile diğer gerçek ve tüzel kişiler hakkında, aylık asgari ücretin beş katı tutarında, geç verilmesi halinde ise aylık asgari ücretin iki katı tutarında idari para cezası uygulanır. (Ek cümle: 13/2/2011-6111/45 md.) Ancak 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamındaki sigortalılara geçici iş göremezlik ödeneği ödemelerinde 100 üncü maddeye istinaden Kurumca işverenlerden istenilen bildirimlerin belirlenen süre içerisinde ve elektronik ortamda yapılmaması halinde sigortalı başına aylık asgari ücretin onda biri, hiç yapılmaması halinde ise sigortalı başına aylık asgari ücretin yarısı tutarında idari para cezası uygulanır.

gelelim bunun takibini nasıl yapacağınıza ; rapor alan öğrencileri sorguladığınız ve aldığı raporları kurum olarak sizin onayladığınız bir sistem var SGK dan buna ait kullanıcı adı ve şifrenizi almış olmalısınız. Bu sisteme Mail adresinizi kayıt ettiğinizde artık rapor alan öğrencinin bilgisi anında size mail olarak gelecektir. bu şekilde de aylık raporları kontrol edecek ve düşümünü yapacaksınız.

hocam raporlar gelmiyor malesef çünkü bizde öğrenciler ailelerinin sigortalarını kullanıyorlar anne baba sigortalarını kullananların hiç birinde raporlar sistemimizdede gözükmüyor mail olarak da gelmiyor yanı stajyer öğrenci olarak yatırırsak hiç bir yerde gözükmüyor aldığı raporlar fakat bi kaç öğrencimizin ailesi sigortası olmadığınından 42 den yatırıyoruz 42 den yatırılanların raporları sisteme düşüyor eğer hepsini 42 den yatırırsak da devleti zarara uğratmış oluyoruz bir çok saçmalığı var sistemin

iyide burda raporu işyeri takip etmek zorunda değil mi?
öğrencinin işyerinden ONAYLI getirdiği devamsızlık kağıdında DEVAMSIZLIĞI YOK GÖRÜNÜYORSA müdür yardımcısı da bunu sisteme doğrudan işlemez mi?
burda sorumluluk işyerine ait değilmidir? yalan beyandan dolayı...
???

Hocam işyeri olarak okul gözüküyor okul sgk işleri için gidip şifre alıyor ve öğrencileri meslek kazalarına göre sigortalıyor. Firma sigorta yapmadığı için sorumluluk onda değil koordinatör müdür yardımcısı ipe gidiyor sadece

murcoban' Alıntı:
Hocam işyeri olarak okul gözüküyor okul sgk işleri için gidip şifre alıyor ve öğrencileri meslek kazalarına göre sigortalıyor. Firma sigorta yapmadığı için sorumluluk onda değil koordinatör müdür yardımcısı ipe gidiyor sadece
..
tamamda hocam koordinatör öğretmen her hafta işyerini kontrol etse bile. sadece 1-2 saat bir işyerinde vakit geçirebilir. Öğrencinin raporlu olup olmadığı ile ilgili bilgiyi koordinatör öğretmen bilemez.

bu yüzden devamsızlık belgesinde işyeri imzası da vardır. İşyeri öğrencinin EKSİKSİZ olarak işe gittiğini beyan ediyorsa koordinatör müdür yardımcısı da dolayısıyla bunu sisteme bu şekilde girecektir. Dolayısıyla burda işyerlerini de bağlayan bir madde olmalı...

jumangi' Alıntı:
rapor düşümü için http://uyg.sgk.gov.tr/vizite/welcome.do sitesine giriş yapıyorsunuz
prim ödeme aralığında eğer raporlu öğrenciniz varsa buraya düşer. ve raporlu olduğu buraya düşenlerin mutlaka düşmeniz gerekir. Eğer buraya düşmezse gerek yok

sonra aralık 15 ile ocak arası 31 gün olduğu için 1 gün raporu olana 30 girmelisiniz. yani bu ay 31 gün üzerinden hesaplanıyor raporlu olanlara raporsuzlar 30 gün.

jumangi hocam orasını anladım da. 30 a 0 girdiğimizde kabul ediyor ki ben de öyle yaptım. Ama bu öğrenci sonuçta 1 gün raporlu bu günü neden sisteme işleyemiyoruz. Sorun burda.

Hocam sigorta işlemlerini siz yapıyorsunuz işyeri değil. Bütün öğrencilerin sigortasını siz yapıyorsunuz işyeri kısaca okulunuz sizin işyerinize kayıtlı bütün öğrenciler. siz çalıştırdığınız öğrencinin raporunu bilmek zorundasınız ve ne yazık ki mantık bu sgk da yapacak bişey yok

çocuk evrak getirmiş devamsızlık yok diye altta kaşe imza var. ama devletten iş görmezlik raporu almış.
geçen sene olan bu olaydan dolayı 500 küsür lira ceza geldi.

Bakanlık bundan doğabilecek cezaları kendisi karşılaması lazım aslında. bir farklı hususta şu hocam biz öğrencinin sigortasını işletme zarara uğramasın diye 07 den yatırıyoruz stajyer olarak biz devleti külfetten kurtarmaya çalışıyoruz fakat bunu 42 den yatırsaydık öğrencinin rapor aldığı zaman mail adresimize rapor geliyordu öğrencilerin çoğu anne baba üzerinden SGK hizmetlerini sürdürüyorlar bundan dolayı sistemde onaylanmış raporlarda gözükmüyor aldıkları raporlar. SGK ya söyledim bunu onlarda orada gözükmüyorsa rapor almamıştır dedi bazen onaylanmış raporlarda birileri çıkıyor fakat bizim mezun öğrenciler çıkıyor anne baba sigortaları kullanıldıkça biz bu raporları sistemden göremeyeceğiz ve biz bunu devlet fazla sigorta ödemesin diye yapıyoruz devlet bize ceza yağdırıyor enteresan değil mi sizcede...

hocam yanlış yapmayın sigorta 31 gün olan aylarda 30 gün olarak yatırılır öğrenci bir gün rapor alırsa 31 gün olan aylarda 30 gün yatıracaksınız fakat eksik gün bildiriminde bulunmayacaksınız. 30 ve 28 gün olan aylarda 1 gün rapor alırsa 30 gün olanda 29 gün yatıracaksınız eksik gün bildirimine 1 yazacaksınız
şubat içinde 28 gün 4 yılda bir 29 gün üzerinden hesaplanır rapor 1 günse şubatta 28-1= 27 gün seçip eksik gün bildirimini 1 yazacaksınız

Geri