stajyer öğrenci ek ders

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sisss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

sisss

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bir ortaokulda çalışmaktayım, üniversiteden staj için okula 9 tane bilgisayar öğretmenliğinde okuyan öğrenci gelecekmiş. Ben ek ders alacak mıyım? Alacaksak ne kadar alacağız? Nasıl oluyor bu işler. İnternetten baktım net bişey bulamadım, bilgisi olan var mı?

Alacaksın hocam. Kaç saat geliyorlarsa, dönem sonuna kadar toplam kaç saat geleceklerse üniversite ekdersi kadar para yatar dönem sonunda hesabına.

500-600 arası falan yatıyor sanırım dönem sonunda.

temiz para alırsın hocam akarı yok kokarı yok yıllarca ugrastımda bı ben alamadım la stajyerleri orduya gectık kı varmıdır dıye gene tık yok :D

sisss' Alıntı:
Arkadaşlar bir ortaokulda çalışmaktayım, üniversiteden staj için okula 9 tane bilgisayar öğretmenliğinde okuyan öğrenci gelecekmiş. Ben ek ders alacak mıyım? Alacaksak ne kadar alacağız? Nasıl oluyor bu işler. İnternetten baktım net bişey bulamadım, bilgisi olan var mı?
..
Ek der Yönetmeliği (http://mevzuat.meb.gov.tr/html/26378_0.html) derki
Okul deneyimi ve öğretmenlik uygulaması ders görevi
MADDE 28- (1) Millî Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı arasında imzalanan Öğretmen Adaylarının Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim-Öğretim Kurumlarında Yapacakları Öğretmenlik Uygulamasına İlişkin Koordinasyon ve İşbirliği Protokolü ile bu Protokol doğrultusunda hazırlanan Öğretmen Adaylarının Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim-Öğretim Kurumlarında Yapacakları Öğretmenlik Uygulamasına İlişkin Yönerge uyarınca, öğretmen yetiştiren yüksek öğretim kurumlarındaki öğrencilerin öğretmenlik meslek bilgisi derslerinden Okul Deneyimi I, Okul Deneyimi II ve Öğretmenlik Uygulaması derslerini Bakanlığa bağlı resmî ve özel eğitim-öğretim kurumlarında yapmaları amacıyla; millî eğitim müdürü, millî eğitim müdür yardımcısı, şube müdürü, okul yöneticileri ile öğretmenlere "öğretmenlik uygulaması görevi” verilebilir.
(2) Okul Deneyimi I, Okul Deneyimi II ve Öğretmenlik Uygulaması derslerinin yürütülmesinde görev alacak millî eğitim müdürlüğü uygulama koordinatörü, uygulama okulu müdürü ve uygulama okulu koordinatörünün, öğretmen adaylarının öğretmenlik uygulaması ve okul deneyimi uygulamasına yönelik iletişim, koordinasyon, rehberlik ve danışmanlık gibi görevlerinden;
a) Millî eğitim müdürlüğü uygulama koordinatörünün haftada 4 saati,
b) Uygulama okulu müdürünün haftada 2 saati,
c) Uygulama okulu koordinatörünün haftada 2 saati,
ek ders görevi sayılır ve ek ders ücreti ödenir.
(3) Uygulama öğretmenlerine ise Okul Deneyimi I ve Okul Deneyimi II derslerinin her birinden haftada 4'er saat, Öğretmenlik Uygulaması dersinden haftada 6 saat ek ders görevi verilebilir. Ancak, uygulama öğretmenlerine bu kapsamda verilecek ek ders saati sayısının toplamı haftada 10 saati geçemez.
(4) Her bir üniversite için il veya ilçede ayrı bir millî eğitim müdürlüğü uygulama koordinatörü, uygulamanın yapıldığı okullarda ise müdür yardımcılarından biri uygulama okulu koordinatörü olarak görevlendirilir. Uygulamaların hangi okullarda yapılacağı, görev verilen yönetici ve öğretmenlerin il, ilçe, okul ve branş bazında sayıları; Öğretmen Adaylarının Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim-Öğretim Kurumlarında Yapacakları Öğretmenlik Uygulamasına İlişkin Yönerge hükümlerine göre her öğretim yılı için yeniden belirlenir. Uygulama sonuçları Maliye Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca her öğretim yılı sonunda değerlendirilir.
(5) Bu madde kapsamında ödenecek ek ders ücretleri, ilgili üniversitelerce 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 176 ncı maddesi uyarınca ödenir.
.
dolayısıyla hangi ders için sizin okula geldikleri de önemli.
en az 6 öğretmen 1 grup ediyor. eğer 12 ve daha fazla öğretmen geliyorsa birden fazla öğretmene ayırarak daha fazla öğretmenin ücret almasını sağlayabilirsiniz.
Dikkat etmeniz gereken nokta bir öğretmen 10 saatten fazla alamaz.

iyi ek dersimizi alalım o zaman müdürün tanıdığımış üniversiteden hoca, benim ders için üniversiteden gelenlerin sayısı 14-15i bulabilirmiş. Herhalde 10 saat ek ders alırım o zaman. Bu sene 30 saat dersim vardı zaten biraz iş bölümü yapalım :D

sisss' Alıntı:
iyi ek dersimizi alalım o zaman müdürün tanıdığımış üniversiteden hoca, benim ders için üniversiteden gelenlerin sayısı 14-15i bulabilirmiş. Herhalde 10 saat ek ders alırım o zaman. Bu sene 30 saat dersim vardı zaten biraz iş bölümü yapalım :D
.
hocam alanda başka öğretmen arkadaş varsa tavsiyem dengeli bir şekilde ücreti dağıtmanız
birde bu parayı meb yatırmıyor. ve düzenli olarak yatmıyor. öğrencileri size gönderen üniversite yatırıyor.
genelde dönem sonralarında toptan yatıyor.
yanlış hatırlamıyoram 10 hafta üzerinden hesaplanıyordu.
haftada 10 saat alsanız dönemlik 100 saatlik bir para yatacak.
ocaktan sonra yatacağını hesaba katarsak %20 lik vergi diliminden de kurtuluyorusunuz. tahmini 9 lira gibi ders ücreti düşünürseniz
elinize 900 lira gibi bir para geçecektir...

BaRBaRYaN' Alıntı:
sisss' Alıntı:
.
hocam alanda başka öğretmen arkadaş varsa tavsiyem dengeli bir şekilde ücreti dağıtmanız
birde bu parayı meb yatırmıyor. ve düzenli olarak yatmıyor. öğrencileri size gönderen üniversite yatırıyor.
ocaktan sonra yatacağını hesaba katarsak %20 lik vergi diliminden de kurtuluyorusunuz. tahmini 9 lira gibi ders ücreti düşünürseniz
zümrem yok hocam tekim, kısmet artık kaç lira gelirse Allah bereket versin

sisss' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
sisss' Alıntı:
.
zümrem yok hocam tekim, kısmet artık kaç lira gelirse Allah bereket versin
..
afiyet olsun :)
dönem sonunda yılbaşı hediyesi gibi gelecek size ;)

Arkadaşlar benim de 5 öğrencim var, haftalık kaç saat ek ders alabilirim nasıl hesaplanıyor...

Bizim okulada 10 stajyer öğretmen geldi. biz 3 bilgisayar öğretmeni 3, 3, 4 şeklinde paylaştık. Bunun ücreti, ödemesi nasıl olur arkadaşlar?

OMÜ;
"Uygulama öğretmeni başına düşen öğrenci sayısının 6’dan az 15’ten çok olmamak ve ders başına düşen öğrenci sayısının da 2’yi geçmemek üzere dağılımı yapılır. " demektedir.Full ücret alırsanız size hiç ücret ödenmez.

2009 yılından beri stajyer öğrenciler derslerime gelir. 1. dönem haftada 4 saat, 2. dönem haftada 6 saat olmak üzere 12 haftalık ek ders ücreti alırsınız. öğrenci sayısının önemi yoktur. 1 öğrenci gelse de 10 öğrenci gelse de siz gelen grup kadar ücret alırsınız. kısaca 1.dönem sonunda 48 saat ek ders ücreti, 2.dönem sonunda 72 saat ek ders ücreti alacaksınız.

yukarıda arkadaşın dediği gibi bir uygulama olmadı bizde. ben yıllardır formatörlük görevi yaparım ve haftalık 18 saat ek dersimi alırım. Bunun yanında stajyer öğrenci ücretimi de alıyorum. Stajyerlik uygulamasının girdiğiniz ders yüküyle ve ek dersle bir alakası yok. alacağınız ücreti üniversite tarafından dönem sonlarında hesabınıza yatırılır.

ayrıca aşağıda paylaştığım belge 2 tane hazırlanır ve her hafta öğrenci, öğretmen ve müdür yardımcısı tarafından imzalanır.
https://yadi.sk/i/0PfA9MDNbx2WP

muzy2007' Alıntı:
Bizim okulada 10 stajyer öğretmen geldi. biz 3 bilgisayar öğretmeni 3, 3, 4 şeklinde paylaştık. Bunun ücreti, ödemesi nasıl olur arkadaşlar?
Hocam ben tek öğretmenim sizin gibi 3 grup geliyor ek ders nasıl yapılıyor 3,3,4 olunca.

Geri