standart kullanıcı ve administrator

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bshark
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

bshark

Seçkin Üye
Seçkin Üye
bilgisayarımda iki kullanıcı var admin ve sınırlı hesap. admin şifreli. sınırlı hesaptan herhangibir programı yönetici olarak çalıştır dediğimde her seferinde şifre soruyor. şifreyi yazıyorum. dosyaya nasıl bir yetki vermeliyim ki bu şifreyi sormasın bana. inşallah problemimi anlatabildim.

Böyle bir durumda her zaman şifreyi sorar diye biliyorum.
şifre soramasını istemiyorsanız adminin şifresini ya da standart kullanıcıyı kaldırıp adminden oturum açın...

aziz.gumus' Alıntı:
Böyle bir durumda her zaman şifreyi sorar diye biliyorum.
şifre soramasını istemiyorsanız adminin şifresini ya da standart kullanıcıyı kaldırıp adminden oturum açın...
tek çare bu mudur acaba?

Windows Yardım kısmında:
Yönetici hesabı yerine standart kullanıcı hesabı kullanma nedenleri

Standart hesap, kullanıcıların bilgisayarın çalışabilmesi için gerekli olan dosyaların silinmesi gibi, bilgisayarı kullanan herkesi etkileyen değişiklikler yapmasını engelleyerek bilgisayarı korumanıza yardımcı olabilir. Her kullanıcı için bir standart hesap oluşturmanızı öneririz.

Windows'da standart hesapla oturum açtığınızda, yönetici hesabıyla yapabileceğiniz hemen her şeyi yapabilirsiniz, ancak yazılım yükleme veya güvenlik ayarlarını değiştirme gibi bilgisayarın diğer kullanıcılarını etkileyen şeyler yapmak istediğinizde, Windows bir yönetici hesabı parolası sağlamanızı isteyebilir.

Akıllı tahtalarda da aynı şekilde vestel oturumundayken yapacagımız degişikliklerde he p şifre istiyor.sınırlı kullanıcı oldugu için. zaten amacı da bu diye biliyorum.sistemi etkileyecek şeylerde güvenlik saglıyor.izin vermiyor.

zzeytinci' Alıntı:
http://ozgurcakmak.blogcu.com/run-as-nedir-nasil-kullanilir/7171839

bu link size çözüm olacaktır.
run as servisini çalıştırdım ama kullanıcı adı yazan kısma kullanıcı adı ve şifre yazıyorum kabul etmiyor

Geri