Statik Elektrik

Kodla Büyü

Mucit

Aktif Üye
Arkadaşlar merhaba, bilişim teknolojileri atölyesinde monitörümü hdmi ile akıllı tahtaya yansıtıyorum. Sıklıkla tahtaya temas ettiğimde statik elektrik kaynaklı sorun yaşıyorum, tahtada görüntü gidip geliyor. Bu sorunu yaşayan çözüm için böyle paspas gibi bir malzeme bilgisi olan var mı?

Arkadaşlar merhaba, bilişim teknolojileri atölyesinde monitörümü hdmi ile akıllı tahtaya yansıtıyorum. Sıklıkla tahtaya temas ettiğimde statik elektrik kaynaklı sorun yaşıyorum, tahtada görüntü gidip geliyor. Bu sorunu yaşayan çözüm için böyle paspas gibi bir malzeme bilgisi olan var mı?
@Mucit bileklik alın

takmadan önce, elinizi, kabloyu duvara dokundurup topraklayın, çarpılmaktan bıktığım için kapı falan açmadan önce duvarlara dokunup kendimi topraklıyorum. 😁

Bende bu statik elektrik den çok çekiyorum. Atölyede hergün bir yerleri çarpıyorum. 3 tane mikro SD bir tane 3D yazıcı anakartını bozdum. Bileklik aldım ama bileklik beni sınırladığı için sürekli takamıyorum. Antistatik eldiven almayı düşünüyorum. 3D Yazıcıyı artık öğrencilere açtırıp onlara yaptırıyorum hem onlar işi öğrenmiş oluyor. Ama onlarda statik elektriği fark ettiler. :)

Benim de bazen kullandığım ayakkabılardan dolayı statik elektrik birikmesi oluyor. Siz de ayakkabınıza dikkat edin.

Geri