Stratch & Offfice Programları

Kodla Büyü

btogretmeni34

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bu yıl ilk kez stratch sayesinde keyifle ders işliyorum. Öğrencilerin komutlarla nesnelerle uğraşmaları, bir uygulamadaki sorun için alternatif yollar geliştirmelerini, yeni fikirleri büyük bir hayranlıkla izliyorum. Bu güne kadar office programları işlerken, yaptığım herşeyin boşa gittiği düşüncesini taşıyordum. Öğrenci için word excel ve powerpointte lazım olacak konuları 5-10 ders saatinde anlatmak mümkün. Ayrıntıya girmenin faydası yok, zaten asla kullanmaycakları şeyler, dahası öğrencinin zihinsel gelişimine çok da katkısı olmayan şeyler.
Ama programlama tamamen mantık üzerine kurulu. Düşünmeleri, planlamaları, plandıkları şeyleri kodlamaları gerekiyor. Bu da aslında çok ciddi bir mantıksal süreci gerektiriyor. Diğer derslerde vasat olan bazı öğrencilerin yazılım konusunda ne kadar başarılı olduklarını da gördüm. Evinde yeni yeni uygulamalar geliştirmeye çalışan öğrenciler, artık treneffüslerde şunu nasıl yapabiliriz diye soranlar, yaptıkları uygulamayı göstermek için heveslenen öğrenciler var.
Umarım müfredat revize edilir ve programlamaya daha fazla yer ayrılır.

Geri