Stratejik Plan Yapmak Kimin İşi?

Kodla Büyü

arslanxw

Aktif Üye
Arkadaşlar bugün müdür geldi. "30 Ekime kadar stratejik plan yapılacak. Hocam Siz ekiptesiniz. Siz Yapacaksınız.Zaten Kopyala yapıştır İşi, kolay" dedi.
Araştırdığım kadarı ile öyle basit bir işe benzemiyor. Yani Beni aşan bir iş. Bu iş benim Görevim mi, yapmak zorunda mayım? yoksa idarenin görevi mi?(1 müdür 2 müdür yardımcısı var)
Sanki beni enayi yerine koyuyorlarmış gibi geldi :x . Yani yapmam diyebilir miyim?

Hocam tek başıma yapmam de. Ekipteyseniz ekiptekilerle birlikte yapmanız gerekir. Hem daha düzgün birşey ortaya çıkar. Kopyala Yapıştır diyerek kolay gösteriyor, madem öyle o kadar kolay kendisi yapsaymış.. Tabi bir iki laf ettiniz mi hemen aranız da bozuluverir.

Stratejik plan bir ekip işidir hocam. Hatta o ekipte müdür yardımcısı da vardır. Bilgisayar öğretmenleri de genellikle kurulacak ekipte yer alırlar. Fakat tamamen size hazırlayın diyemezler. Çünkü dediğiniz gibi o kadar basit ya da kopyala yapıştır ile yapılabilecek bir iş değil.

Yapamam diyemezsin görev sana verilmiş sonuçta ama bu tek kişinin yapacağı bir iş değil bunun kurulu var, komisyonu var, ekibi var herkes toplanacak beraber yapacağız dersin, hazır şablonları var doğru, ama içini doldurmak bazen sıkıntı olabiliyor, eğer çok önem vermezseniz çok zor da bişey değil, doldurun gitsin, altta nası olsa müddürün ve diğerlerinin de imzası var, sorumluluk onlara da ait.

aslında ben yapmam bilemem, doldurulacak şeyleri bilemem dedim; onları ben söylerim yazarsınız dedi.
Benim sıkıntım şurda:
Ben halk eğitimde görev yapıyorum; kursum var zaten. zaten dersteyim. 8.30dan 12ye kadar okuldayım ve derste oluyorum. öğleden sonra da oğlum var onunla ilgilenmem gerek. (bayanım yemek falan yapıyorum) akşam da 19.00 dan 22.00a kadar yine kursta oluyorum. ben ne ara bunu hazırlayacağım? Yani ya okula sabah gelip derse girmeden bununla ilgilenmem gerek; çünkü müdüre sormam gereken yerler olacak. Ki o zaman ders aksar.
Ya da öğleden sonraları okula gidip orda yapmam gerek; o zaman da oğlumu ve evimi ihmal ederim (çocuğu bırakacak yerim de yok)..
Yani anlayacağınız aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık durumu oluyor.
Müdür ekip kurduk ekiple beraber yapacaksınız dese olur ama işi bana yıkmaya çalışıyor. sen bilgisayarcısın anlarsın onlar anlamıyor diyor.

Hocam müdürlerin hepsi aynı işi yıkmak için adam ararlar siz iyi niyetli oldukça (taviz verdikçe) da daha çok iş yıkarlar. Bu hep böyle olmuştur bütün tecrübeli öğretmenlerimizin başından geçti vakti zamanında bu işin tek yolu şudur: bilmiyorum diyeceksiniz yapamadım diyeceksiniz olmadı diyeceksiniz ve hiç bir zaman restleşmenizi tavsiye etmiyorum (forumda gaz veren çok olur bu arada) çok ısrar ederse önüne gerçekten baştan savma bir şeyler atacaksınız ( en fazla yarım saatinizi alacak bir çalışma olsun ) beğenmeyecektir ya kendi yapacaktır yada birine yaptıracaktır ve zamanla iş yükünüzün hafiflediğini işlerin size verilmediğini görerek bu durumun keyfini çıkaracaksınız bu süreçte en fazla bir kaç uyarı alırsınız arkanızdan işi bilmiyor bu derler bu karaktersiz tipler ama sömürülmezsiniz ve en önemlisi rahat edersiniz valla ben son 10 yılımda 3 okul değiştirdim 3 ündede böyle yapıyorum kulağımı tıkıyorum iplemiyorum en fazla 2 ay sıkıntı oluyor ama sonunda çok rahat ediyorum tüm öğretmen arkadaşlarıma (kardeşlerime)bütün samimiyetimle tavsiye ederim ...

hocam ben de bu ekipteyim ve neredeyse 10 kişilik bir ekibiz, öyle bir kişinin yapabileceği bir şey de değil, 4 4lük yapayım dediğinizde oldukça detaylı birşey. Biz konuları kendi aramızda paylaştık, iş bölümü yaptık, araştırma kısmını veri toplama kısmını( hani müdüre sormam gerek dediğiniz yerleri) ekipteki diğerleri yapsın, bilgisayaar geçirme kısmını siz yapın, biz böyle yaptık. Bilgisayardan anlamıyor olmaları okul hakkında bilgi toplayamayacakları anlamına gelmiyor. Üstelik şimdiye kadar akılları neredeymiş, biz yaklaşık 1 yıldır uğraşıyoruz, son 2 hafta kalamı akılları başlarına gelmiş :o

Aynen öyle hocam. Zaten ben de aynısını dedim. Halk Eğitimde 1 aydır kursum yoktu okula 9 -12 arası geliyordum; söyleseydiniz de o zaman başlasaydık dedim. Ses Yok tabi...

tek başıma ilk çıktığında enayi gibi yaptık gerçi o zaman formatördüm vaktim vardı lakin benim 2 ayımı aldı . o zaman okulda idareci de yoktu 2 tane görevlendirme vermişlerdi.

şuanki yeni okulumda formatör değilim geçen bahsi geçti bende tasarım kısmını seve seve yaparım dedim. bu kısım bile 1 hafta sürer. ayrıca bunun semineri var stratejik plan seminerini alan birisinin size öncülük yapması gerekiyor. yoksa anlaşılması epey zor

hocam ben de şöyle yapacağım:
Mebin taslak planı var şablon halinde, onun çıktısını vereceğim müdüre. "Siz buralara ne yazılması gerekiyorsa onu yazın, verileri girin, vizyon misyon ne gerekiyorsa verin ..." diyeceğim. Kendisi uğraşsın veri toplama işi ile.
Ben de worde aktarırım. çünkü o verileri nereden bulacağım ben?
Okulda kim ne mezunu onu mu aklımda tutayım, kim hangi yaşta onu mu... yoksa okulun kaç yılında açıldığını mı? bunları bilecek kişi müdür..

Geri