Stres Ölçer

Kodla Büyü

aydınDr

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Okulumuz öğrencileri için hazırlamış olduğumuz stres ölçer öğrenci, öğretmen ve velilerimiz tarafindan yoğun ilgi gördü..
Sizler için de fikir vermesi düşüncesiyle bir kaç fotoğraf paylaşıyorum.
61e9ac888c09ccd0e7b2dc38b2883eb4.jpg

c0109f4ad35955a58f2611214dab3e1e.jpg

c7b271a66e4c2482ed91c58ae5b96527.jpg
90f6cddd99c1c757c7ae93770827866f.jpg

a72d21a9343004c93edbaf83c75f5605.jpg
6c2ae1de046d2c63923ed030c211d498.jpg

Alarma bağlı halkayı tel e değdirmeden geçirmesi gerekmektedir.
Stres düzeyi ve konsantre durumuna göre alarmın öttüğü bölge stres oranını belirlemektedir. Tel 100 eşit parçaya ayrıldığı varsayılarak temas durumundaki nokta oranı göstermektedir.

Amaç reel bir sayıya veya orana ulaşmak değil eğlenirken bazı becerilerin gelişimini ve değişimini izlemek.

Saygılar...

Temas ettiği noktanın kaçıncı nokta olduğunu tespit eden bir şey yaptınız mı yoksa?
Emeğinize sağlık. Ben bunun küçük olanını yapmıştım, hem öğrencilerim hem de öğretmen arkadaşlar bayağı eğlenmişlerdi.
Aslında kantin etrafına bu gibi öğrencilerin konsantrasyonunu artıracak bir şeyler yapmak koymak iyi olur.

aydınDr' Alıntı:
Alarma bağlı halkayı tel e değdirmeden geçirmesi gerekmektedir.
Stres düzeyi ve konsantre durumuna göre alarmın öttüğü bölge stres oranını belirlemektedir. Tel 100 eşit parçaya ayrıldığı varsayılarak temas durumundaki nokta oranı göstermektedir.

Amaç reel bir sayıya veya orana ulaşmak değil eğlenirken bazı becerilerin gelişimini ve değişimini izlemek.

Saygılar...

Tebrik ederim hocam güzel olmuş :alkis:

yakuphan' Alıntı:
Temas ettiği noktanın kaçıncı nokta olduğunu tespit eden bir şey yaptınız mı yoksa?
Emeğinize sağlık. Ben bunun küçük olanını yapmıştım, hem öğrencilerim hem de öğretmen arkadaşlar bayağı eğlenmişlerdi.
Aslında kantin etrafına bu gibi öğrencilerin konsantrasyonunu artıracak bir şeyler yapmak koymak iyi olur.
Çok komplex bir yapı olmasını istemedik. bir sonraki versiyonunda temas halinde arduino üzerinden lcd ekrana random sayı yazdırabilir.

Yapılışı ve yaklaşık maaliyet hesabi
1- nalburdan yaklaşık 1.5 2m uzunluğunda 3mm tel fiyatı:2 lira
2-marangozda 2 m uzunlugunda 20cm genişliğinde sunta . bu tahtayi 2 parcaya ayirdim taşınması kolay olmasi için. Bu tantanin her iki ucuna 70-80 cm uzunlugunda tahtalar. Boyu sizin öğrenci fiziksel ozelliklerine gore degisebilir. Bu tahtalar zemine vidalanarak ve yapistirici ile sabitlendi. Tahtalarin üst uc tarafi orta noktasindan 10cm uzunlugunda tel genisliginde delindi. Teli icine sokmak icin. Bu sayede istenildiğinde sokulebilmesi kolaylaştırildi. Tahtalar:20 lira
3-elektrikciden 3m boyunda çok damarli kablo ve ucuna halkanin yapilabilmesi için 2.5 luk 30cm tesisat kablosu fiyati:5 lira
4- tahatakale veya 1 milyoncudan alarm. Bu alarmin pil yuvasinin iki ucundan birer kablo çıkışı alindi. Bu uclarin biri alarmin duzenege bagli kismindaki tel için tahtaya açılan delige sokulacak. Diğer uc da elekrikciden aldigimiz kabloya baglanacak ve ucuna uygun boyutta halka yapilarak kablolar birbirine baglanacak. Alarm:5 lira
5- reklam için bir kac sayfa renkli kağıt. 3 lira
Toplam maliyet:35 lira
Yapim suresi:2 gün

Yapmak isteyenlere elimden geldiğince yardimci olmak isterim.

Kolayliklar dilerim

Geri