su tesisatından ses geliyor

Kodla Büyü

yildiray75

Süper Üye
Süper Üye
Ben kiracıyım yaklaşık olarak 3 ay bu eve taşındım. daha önce de ev tecrübem hiç olmadı. 1 haftadan beri apartmanın su tesisatından ıslık gibi tiz çok rahatsız edici bir ses geliyor. sorunun kaynağı şuymuş aşağıda su basan bir alet var suyun üst katlara çıkmasını sağlıyor. o alet hava yapmış hava yapınca böyle ses çıkartıyor. yöneticiye söyledim 4-5 defa adam ilgilenmiyor en son gittik onunla beraber aşağıdan fişini çektik. ses gitti ama katlara su çıkmıyor bu seferde. ev sahibine söyledim o da çok memnun değilsen çıkarsın gibi bişey söyledi. ama ilgilecenek bugün yazıklar olsun ya daha eşyalarım sıfır eşim daha burada yok tayin olmadı yaza da düğünüm var. diğer kattakilere ses çok aşırı gitmiyor ama onlarda rahatsızlar. ben en alt kattayım bana aşırı ses geliyor..
size sormak istediğim şu:
1-bunu tamir ettirmek ev sahiplerini mi ilgilendiriyor yoksa kiracıyı mı
2-kanuni olarak yapabileceğim bişey varmı
3-sizin öneriniz nedir

Bizim müdürün başına buna benzer bir olay gelmişti. Kiracısının bir odasına su sızıntı yapmaya başlamıştı. Bizim müdür oldukça uğraşmıştı 2-3 bin liralık masraflardan söz ediyordu. En son yaptırmıştı ödediği parayı da sigortadan geri almıştı. 8)
Ama sorunun daire dışındaki bir alet olması ve yöneticinin ilgilenmemesi , bir tane gönüllü ev sahibi arandığı anlamına geliyor galiba :idea:

bunu tamir ettirmek tabi apartman yöneticisinin sorunu eğer apartman tamamen sizin ev sahibinizin değilse, yönetici toplar apartman sakinlerini durum tartışılır maliyet çıkarılır ve dairelere bölüştürülür hocam. kanuni olarak yapılacak birşey yok bildiğim kadarıyla ama yapacağınız en mantıklı şey rahatsız olan diğer daire sakinlerini de apartman yöneticisiyle konuşmaya ikna edip toplantı yapılmasını sağlamak bence

havasını almayı denediniz mi? üst tarafta bir civata gibi bişey olması lazım onu açıyosun önce hava geliyo su gelene kadar bekledikten sonra kapat havassı alınmış olur.uğraşmam diyosan 20 lira ver bi usta gelsin yapsın sonra yöneticiden istersin paranı. yok ben hiç uğraşmam benim mi işim diyenlerden biriysen o sesle yaşamaya devam et, yasal yolları(!) ara vs vs....

3 aydır apartman dairesinde yaşıyorum yazımı okumadın galiba. bizde biliyoz havası alınacağını ustaya sordum . usta dedi yöneticiye söyleyin. ve daha önce bu alet komple temizletilmiş şimdi sorun tekrar ediliyor. basit 20 tl lik bi durum olsa şimdiye 10 kere halledilmişti. büyük olasılık aletin yenisi alınması lazım . aletin bozulmasının sebebi de kalorifer dairesinin komple sel bastı!

Geri